Kapaklı İnsan Hakları Kurulu, Kaymakam Bayram Sağır başkanlığında toplandı. Kaymakam Bayram Sağır, kurulun görev ve sorumlulukları konusunda üyelere bilgi verdi.

Toplantıya, kurul üyesi olan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Mecit Çoğal, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Gürkan Mandalı, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Gazeteci Asim Yavuz, Sakatlar Derneği Başkanı Hayati Çakan, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz ve İlçe Sağlık Müdürü vekili Rabia Gül katıldı.

"ALT KOMİSYONLAR OLUŞTURMAMIZ GEREKİYOR"

Kaymakamlık Toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Kaymakam Bayram Sağır, pandemi nedeniyle toplanamayan kurulun bundan sonraki süreçte 3 ayda bir kere toplanacağını belirterek, “Bugüne kadar gerçekleştirmemiz gereken toplantıları pandemi nedeniyle maalesef gerçekleştiremedik. İlerleyen süreçte 3 ayda bir kere toplanmanın uygun olacağını düşünüyorum. Kurulun daha aktif çalışabilmesi için alt komisyonları oluşturmamız gerekiyor. Bu komisyonları şu başlıklar altında oluşturabiliriz. Halkla İlişkiler ve İletişim Faaliyetleri Komisyonu, İnsan Hakları Eğitim ve İnsan Hakları Bilincini Geliştirme Komisyonu, İnsan Hakları İhlallerini  Araştırma İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu. Komisyonlar, okul aile birliklerinden, belediye meclis üyelerinden, meslek odalarından ve sivil toplum örgütlerinden birer kişi olmak kaydıyla oluşturulacak.” dedi.  

“AŞIRI MÜZİK SESİ RAHATSIZ EDİYOR”

Başkan Çetin’in acı günü: Mekanı cennet olsun Başkan Çetin’in acı günü: Mekanı cennet olsun

Toplantıda ilçede yaşanan olumsuzluklar ile ilgili konuşan Kaymakam Sağır, “Aşırı şekilde çıkan müzik sesi elbette ki çevreye rahatsızlık veriyor. Bu hususta hemfikiriz. Aşırı müzik sesinden düğün sahibi değil,  orkestra sahibi sorumludur. Bu esasla başlattığımız çalışma neticesinde cezai işlemleri devreye soktuk. Bir nebzede olsa ilerleme kaydettiğimizi söyleyebilirim. Düğünlerin belirlenen alanda yapılmasını konusunda ilçe belediyemizle ortaklaşa bir çalışmamız olacak. Böylece vatandaşımız aşırı müzik sesinden, düğün sahibi de en mutlu gününde resmi makamlarca rahatsız edilmekten kurtulacak.” ifadelerine yer verdi.