14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan seçimler kapsamında çalışmalarını sürdüren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP sözcüsü Faik Öztrak, Kapaklı’da TEKSAMDEF Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Öztrak ve beraberinde ziyarete katılan Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, CHP Tekirdağ İl Başkanı Volkan Nallar, CHP Tekirdağ İl Başkan Vekili Benan Utku, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz ve CHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Deniz Bilge’yi TEKSAMDEF Genel Başkanı Bilal Acar ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

faik-chp-1

TEKSAMDEF Genel Başkanı Bilal Acar’ın yaptığı kısa açılış konuşması ardından CHP Kapaklı Erdinç Yılmaz, CHP Tekirdağ İl Başkanı Volkan Nallar, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram açıklamalarda bulundu.

“CÜZDAN İLE MİDE ARASINDA BİR SEÇİME GİDİYORUZ”

Ziyarette Türkiye’nin durumu ve ekonomi hakkında konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Aygun Özcan, “Şekerlemecilerdeki şekerler, marketlerdeki ürünler bayramda tezgahlarda kaldı çünkü cepler delik. Hatırlarsanız sağlık sorunları yok denildi değil mi? Bir randevu almak için milletvekilinin torpil mi yapması lazım? İnsanlar randevu alamıyorlar. Önceden hastanede sıra gelsin diye bekliyorduk şimdi hastaneyi göremiyoruz, sıra yok. Kuyruk nerede halk ekmeklerin önünde bir ekmeği 3 TL’ye almak için insanlar kuyruğa girmiş durumda. Cüzdan ile mide arasında bir seçime gidiyoruz. Kimilerinin cüzdanları kalınlaşırken kimilerinin mideleri yapıştı.” dedi.

“OPERATÖRLER İLE MAKİNELERİ BİR ARAYA GETİREMEDİLER”

14 Mayıs seçimleri hakkında konuşan ve TEKSAMDEF üyelerinin sorularını yanıtlayan Öztrak, “Türkiye’nin haline baktığımız zaman ortada büyük bir sıkıntı olduğu açık. Pandemi oldu 5 maskeyi bu millete dağıtamadılar. O gün çektiklerimizi iyi hatırlamamız lazım. Burada esnafın dükkanlarını kapattırdılar. Kendileri Türkiye’nin her yerinde parti toplantıları yaptılar, bunları unutmadık. Depremde 48 saat boyunca operatörler ile makinaları bir araya getiremediler. NATO’nun en büyük 3. ordusuyuz biz. Bu büyük ordunun mensupları olan Mehmetçiklerimizi enkazın başına gönderemediler, sahra çadırlarını kurduramadılar, depremzedelere yemeklerini dağıtamadılar. Bu deprem de Kızılay çadır sattı ve çadırlardan Kızılay’ın Hilal’ini kaldırdılar. Unutmayın önce TC’yi kaldırdılar sonra da çadırın üzerinden Hilal’i kaldırdılar.

ŞİMDİ RANDEVU KUYRUĞU İNTERNETTE

Bizim sözümüz söz 15 Mayıs sabahından itibaren hem o çadırlara Hilal gelecek hem de TC her yerde görülecek. Neyle övünüyorlar Bay Kemal senin zamanında hastanelerde kuyruk vardı bizim zamanımızda yok. Kılıçdaroğlu zamanında internet yoktu, şimdi internet var. Şimdi randevu kuyruğu nerede internette. Dolayısıyla hastanelerde hala ciddi kuyruk var.” ifadelerini kullandı.

faik-chp-2

“MİLLET BUNLARIN ELLERİNE NOTLARI VERİP GÖNDERMEYE HAZIR”

Açıklamalarına Türkiye ekonomisi ve savunma sanayi hakkında devam eden Öztrak, “Ekonominin hali ortada, bunları etiketler söyler. Kasaplar et 400 TL olsun istiyorlar. Et fiyatları böyle giderken bu ekonominin başına getirdikleri bakan diyor ki aslında koyun eti ucuz. Ama koyun eti kokuyor diye çocuklar yemiyor, yesinler ucuz olur. Koyun etinin neresi ucuz? Bunlar hayatında çarşı, pazara çıkmamış. Milleti unuttular, milletin halini görmüyorlar. Ama ben görüyorum milletimiz seçim günü geldiğinde bunların ellerine notlarını verip evine göndermeye hazır. Domates, soğan 30 TL deyince 'domates soğan siyaseti yapmayın' diyorlar. Ne siyaseti yapacağız? Aç mı kalacak bu millet? Şimdi bir şey tutturmuşlar İHA, SİHA ve savunma sanayini kapatacaklar. Hiç kimsenin en ufak bir endişesi olmasın İHA’larımıza, SİHA’larımıza sahip çıkacağız, daha da iyisini yaptıracağız, yapacağız.” dedi.

“TERÖRÜ ÖVENİN DE SAHİP ÇIKANIN DA ALLAH BİN BELASINI VERSİN”

14 Mayıs seçimleri kapsamında terör problemlerine de değinen ve terörü lanetleyen Öztrak, “Bugün milli paramızı pul edenlerin milletin yüzüne bakacak halleri yok. Cami havlusunda siyaset yapılıyor, buralarda muhalefet yuhlatılıyor. Bugün terörü övenin de, teröristi övenin de ve teröriste sahip çıkanın da Allah bin belasını versin.” diye konuştu.

faik-chp-3

“SADAKAT DEĞİL, LİYAKAT ÖNE ÇIKACAK”

15 Mayıs sabahından itibaren gerçekleştirecekleri vaatlerden de bahseden Öztrak, “İlk 100 günde kamuda israfa mutlaka son vereceğiz. İtibardan tasarruf olmaz mantığını hemen terk edeceğiz. Bizim çocuklarımız bir yerden maaş alamazken saray şürekasının şaşasını bitireceğiz. Cumhurbaşkanlığını Saray'dan alacağız Çankaya’ya taşıyacağız, bu kadar büyük binaya neden ihtiyacımız var? Cumhurbaşkanlığı uçaklarını satıp yangın uçakları alacağız. Adam kayırma dönemi bitecek sadakat değil, liyakat öne çıkacak. Sakarya Palet Fabrikasını derhal alacağız ve şanlı ordumuza teslim edeceğiz. Bunlar Süleyman Şah türbesini “Apo’nun” resminin altına gömdüler, onu geri getireceğiz. Enflasyonu iki yıl içerisinde tek hanelere düşüreceğiz.” diye konuştu.

faik-chp-4

“BU SEÇİM KUL HAKKI YİYENLER İLE BEYTÜ’L-MAL’E SAHİP ÇIKANLAR ARASINDAKİ SEÇİMDİR”

CHP’li Başkan, makam aracını halkın hizmetine sundu CHP’li Başkan, makam aracını halkın hizmetine sundu

14 Mayıs seçimlerinin iki taraf arasında olmayacağını ifade eden Öztrak, “Normal hırsız malımızı, mülkümüzü çalar, siyasi hırsız neşemizi çalar. Biz geldğimiz gibi ülkemizin çalınan neşesini geri getireceğiz, umutları yeniden yeşerteceğiz. Arkasından giderlerse gitsinler denilen gençlerimizi geri getireceğiz. Bu seçim iki taraf arasında olmayacak, iki anlayış arasında olacak. Bu seçim kul hakkı yiyenler ile, beytü’l-mal’e sahip çıkanlar arasındaki seçimdir. 14 Mayıs’ta seçime gidelim ve Türkiye’ye yine baharlar gelsin.” dedi.