Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Hüseyin Bahar, mevcut Başkan Erkan Zümbül döneminde yapılan uygulamaları eleştirerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bahar, oda yönetiminin esnaftan uzaklaştığını savunarak, seçim sürecine girilmesiyle birlikte farklı bir görüntü verilmeye çalışıldığını öne sürdü.
Mevcut dönemde maaş politikalarının tartışmalı hale geldiğini ifade eden Hüseyin Bahar, “Ali Bozdağ dönemine kıyasla ilk dönemde 6 kat daha fazla maaş artışı gerçekleşti. Önceki dönemlerde başkan vekilleri maaş almazken, bu dönemde başkan vekillikleri maaşa bağlandı ve birçok kişi başkan vekili yapıldı” dedi. Bahar, bu durumun yönetim içinde huzursuzluğa yol açtığını ve anlaşmazlıkların yaşandığını iddia etti.
Esnafın yaşadığı sorunlara da dikkat çeken Bahar, aidat borcu bulunan üyelerin belge almakta sıkıntı yaşadığını belirtti. Önceki dönemlerde esnafın işlerini kolaylaştırmaya yönelik bir anlayış olduğunu vurgulayan Bahar, “Bugün ise zor durumda olan esnaf, aidat borcu gerekçe gösterilerek daha da mağdur ediliyor” ifadelerini kullandı.
Dört yıl boyunca esnafın sahada yeterince ziyaret edilmediğini savunan Bahar, seçim sürecinin başlamasıyla birlikte “esnafın içindeyiz” algısı oluşturulmaya çalışıldığını ileri sürdü. Bu yaklaşımın samimi olmadığını belirten Bahar, oda yönetiminin esnafla bağının zayıfladığını dile getirdi.
Açıklamasının sonunda yeni döneme ilişkin hedeflerine de değinen Hüseyin Bahar, esnafa daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla Ahmet Köroğlu ile güçlerini birleştirdiklerini ifade ederek, birlik ve ortak akılla esnafın sorunlarına çözüm üretmeyi amaçladıklarını söyledi.





