Yaklaşan yerel seçimler öncesinde anket şirketleri çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Asal Araştırma, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) ait iki belediyenin bulunduğu Tekirdağ ve Muğla'da belediye başkanlarına yönelik bir anket gerçekleştirdi.

Ankette, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın performansları ve seçmen desteği değerlendirildi.

Elde edilen verilere göre, Tekirdağ'da Kadir Albayrak'a destek verenlerin oranı %29,0, destek vermeyeceğini belirtenlerin oranı ise %39,5 oldu. Albayrak'ın genel başarı değerlendirmesi %23,0 başarılı, %32,0 başarısız olarak kaydedildi.

Muğla'da ise seçmenin %30,3'ü Osman Gürün'e destek vereceğini belirtirken, %38,0'u ise destek vermeyeceğini ifade etti. Başkan Gürün'ün genel başarı değerlendirmesi ise %22,2 başarılı, %31,9 başarısız olarak görüldü.

BELİRSİZ SEÇMEN SAYISI FAZLA

Ankette dikkat çeken bir diğer nokta ise seçmenin belirsizliği oldu. Muğla'da %12,0, Tekirdağ'da ise %17,0 oranında cevap yok kategorisine rastlanması, seçim sürecinin belirsizliğini ve değişim isteği olarak değerlendiriliyor.

Okul servisi ve okul çevrelerinde denetim gerçekleştirildi Okul servisi ve okul çevrelerinde denetim gerçekleştirildi

Asal Araştırma'nın elde ettiği veriler, Tekirdağ ve Muğla'da CHP'li belediye başkanlarının zorlu bir seçim süreciyle karşılaşabileceğini öngörüyor.