Etkinlik 26 Aralık Çarşamba günü okulun konferans salonunda başladı. Yaşadığımız bölgenin coğrafi, tarihi ve kültürel zenginliklerinin anlatıldığı tanıtım günü etkinliğine Kapaklı Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Serkan Genç, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, AK Parti Belediye Başkan aday adayları Akın Yılmaz, Ömer Karadeniz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katılım gösterdi.

‘’MARMARA TÜRKİYE’NİN LOKOMOTİFİ KONUMUNDADIR’’

Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını Kapaklı Belediyesi Anaokulu Müdürü Sertaç Savran gerçekleştirdi. Marmara Bölgesi’nin Anadolu ve Asya’yı bağlayan önemli bir bölge olduğunu vurgulayan Savran, ‘’Ülkemizin kuzey-batısında yer alan Marmara Denizi’ni çevreleyen ve hem Avrupa hem de Asya kıtalarında toprağı olan, güzel ilçemiz Kapaklı’nın da yer aldığı Marmara Bölgesi, hemen her konuda Türkiye’nin lokomotifi konumundadır. Marmara Bölgesi ülkemizin turizm geliri en yüksek olan bölgedir. Sanayisi en gelişmiş; engebenin az ve düzlüklerin fazla olması nedeniyle ekili-dikili alanı en fazla, ülkemizdeki bor ve tungsten gibi yer altı zenginliklerinin çoğuna sahip olan bölgemizdir.’’ dedi.

MARMARA BÖLGESİ’NİN TARİHSEL ZENGİNLİĞİNE VURGU YAPTI

Marmara Bölgesi’nin tarihsel önemine vurgu yapan Savran, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’ Marmara Bölgesi yüzölçümü diğer bölgelerimize nazaran küçük olsa da; 25 milyon kişilik nüfusuyla ülke nufüsunun yaklaşık 3’te 1’ini barındırmaktadır. Bu veriye en çok katkı sağlayan şehri tabii ki; edebiyattan sinemaya, müzikten el sanatlarına kadar birçok sanatçıyı kendisine aşık etmiş olan bölgemizin, ülkemizin ve hatta dünyanın gözbebeği İstanbul’dur. 1453 yılında Türk yurdu olan, Osmanlı Devleti’nin son başkenti İstanbul gibi, diğer iki başkenti olan Edirne ve Bursa illeri ile Osmanlı Devleti’nin temellerinin atıldığı Bilecik illeri Marmara Bölgesi’nde yer almaktadır. Bununla birlikte 1915 yılında Türk askerinin destan yazdığı, dünyanın Mustafa Kemal ismiyle tanıştığı zaferimizin şehri Çanakkale’nin de bölgemizde yer aldığını düşünürsek, Marmara Bölgesi’nin tarihimizdeki önemini daha iyi anlarız.’’

TEŞEKKÜR ETTİ

Son olarak programda emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini noktalayan Savran, ‘’Konuşmama son vermeden önce başta okul müdür yardımcımız, öğretmenlerimiz ve velilerimiz olmak üzere Emine Penbeten Adal Anaokulu, Karanfil Anaokulu, Şehit Demet Sezen Anaokulu, Kapaklı Anadolu Lisesi ve eğitim camiası dışından Vize Küçükyaylalılar Derneği’ne desteklerinden ötürü teşekkürlerimi sunarım.’’ İfadelerini kullandı.

‘’BU PROJE TEKİRDAĞ’DA BÜYÜK YANKI UYANDIRDI’’

Müdür Savran’ın konuşmalarının ardından katılımcılara hitap etmek üzere Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz kürsüde yer aldı. Danışmaz, ‘’Bugün Yerli ve Milli projemizin altıncı durağı olan Marmara Bölgesi’ni tanıyoruz. İçinde bulunduğumuz ve yaşadığımız bu bölgenin özelliklerini okul müdürümüz çok güzel bir şekilde izah etti. Birazdan gerçekleşecek olan görsel sunularla bunu pekiştireceğiz. Bu projemiz Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü proje ekibimiz tarafından hazırlandı ve uygulamaya konuldu. Bugüne kadar da bu etkinlikte rol alan tüm okullarımız çok güzel bir şekilde bölgelerimizi tanıttı, anlattı. Öncelikle ekibime çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel bir proje hazırladık. Bu proje Kapaklı’da ve Tekirdağ’da büyük bir yankı uyandırdı.’’ dedi.

‘’HEDEFİMİZ KAPAKLI’NIN HER ALANDA 1 NUMARA OLMASI’’

Kapaklı’daki eğitim niteliğini arttırmak için hayırseverlerden yardım beklediklerini duyuran Danışmaz, ‘’Göreve başladığımız ilk gün ‘Hep birlikte çok güzel işler yapmaya geldik’ mesajını verdik. Aslında sihirli sözcük bu, çünkü bizim ekip olarak çalışmamız gerekiyor. Eğer ekip olabilirsek her türlü zorluğun üstesinden geliriz. Sanıyorum ki bunu yavaş yavaş başarmaya başladık. Birlik ve beraberliğimiz inşallah daim olur. İlçemizde öncelikle zihniyet değişimini sağlamalıyız. 40 gün olduğu için daha rahat konuşabiliyorum. Yani iş odaklı, çalışma odaklı hareket etmeliyiz. Kapaklı ilçesinin her alanda 1 numara olabilmesi için çalışmalıyız. Bizim hedefimiz, vizyonumuz bu.  Bunun için en önemli konu eğitimdir. Yatırımlar, projeler, eğitimin niteliğinin arttırılması, sosyal sorumluluk alanında yapacağımız çalışmalarla Tekirdağ’ın 1 numarası olmalıyız. Hayırseverlerimizin Kapaklı’ya yanaşması gerekiyor. Daha önce hep Çerkezköy’e çalıştık, orada 14 hayırsever okulumuz var. Kapaklımızda neredeyse hiç yok, şimdi sıra Kapaklı’da. Daha önceden belirttiğim gibi ‘Şimdi Kapaklı zamanı’. Hayırseverlerimizin illa okul yaptırmasına gerek yok, salon yaptırılabilir, sınıf veya okulumuzun bir bölümü yaptırılabilir. Birlikte el ele çalışarak Kapaklı’daki okullarımızın fiziki ihtiyaçlarını karşılamalı ve eğitim niteliğini arttırmalıyız. ‘’ ifadelerini kullandı.

‘’KAPAKLI’NIN ADINI TÜRKİYE’YE DUYURACAĞIZ’’

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü proje ekibi olarak önümüzdeki günlerde yeni projelere imza atacaklarını duyuran Müdür Danışmaz, ‘’Kapaklı çok hareketli bir ilçe, yoğun göç alıyor ve öğrenci sayımız sürekli artıyor. Dolayısıyla burada durmak yok, sürekli çalışmalıyız. Ekibimiz ile haftada bir toplanıyoruz ve buradan müjdelemek isterim ki Ocak veya Şubat aylarında çok güzel projelerimiz var. İnşallah Cuma günü son şeklini vereceğiz. Yerli ve Milli projemiz yarın Yıldızkent Ortaokulu’nda son bulması ile birlikte yeni projelerimizi açıklayacağız. Durmayacağız, her ay yeni bir proje ve yeni bir etkinlikle Kapaklı’nın adını tüm Türkiye’ye duyuracağız. Ayrıca şunu belirtmek isterim ki bu proje Türkiye’de tek, sadece Kapaklı ilçemizde var. İnşallah bu ve bunun gibi birçok güzel işe daha imza atacağız. ‘’ diyerek konuşmasını noktaladı.

HACIVAT- KARAGÖZ GÖSTERİSİ İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ

Konuşmacıların ardından Marmara Bölgesi tanıtım videosu gösterildi. Bölgenin tarihi ve coğrafi güzelliklerinin yer aldığı video katılımcılar tarafından merakla izlendi. Yanıkağıl Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ile devam eden tanıtım günü etkinliğinde okul öğretmenlerinden oluşan koro, bölgeye has türküleri seslendirdi. Minik öğrencilerin de yöresel kıyafetlerle katılım göstererek sıcacık bir ortam oluşturduğu etkinlik, Hacıvat Karagöz Orta Oyunu gösterisi ile son buldu. Konferans salonundaki görsel etkinliklerin ardından katılımcılara yöresel kıyafetlerin bulunduğu sergi gezdirildi ve yöresel yemekler ikram edildi.