Kapaklı Engelsiz Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen yemeğe Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, muhtarlar ve dernek üyeleri katıldı.

Yemeğin ardından konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, derneğin faaliyetleri hakkında davetlilere bilgi verdi. Çakan, “Derneğimizin bine yakın üyesi var. Üyelerimizin sorunlarını biliyoruz. Mahallelerde ulaşamadığımız engelli kardeşlerimize nasıl yardımcı olabilir diye sizlerle bir araya gelmek istedik. Üyelerimize olduğu gibi üyemiz olmayan ancak bakıma muhtaç herkese elimizi uzatmaya çalışıyoruz. İlçemize kazandırdığımız Engelsiz Yaşam Merkezimiz sayesinde üyelerimizin özgürce hareket edebiliyor. Burada hoşça vakit geçiriyorlar. Üyelerimizin her zaman yanında olup sıkıntılarına çare olmaya çalışıyoruz” dedi.

Muhtar Bulusma 2

Kapaklı Engelsiz Yaşam Merkezi hakkında bilgi veren Çakan, “ O dönem Belediye Başkanı İrfan Mandalı bin 750 metrekare olan bu arsayı bize bağışladı. Bizlerde dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan bir yaşam merkezi binası yapmasını istedik. Başkanımız yapımı konusunda bizlere söz verdi. Pandemi sonrasında ekonomik şartlar yüzünden dört kat olarak düşündüğümüz engelsiz yaşam merkezimizi 3 kat olarak hizmete açabildik. Bir hayli sıkıntıdan sonra nihayet üyelerimizin rahat edebileceği bir merkezimiz oldu. 11 İlçede olmayan bina Kapaklımızda oldu. Türkiye’de 65 tane engelli derneği var ve genel merkezden başka böyle bir bina daha yok” diye konuştu.

Çakan, “ Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr.Candan Yüceer bu görevi devraldıktan sonra Engelsiz Yaşam Merkezinin daha aktif olması konusunda bize söz verdi. İlk etapta 11 ilçede olmayan manuel tekerlekli araçların bakım ve onarım atölyesini burada açtık. Çok donanımlı bir atölye. İki ustamız var ve mobil sistemle çalışıyorlar. Bildirilen adrese giderek tekerlekli aracı tamir ederek kısa zamanda teslim ediyorlar” dedi. Derneğe ait araçlarının şoför eksikliğinden de bahseden Çakan, “ Geçmiş dönemlerde belediyeden dernek aracımızın kullanımı için düzenli olarak şoförümüz vardı. Ancak birkaç yıldır belediye talep olduğu zaman şoför gönderiyor. Bununla alakalı da sıkıntımız var “ dedi.

Çakan’ın konuşmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Engelli Ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü Kapaklı Sosyal Yaşam Merkezi Birim Sorumlusu Mehmet Çukur konuştu. Merkez’in bir çok alanda hizmet verdiğini kaydeden Çukur, “Kapaklı Sosyal Yaşam Merkezimizde fizyoterapi odamızda 1 hocamızla hizmet vermeye başladık. İki psikoloğumuz var. Evde temizlik hizmetlerimiz devam ediyor. Kuaförlük hizmeti, akülü manuel araçlar için tamir istasyonu, spor salonu, çocuk etkinlik atölyesi, çocuk oyun odası, özel eğitim desteği, işaret dili eğitimi gibi pek çok alanda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Paça Konağı İrfan’ın Yeri hizmete açıldı Paça Konağı İrfan’ın Yeri hizmete açıldı

Mahallelerde ihtiyaç sahibi vatandaşlar konusunda Daire Başkanlığının bir veri tabanı çalışması gerçekleştirdiğini ifade eden Çukur, “ Bu çalışma elimizde mevcut. Elimizdeki bilgileri ilerleyen zamanda siz değerli muhtarlarımızla paylaşacağız. Böylece sizlerin de muhtarlık olarak yapmayı düşündüğünüz yardımlar konusunda bir mesafe kat etmiş olabileceğiz. Önümüzdeki hafta burada açılışımız olacak. O programda yapmakta olduğumuz hizmetler ve ileride yapmayı planladığımız projeler hakkında detaylı bilgi paylaşımında bulunmuş olacağız” dedi.