Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ YİKOB (Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı) Başkanı ve Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz Kapaklı Hükümet Konağı'nın yapımıyla ilgili tarih verdi. 30-40 günlük bir iş kaldığını dile getiren YİKOB Başkanı Şaşmaz, Temmuz ayının sonunda geçici kabulü yapmayı planladıklarını söyledi.

Yapımına 2016 yılının Haziran ayında başlanan Kapaklı Kaymakamlığı ve Hükümet Konağı inşaatı 2018 yılı sonunda tamamlanması beklenirken, geçen yıl Haziran ayından itibaren çalışmalar yavaşlayarak durdurulmuştu. YİKOB Başkanı Tayyar Şaşmaz, yerel bir gazete ile yaptığı röportajda inşaat çalışmalarının bu hafta yeniden başlayacağını duyurdu.

‘’YÜZDE 95'İ TAMAMLANDI’’

Kapaklı Hükümet Konağı'nın Çorlu, Ergene ve halihazırda Tekirdağ Valiliği ve YİKOB Başkanlığı olarak kullanılan Süleymanpaşa Hükümet Konağı ile birlikte yapılmaya başlandığını belirten Şaşmaz, "Çorlu, Ergene, Süleymanpaşa ve Kapaklı, bu dört hükümet konağımızı biz birlikte planlandık. Projeleri dikkat ederseniz birbirine de benzer. İlk olarak Çorlu yapıldı. Ondan sonra Ergene'yi tamamladık, biliyorsunuz. Ergene Hükümet Konağı bir yıldır faaliyete geçti ardından da Süleymanpaşa'yı bitirdik ve son olarak da Kapaklı Hükümet Konağı'nı tamamlayacağız. Tabii şu anda geldiğimiz aşamada işin yüzde 95'ini biz tamamladık." diye konuştu.

‘’30-40 GÜN İÇİNDE TAMAMLANACAK’’

Kapaklı Hükümet Konağı'nın bekleyen inşaat çalışmalarının bu hafta yeniden başlayacağını belirten YİKOB Başkanı Tayyar Şaşmaz, "Dediğim gibi Kapaklı Hükümet Konağı'nın şu an yüzde 95'i tamamlanmış durumda. Ancak geçtiğimiz yıl haziran ayından sonra müteahhidin ekonomik sıkıntıya girmesinden dolayı işte gecikme oldu. Şu anda müteahhit bu hafta tekrar çalışmalara başlayacak. Süratle kalan işler tamamlanacak. Bizim planlamamıza göre yaklaşık bir ay içinde ya da 30- 40 gün içinde de tamamlanacak bir iş var. Hükümet Konağı Temmuz sonuna büyük ihtimal geçici kabule hazır hale gelecek." dedi.

‘’MÜTEAHHİT CEZALI OLARAK ÇALIŞACAK’’

Müteahhitten kaynaklanan nedenlerle açılışı geciken Kapaklı Hükümet Konağı'nın yine aynı müteahhit tarafından tamamlanacağını belirten Şaşmaz şunları kaydetti: "Zaten ısıtma, soğutma sistemiyle ilgili malzemeleri müteahhit temin etti. Şu an hükümet konağının içinde fakat montajında sıkıntı yaşadı. Ondan dolayı bekliyordu. Yine eksik olan asansörle ilgili tüm malzemeleri de temin edilmiş durumda. Asansörlerinde montaj işlerini tamamlayıp bitiremedi. İnşallah bunu süratle tamamlayacak. Daha sonrada biz Temmuz ayı sonu gibi müteahhit tarafından bir aksilik daha çıkarmazsa biz geçici kabulünü yapacağız. Bu aşamaya gelen bir işin tasfiye edilmesi, yeniden ihale sürecinin işletilmesi, bütün işlemlerin yapılması yeniden bir müteahhide verilmesi oldukça sıkıntılı bir süreç işimizi daha çok geciktirecekti.  Bu yüzden aynı müteahhitle devam edeceğiz. Faaliyete başlayınca da müteahhit cezalı olarak başlayacak. Kalan işlerini cezası ile birlikte tamamlayacak. Az önce söylediğim gibi müteahhitten kaynaklanan bir durum nedeniyle Kapaklı Hükümet Konağı'nın tamamlanması gecikti. Yoksa ödenek gibi bir sorunumuz yoktu. Tabii bizim yaptığımız ihaleler anahtar teslimi olduğu için müteahhit işi tamamlaması gerekiyor.  Müteahhitte işi bitirmek istiyor. Ama bu da ekonomik bir konu. Umarım bu sefer tamamlar çünkü işin sonuna gelindi.

‘’İÇ DİZAYNI TAPU KENDİSİ YAPACAK’’

Kapaklı Kaymakamlığı'nın binaya ihtiyacı bulunduğunu bu yüzden de teslim alındıktan kısa süre sonra taşınma işlemlerine başlanabileceğini belirten YİKOB Başkanı Şaşmaz, "Teslim aldıktan sonra bir ay içerisinde Kaymakamlık toparlanır yıl sonuna kalmaz taşınır. Kaymakamlığa ihtiyaçta var. Eylül gibi taşınma işlemleri yapılır diye düşünüyorum. Tabii biz binayı tamamladıktan sonra Kapaklı Kaymakamlığı'nın tasarrufunda olacak. Tapu müdürlüğü de taşınacak. Tapu müdürlüğüne tahsis edilen katı, iç dizaynı genel müdürlük yapacak. Müdürlüğün kendisine bırakıldı. Biz bazı binalarda genel müdürlüklere iç dizayn yapılması işini bırakıyoruz. Kendileri, özel olarak kullanımlarına uygun yapmak istiyorlar." diye sözlerini tamamladı.