Kırklareli'nin Vize ilçesindeki Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç, 2021 yılında 4 müşteki tarafından "cinsel taciz" ve "cinsel saldırı" suçlamasıyla şikayet edilmişti. Vize Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame, Vize Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. İddianamede, Sevinç hakkında "cinsel saldırı" ve "cinsel taciz" suçlarından 9 yıldan 34 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

DURUŞMAYA KATILMADI

Vize Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşması bugün görüldü. Duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Ender Sevinç katılmazken, müştekiler B.C, M.I, M.K ve D.S. ile sanık avukatı duruşmada hazır bulundu.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Duruşmada söz alan müştekiler, Sevinç'in kendilerine yönelik cinsel taciz ve cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürerken, sanık avukatı ise müvekkilinin suçsuz olduğunu savundu. Savunmanın ardından verilen kısa süreli aradan sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Ender Sevinç'i "cinsel taciz" ve "cinsel saldırı" suçlarından 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkemenin kararının ardından Sevinç’in, tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı