28 Eylül Pazar günü saat 13.00’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen CHP Kapaklı İlçe Başkanlığı'nın 5. Olağan ilçe kongresi saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kongrenin divan başkanlığına oy birliği ile CHP Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar seçildi.

Emir Baskan 2

25 yıllık AK Parti iktidarının vatandaşın nezdinde hükmünü kaybettiğini söyleyen Avşar, "Ben kongremizi başlatmadan önce, partimizin karşı karşıya bırakıldığı kuşatma ile ilgili birkaç kelam etmek istiyorum. İktidar ülkemizin sorunlarıyla uğraşmak yerine 102. Yaşına giren milletin umudu CHP ile uğraşıyor. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra iktidarın kafasına adeta taş düşmüş gibi belediyelerin işlerini nasıl zorlaştırırız noktasındaki süreçleri hep birlikte izledik. 25 yıllık AKP iktidarı vatandaşın nezdinde hükmünü kaybetmiştir. Bu baskının ana sebebi budur. Hepimizin iktidar yolculuğu hayırlı olsun" dedi.

Divanın belirlenmesinden sonra yönetim kurulu çalışma raporu ve hesap raporu okundu ve oybirliği ile ibra edildi. Sonrasında Kongre için gönderilen tebrik mesajları okundu ve dilek temenniler bölümünde konuşma gerçekleştirmek isteyen partililer, konuşmalarını yaptı.

“Haklı ve onurlu mücadelemize devam edeceğiz”
“Haklı ve onurlu mücadelemize devam edeceğiz”
İçeriği Görüntüle

Emir Baskan 3

Cem Avşar’ın ardından konuşma gerçekleştiren Tarcan, "Bu gün burada olağan kongre yapsak da bu aslında birlikteliğimizin toplantısıdır. Eşitliği ve demokrasiyi savunmak için, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini daha ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Karşımızda bizleri kayyumlarla korkutmaya çalışan bir azınlık iktidarı var. Ancak burada AKP'li Kapaklı Belediyesi cami arazileriyle vergi borcunu ödedi. Bizim gerçek gündemimiz aslında bunlar. Şimdi yeniden bir başlangıç dönemi. Daha kararlı, daha güçlü yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi ve delegelerin oylarıyla Tarcan yeniden başkan seçildi.

Güven tazeleyen Emir Tarcan'ın yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: Emel Aksüt, Reyhan Altay, Ömer Aras, Bahtiyar Arslan, Dursun Bozdemir, Turan Çakan, Şahika Çalışkan, Adem Çil, Tolga Darı, Adnan Demirdöğen, Güven Ertürk, Korhan Armağan Gökpınar, Şengül Gül, Kaan Kabak, Umut Kanat, Fikriye KaanKantürer, Yılmaz Karahanlar, Ulaş Karayel, Gülfüs Menlik, Nazım Tanrıverdi, Nezehat Tunalı, Cem Uğurlu, Beyza Uysal, Alihan Yaşar.