Objektif Masa programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP 1. Sıra Tekirdağ Milletvekili Adayı İlker Yücel, Sinan Ateş olayı ile ilgili soruya, ‘’Süreç içerisinde adli bir vaka olan ve araştırmaları devam eden bir süreç. Milliyetçi Hareket Partisi bu devam eden süreç içerisinde olmayacaktır. Davalar sonuçlandığında da Genel Başkanımız ve partimiz nezdinde gerekli açıklamalar yapılacaktır.’’ cevabını verdi.

Konuşmasına kendisini tanıtarak başlayan Yücel, daha sonra gazetecilerin sorularına cevap verdi. Yücel, ‘’Ben İlker Yücel, 1985 Tekirdağ Hayrabolu doğumluyum. İlk ve ortaöğretimimi Süleymanpaşa İlçemizde gerçekleştirdim. Bunların akabinde de liseyi Çerkezköy Halit Narin Lisesi’nde bitirdim. Sonrasında 2004 yılında Namık Kemal Üniversitesi’ne başladım. Askerlik sonrası Çerkezköy’de Ailemi, işimi ve hayatımı kurdum ve Çerkezköy’de 20 yılımı geçirdim. Bu zaman zarfı içerisinde Milliyetçi Ülkücü Hareket ile tanıştım. 2007-2009 yılları arasında Tekirdağ Ülkü Ocakları İl Başkanlığı görevinde bulundum. 2013 yılında Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı siyasi yaşamımıza başladık. 2016-2017 yılında Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Sekreterliğini yaptım. Son bir buçuk yıl da milletvekili başvurusu yapana kadar Tekirdağ İl Başkanlığı yapmaktaydım.’’ ifadelerini kullandı.ilker-sinan-1

‘’TÜM SİYASİ PARTİLERDEN OY ALABİLECEK BİR PARTİYİZ’’

14 Mayıs seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’a ve MHP’ye oy isteyen Yücel ‘’Biz bu dönem çok iddialıyız ve bu iddiamız ile birlikte milletvekillerimizi tesis edeceğimiz bir dönemdeyiz. Tabi bu dönemde Türkiye’de ve bulunduğumuz bölgedeki seçmenlerimizde siyasal ayrımları da yapabiliyorlar. Bunu en yakın yerel seçimlerde gördük. Seçmenlerimiz yaşadıkları şehrin yararlarına seçilebilecek şeyleri veya görüşleri tercih edebiliyorlar. Bu tercih sırasında terörle arasına set koyamamış siyasi partiler hariç tüm siyasi partilerden oy alabilecek bir partiyiz. Biz vatanımızın, şehrimizin kazanımları için çalışıyoruz ve projelerimizi gerçekleştiriyoruz. Tüm seçmenlere ilk söylediğimiz bu kapsamda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklemeleridir. Yüksek bir oranla yeniden Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilebilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.’’ diye konuştu.

"DİĞER SİYASİ PARTİLERDEN DE AYNI SAYGIYI BEKLİYORUZ"

Tüm partilerin çıkacak sonuçlara saygı duymasını isteyen Yücel, ‘’Milliyetçi Hareket Partisi her zaman sandıktan çıkan ve çıkacak olan sonuca saygı duymuştur. Biz diğer siyasi partilerden de aynı saygıyı bekliyoruz. Buraya, şuraya oy vermeyin oyunuz boşa gider cümleleri söylenmemesi gerekli. Bu süreç içerisinde bu söylemleri çıkartanlar olmuş olabilir ama seçmenlerimizin buna kulak asmayacağını biliyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

CHP’li Yontar: Okullar iktidarın reklam alanı mı? CHP’li Yontar: Okullar iktidarın reklam alanı mı?

ilker-sinan-2

‘’TEKİRDAĞ TAM MANASIYLA BÜYÜYEN BİR ŞEHİR DEĞİL’’

Tekirdağ’ın önemli sorunlarından bahseden ve bunları çözeceklerini ifade eden Yücel, ‘’Tekirdağ’daki sorunları teşkilatlarımız ve partimizdeki kişiler ile birlikte düzenli olarak raporluyoruz. Tekirdağ büyüyen bir şehir, nüfusunun sürekli arttığı bir şehir. Ama Tekirdağ tam manasıyla büyüyen bir şehir değil. Adı büyükşehir ama büyükşehir nezdinde gelişmiyor. Bu şehir yerel ve genelle alakalı. En önemli başlıca sorunlar eğitim çalışmaları, sağlık ve çevre ile ilgili olan problemler. Sürekli gelişen bir Tekirdağ’da, sürekli büyüyen bir Tekirdağ’da okul ihtiyacımız oluyor ve okul açığımız da var. Özellikle eğitim politikalarımızın gözden geçirilmesi gerek. Eğitim bugünlerin yarınlara hazırlanabilmesi için en önemli etkendir. Bu durumlar şehrin ihtiyaçlarına göre acilen şekillendirilmesi gerek. Çalışmalarımız da milletvekillerimiz ile birlikte olacaktır.’’ dedi. 

SİNOPLU HEMŞERİLERİM ENİŞTELERİNE SAHİP ÇIKACAKLARINI SÖYLÜYORLAR

14 Mayıs seçim çalışmaları kapsamında eşinin de kendisine yardımcı olduğunu ifade eden Yücel, ‘’Eşim seçim çalışmaları kapsamında bana çok yardımcı oluyor. Son 3-4 yıldır kendisi Süleymanpaşa Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları’nda görev alıyor. Geçtiğimiz günlerde Ergene İlçesinde Sinoplu hemşerilerimizin düzenlemiş olduğu yemeğe Meral Hanımefendi ile birlikte katıldık. Sinoplu hemşerilerim eniştelerine sahip çıkacaklarını söylüyorlar.’’ diye konuştu.  

''MHP BU SÜREÇ İÇERİSİNDE OLMAYACAKTIR''

Ahmet Türk konusu ve Sinan Ateş cinayeti hakkında da açıklamalarda bulunan Yücel, ‘’Ahmet Türk’ün söylemiş olduğu birçok şey var. Hükümetin şu an İmralı’ya bir ekibi gidiyorsa onların arkasında kimler var bunları öğrenmeye giden ekiplerdir. Siyasal bir birliktelik yaşanacak bir görüşme olduğunu düşünmüyorum. Sinan Ateş konusuna gelecek olursak Allah rahmet eylesin. Süreç içerisinde adli bir vaka olan ve araştırmaları devam eden bir süreç. Milliyetçi Hareket Partisi bu devam eden süreç içerisinde olmayacaktır. Davalar sonuçlandığında da Genel Başkanımız ve partimiz nezdinde gerekli açıklamalar yapılacaktır.’’ ifadelerini kullandı.

MİLLETİMİZİN GÜR SESİ OLACAĞIZ

Son olarak kapanış konuşması yapan ve seçimlerde destek istediklerini belirten Yücel, ‘’Hemşerilerimiz 14 Mayıs seçimlerini sadece bir milletvekili seçimi olmadığını, bu seçimler aynı zamanda cumhurbaşkanı seçimleri olduğunu da unutmamalıdırlar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden yüksek bir oyla seçileceği seçimler olduğunu hatırlatmak isterim. Bu süreç içerisinde ülkemizin bugüne kadarki kazanımları elinde tutacağı bir seçimdir. Bu seçimde milletimizin, devletimizin yanında duran MHP’ye oy vermelerini istiyoruz. İnşallah milletvekillerimiz ile milletimizin gür sesi olacağız.’’ dedi.