Kapaklı Gazetesi - Ankara’da yaptığı görüşmeler hakkında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ‘’ Asfalt, kilit taşı ve kaldırım taşı ihalemizi yaptık. İnşallah 2021 yılının sonunda 2022 yılı gibi Kapaklı’da asfaltlanmamış yol kalmayacak.’’ dedi.

Kapaklı Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu sonrası söz alan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı’da yapılacak projeler hakkında meclisi ve kamuoyunu bilgilendirdi. Ankara’da gerçekleştirdiği görüşmeler sonucu olumlu yanıtlar aldığını belirten Başkan Çetin, Millet Bahçesi ve Kapaklı Hükümet Konağının seyri hakkında da yeni gelişmeleri aktardı.

‘’HASTANENİN TEMMUZ AYINDA TEMELİ ATILACAK’’

İlk olarak Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılacak hastane hakkında konuşan Başkan Mustafa Çetin, ‘’Hastanemizin tüm prosedürleri tamamlanmış durumda. Yalnız isim konusunda ufak bir pürüz var. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğümüz hastaneye yaptığı katkılardan dolayı isminin geçmesini istiyor. Umuyoruz prosedürler tamamlandığında Temmuz ya da Ağustos ayında temeli atılacak. Yine aynı zamanda İlçe Emniyet Müdürlüğü binamız sıkıntılıydı ve konuyla ilgili İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’yu ziyaret ettik ve hızlı bir çözüm bulduk. İnşallah hükümet konağımızın hemen yanına yeni ilçe emniyet müdürlüğü binamızı yapacağız.’’ İfadelerini kullandı.

‘’MİLLET BAHÇESİ İÇİN 18 UYGULAMASI YAPMAMIZ GEREKİYOR’’

Millet Bahçesi projesi ile ilgili de yasal prosedürlerin sürdüğünü söyleyen Belediye Başkanı Çetin, ‘’Millet Bahçesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bir görüşmemiz oldu. Şu an Millet Bahçesi yapmak istediğimiz noktada 18 uygulaması dediğimiz bir uygulama yapmamız gerekiyor. İnşallah bu uygulamayı yaptıktan sonra gelecek yılın programına alacağız. Ayrıca Karaağaç Mahallemizdeki bir camiimizin restorasyon işlemlerini de yapmak istiyoruz. Kendi imkanlarımızla yapacağımız projeler de var bunları hayata geçirmek istiyoruz.’’ Sözlerini kaydetti.

‘’2021 YILININ SONUNA KADAR ASFALTLANMAMIŞ YOL KALMAYACAK’’

Kapaklı’daki yolların da 2021 yılının sonuna kadar asfaltla kaplanacağını vurgulayan Çetin, ‘’Asfalt, kilit taşı ve kaldırım taşı ihalemizi yaptık. İnşallah 2021 yılının sonunda 2022 yılı gibi Kapaklı’da asfaltlanmamış yol kalmayacak. Bu konuda iddialı konuşuyorum. Pınar Bulvarımızın ihalesi yapıldı. Süreç devam ediyor ve müteahhitin 6 ay yasal süresi var. Biz kendisinin daha hızlı yapması için çaba sarfediyoruz. Talebimiz daha hızlı bitmesi.’’ Şeklinde konuştu.

PAZAR YERİ VE RÜZGAR ENERJİ SANTRALİ HAKKINDA KONUŞTU

Çetin, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Yarım kalmış projelerimiz var. Örneğin Cumhuriyet Mahallesi’nde yarım kalmış bir semt pazarımız var. Müteahhiti 2 defa süre uzatımı almış olmasına rağmen tamamlayamadı ve ihale dosyası kapandı. Dolayısıyla yeniden ihaleye çıkacağız. Rüzgar Enerji Santrali ile ilgili de göreve geldiğimizde 5.5 milyon borcumuz vardı bu parayı ödemediğimiz için süreç bugüne geldi. Şimdi yavaş yavaş bununla ilgili bir ödeme planı oluşturuyoruz, hatta bayağı bir ödeme yaptık. Hem mevcut borçları ödemeye hem de Kapaklı’nın beklediği hizmetleri yapmaya söz verdik. Bu sözleri yerine getireceğiz kimsenin şüphesi olmasın. ‘’

‘’ALTYAPI OLMADAN YOLLARIN EHEMMİYETİ YOK’’

Altyapı çalışmaları hakkında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesini de eleştiren Başkan Çetin, ‘’Bazı projeler Büyükşehir’in yapması gereken projeler. Özellikle altyapı konusu onların sorumluluğunda. Altyapı olmadan yapacağımız yolların bir ehemmiyeti yok. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi grubuna özellikle rica ediyorum. TESKİ ile görüşerek konuyu biran evvel hızlandırmamız gerekiyor. Ankara’da İller Bankasına gittim ve taleplerimi ilettim. Cumhuriyet Halk Partisinin milletvekilini arayarak TESKİ arzu ederse Kapaklı’nın altyapısını yapmak için kredi vereceklerini söylediler. Buradan da kamuoyu ile paylaşıyorum. Eğer TESKİ’nin Kapaklı’nın altyapısı ile ilgili bir projesi varsa elimden geleni yapacağım. Dere ıslahları ile ilgili de bir sorunumuz var. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanında olan dere ıslahlarının acil olarak gelmesi gerekiyor. Eğer Kapaklı için çalışıyorsak muhalefeti ve iktidarı ile bu konuyu gündeme taşımamız gerekiyor.’’ dedi.

‘’BU KISIR KAVGALAR HALKIN UMURUNDA DEĞİL’’

Geçtiğimiz haftalarda Devlet Su İşleri (DSİ) 11. Bölge Müdürü Erdinç Kuran’ın yaptığı ziyaretle ilgili de bilgiler aktaran Çetin, ‘’Cambazlar Caddesi’nin altında bir dere akar, bu dere önce Recep Güven Parkı’na oradan da Karaağaç Deresi ile buluşuyor. Bu kanalı değiştiren bir proje yapılıyor, bir meydan projesi var. Bu projeyi önemsiyoruz ve Kapaklı’nın çehresini değiştirecek bir proje olacağını düşünüyoruz. Ama önce TESKİ’nin görevini yapmasını bekliyoruz. Dolayısıyla bu konuda Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerine istirhamımızdır. Kapaklı’ya hizmet gelmesi noktasında bize destek versinler. Kapaklı’da yaşıyorsak eğer, ki Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerinin birçoğu burada yaşamıyorlar; Kapaklı’yı seviyorsanız bizimle el ele kol kola olun ve bu sorunları çözelim. Bu kısır kavgalar halkın umurunda değil. Biz kavgadan yana değiliz, hizmetten yanayız.’’ dedi.

‘’KADİR BAŞKAN’A TEŞEKKÜR EDİYORUM’’

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezinin Kapaklı Belediyesine tahsis edilmesi ile ilgili de Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a teşekkürlerini ileten Başkan Çetin, ‘’Buradan Kadir Başkana teşekkür ediyorum. Kültür Merkezinin belediyemize devri ile ilgili komisyonlar karar vermiş durumda. İnşallah meclisin ardından Kültür Merkezimiz gerçek sahibine verilmiş olacak. Biz de burayı bir yaşam merkezine dönüştürerek halkımıza hizmete sunacağız. Çok gereksiz bir polemikle TESKİ buraya taşındı. Hiçbir tutulur yanı yok, TESKİ’nin burada bulunması yasal değil. O zaman ben de KENTAŞ’yi belediyenin içine taşıyayım. Yapandan düşünenden Allah razı olsun. 1 yıl vakit kaybettik çok daha önce gelse burayı bir yaşam merkezine dönüştürebilirdik. Hatadan dönüldü diyelim ama hep zaman kaybediyoruz.’’ Diye konuştu.

‘’PROJENİN ONAYI 4 AY SÜRDÜ’’

CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan’ı da eleştiren Başkan Çetin, ‘’Millet Bahçesi projemizde de aynı durum başımıza geldi. Projenin büyükşehirden onayı tam 4 ay sürdü. Açık söylüyorum meclis üyemiz Halil İbrahim Erkan buna sebebiyet verdi. Kendisiyle dostluğumuz da var ama siyaset bu değil. Ben bu koltukta 5 yıl soranın hesabını yaparak hiç durmadım. Daha önce de sizlerin bulunduğu yerlerde oturdum, bakın arşivlere bu tarz bir siyasetim olmadı. Eğer Kapaklı'nın menfaatine ise kendi grubuma da ters düşmüşümdür. Buna Termik Santral de dahil. Şimdi çok şükür Pınarca’yı termik değil, termal merkezi haline getireceğiz. Göreceksiniz Kapaklı’yı 2-3 yıl içerisinde bambaşka bir hale getireceğiz.’’ İfadelerini kaydetti.

‘’KİMSEYE MOBBING YAPMAMIŞIZDIR’’

Kapaklı Belediyesindeki personellere mobbing uyguladığı iddialarını yalanlayan Çetin, ‘’Ben seçimi aldıktan sonra 1 ay Ankara’da kapı kapı dolaştım. Her gittiğim yerde ‘Kapaklı neresi?’ diye soruyorlardı. Şimdi hamdolsun Kapaklı’nın neresi olduğunu herkes öğrendi. Projelerimiz de orada, takip ediyoruz. Ekibimizi güçlendirmeye çalışıyoruz. Kendileri de samimiyetimizi, gayretimizi görüyorlar. Zaman zaman geçmiş alışkanlıklardan kalan sürtüşmelerimiz oluyor fakat kendilerine doğruyu göstermeye çalışıyoruz. Kimseye mobbing yapmamışızdır.’’ dedi.

‘’DİK VE BİRLİKTE DURURSAK ALACAĞIMIZI ALIRIZ’’

Başkan Çetin, sözlerini şu ifadelerle noktaladı; ‘’Büyükşehir yasası ile beraber hizmetin büyük bir kısmı Büyükşehir’e ait oldu. Kapaklı’da bir hizmet yoksa bu Büyükşehir’in suçudur. Kapaklı olarak lobi oluşturup Büyükşehir’e baskı kurmalıyız. Geçen yıl Büyükşehir bütçesinin yarısı Süleymanpaşa’ya gitmiştir. Dik ve birlikte durursak alacağımızı alırız. Ben hükümet kanadında büyük bir çaba gösteriyorum ama talihsiz bir döneme denk geldik. Bu pandemi sürecinde yapacağımız ihaleleri bile yapamadık. İnanın koronavirüs sürecinde Kapaklı’da evinde sıcak yemek pişmeyen birçok insan olduğunun farkında vardım. Bunun ardından hemen hızlı bir şekilde aşevi yaptık. Şimdi belediye olarak sosyal belediyeciliği ön plana çıkaracak yeni bir müdürlük kuruyoruz. İnşallah bu günden itibaren girilmedik ev bırakmayacağız. Vatandaşın dertleri ile dertleneceğiz.’’