Objektif Masa 2024 Yerel Seçim Özel programına konuk olan CHP Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı Doktor Özkan Yücel , gazeteciler Adem Çil, Faik Onur Kaya ve Hüseyin Gökçeli’nin sorularını yanıtladı.

ÖZKAN YÜCEL KİMDİR ?

Doktor Özkan Yücel konuşmasına kısaca kendinden bahsederek başladı. Yücel,“1973 Tokat Reşadiye doğumluyum. 1993 yılında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandım. Trakya ile hayat paylaşımımız bu noktada başladı. 2000 yılında Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne Acil Servis Doktoru olarak göreve başladım. Aynı zamanda Başhekim Yardımcılığı görevinde bulundum. 2009-2014 yılları arasında Karaağaç Belediye Başkanlığı yaptım ve Karaağaç’ın son belediye başkanıyım. 23 yıldır Kapaklı’nın İsmetpaşa Mahallesi’nde yaşıyorum. Kapaklı ve Çerkezköy OSB’de yaklaşık 15 fabrikanın iş yeri hekimliğini yaptım. Son 10 yıldır da 5 tane fabrikanın iş yeri hekimliğini yaparak vatandaşlara hizmet veriyorum” dedi.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ BİZİM AİLEMİZİN PARTİSİ”

CHP ile buluşmasına değinen Yücel, “Cumhuriyet Halk Partisi ile benim buluşmam çok güzel geçti. CHP’nin tüm örgütlerine beni misafirperver bir şekilde ağırladıkları için çok teşekkür ediyorum. Gerçekten Kapaklı’da Cumhuriyet Halk Partisi örgütü değişimci, yenilikçi, özgür, hedefleri hep var olan bir örgüt olarak gördüm.  Onlarla kaynaştım. Cumhuriyet Halk Partisi bizim ailemizin partisi, babam partiden belediye başkanlığı yaptı. Biz ailemizde hep CHP ile birlikte büyüdük” diye konuştu.

“BEN VATANDAŞLARA HER ZAMAN ÇARE OLDUM”

CHP’li Yontar: Okullar iktidarın reklam alanı mı? CHP’li Yontar: Okullar iktidarın reklam alanı mı?

Karaağaçta MHP’den belediye başkanlığı yapan, 2014’te yine MHP’den Kapaklı Belediye Başkan Adayı olan, 2019 da ise Kapaklı Belediye Başkanlığı için AK Parti’den Aday Adayı olan Yücel, siyasi geçmişiyle ilgili gelen eleştirilere yanıt verdi. Yücel, “Bakıldığı zaman birkaç partide politika yaptım. Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde çalışırken beni MHP keşfetti. İnsanlara olan yakınlığımdan, onlara karşı yardımseverliğimden… Ben vatandaşlara her zaman çare oldum, çözüm oldum. Mevcut MHP İlçe Başkanı hastaneye gelir herkese yardım ederdi. Beni o zamanlar keşfetti ve 'seni aday yapalım' dedi.

“BAŞARILI BİR BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM”

Karaağaç profilini inceleyip karar verdim ve aday oldum. Seçimleri kazanarak MHP’den Karaağaç Belediye Başkanı olarak seçildim. Bu görevin onurunu, gururunu, mutluluğunu yaşadım. Karaağaç’ta herkesi kucakladım, kimseye ayrım yapmadım. O zamanın şartlarıyla 5 yıllık dönemde başarılı bir belediye başkanı olduğumu düşünüyorum.

“HAKKIMDA EN UFAK BİR ŞAİBE OLMADI”

Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi o zamanlar aynı noktadaydı, aynı politikaları üretiyordu. Ortak adayımız vardı. Benim amacım halka hizmet etmektir. Aday olma konusunda ailemden, arkadaşlarımdan, yakınlarımdan, çevreden destek alıyorum.  Bana hep sen siyasete kalite katıyorsun diyorlar. O gün o şartlarda MHP’den belediye başkanı oldum ve halka başarıyla hizmet ettim. Görevimi sonuna kadar layıkıyla yerine getirdim ve hakkımda en ufak bir şaibe olmadı.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ KAPAKLI’DA SEÇİMİ KAZANMAYA HAZIR”

Görev bittikten sonra başka partide politika yapma şansı denedim. Çünkü ben belediye başkanı olmak istiyorum. Halkımın sorunlarını bilen bir insanım, hizmet etmek istiyorum.  Bunun için partilere muhakkak ihtiyaç var. O zamanki şartlarda çevrem beni o partilere yönlendirdi ama ben bugün Cumhuriyet Halk Partisi’ni gördüm. Etkin kadrolarını gördüm, gençlik kollarını, kadın kollarını gördüm. Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı’da seçimi kazanmaya hazır. Ben çok mutluyum. Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılmak benim için geç kalınmış bir karar” dedi.

“BU SEÇİMİ KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUM”

Seçmen profili hakkında konuşan Yücel, “Şu an Kapaklı’da Cumhuriyet Halk Partisi seçmen profilinde önde değil, gerçekler ortada. Bizim şu anki rakibimiz bizden daha önde. Ama bu yenilemeyecek bir rakip değil. Bu benim gücümle, örgütümün gücüyle; hep beraber bir araya gelirsek bu seçimi kazanacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

“BEN SORUMLULUK SAHİBİ LİYAKAT SAHİBİ BİR BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYIYIM”

Belediye Başkanlığı için tecrübeli olduğunu söyleyen Yücel, “Ben sosyal demokrat belediyeciliği Karaağaç’ta uygulamış bir başkanım. Herkese eşit davrandım, meclis üyelerine her komisyonda yer verdim. Ben sorumluluklarımı sonuna kadar yerine getiren bir belediye başkanı oldum. Kapaklı’da nerde ne sorun var hepsini biliyorum. Ben sorumluluk sahibi, liyakat sahibi bir belediye başkan aday adayıyım” dedi.

“BELEDİYELERİN ÖNCELİĞİ HALKA HİZMET ETMEKTİR”

Köy Enstitülerinden bahseden Yücel, “Ben Kapaklı’da mahalle enstitüleri kurmak istiyorum. Kapaklı’da sorunlar çok büyüdü. Çocuk istismarı, kadın istismarı, uyuşturucu okullarda gibi sorunlarda halkın bilgilendirilmesi lazım. Vatandaşların eğleneceği, eğitim göreceği, güzel vakit geçirebileceği alanlar lazım. Kapaklı'nın bu yönden eksikleri çok. Parklar bir diğer önemli bir konu. 0-3 yaş 3-12 yaşındaki çocukların parklarının farklı olması lazım. Çünkü farklı oyuncaklarla büyümeleri gerekiyor.  Belediye her yerden kar etmek zorunda değil. Yapılan bir işletmeden maddi olarak kar etmezsin ama vatandaşları mutlu edersin çünkü belediyelerin önceliği halka hizmet etmektir. Biz göreve gelirsek Kapaklı’nın tüm sorunlarını çözeceğiz” diye konuştu.

“BİR ANAOKULU YAPMAK İÇİN ÇOK ÇABA GÖSTERDİM”

Karaağaç’ta yaptıklarından bahseden Yücel, “Karaağaç’ta “Bir tuğla, bir umut” kampanyası yaptım, meslek lisesi getirilmesi için. Belediye başkanıyken Karaağaçta anket yaptırdım. İki sorun ön plana çıktı: biri meslek lisesi, biri köprü. Biz ikisini de yerine gerdirdik. Bir anaokulu yapmak için çok çaba gösterdim ama olmadı. Daha sonra ona ayrılan parayla Kapaklı’da başka bir okul yapıldı.Dr. Özkan Yücel Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı’da Seçimi Kazanmaya Hazır1

“HASTANELERE YIĞILMAYI ÖNLEYECEĞİZ”

İlk ATM, ilk halı saha, ilk köprü, ilk resmi kurum olan Jandarma Karakolu’nu kazandırdık, ilk itfaiye birimini kurduk. Bölgede ilk ve tek olan en büyük projem ise sağlık birimi kurmak oldu. Saat 16.00-00.00 arası insanlara ücretsiz sağlık hizmeti verdik. Ben bu sağlık birimi hizmetini başkan olursam yeniden devam ettireceğim. Enjeksiyon, küçük pansumanlar, yara bakımı gibi ufak ihtiyaçları kuracağımız sağlık biriminde olacak. Hastanelere yığılmayı önleyeceğiz.

“TEK BAŞIMA İNİSİYATİF ALDIM”

Ben tek bir pozitif ayrımcılık yaptım başkanlığım döneminde. Şehidimiz Kadir Dadaş’ın ailesine yaptım onu da. Tek başıma inisiyatif aldım ve sonucunda yargılandım. Ama gerekli savunmamı yaptım ve beraat ettim.

“KARAAĞAÇ’TA 1 M2 BİLE YER SATMADIM”

Karaağaç’ta 1 m2 bile yer satmadım, hatta istimlak ettik. Biz Karaağaç’ın en değerli yerlerine okul yeri yaptık. Biz rantımız her zaman milli eğitimden yana kullandık. Bugün bir okul sıkıntısı var eski okul yıkıldı yenisi yapılacak. Benim okullar için ayırdığım yerlerin hepsi doldu.  Bizim sayemizde Karaağaç’ta bir sürü devlet okulu var.

“SATILAN YER KARŞILIĞINDA VATANDAŞLARA NE YAPILDIĞINA BAKILMALIDIR”

“Mustafa Çetin’in karnesini halk belirleyecek” diyen Yücel, “Belediyeler yer satabilir, bu karşı olduğum bir şey değil. Ama satılan yer karşılığında vatandaşlara ne yapıldığına bakılmalıdır, bunu sorgulamak lazım. Ben belediyeyi devrettiğimde çok az bir borcu vardı ve Ekim ayında gelecek vergi gelirleriyle bu borç kapanacaktı ”dedi. Yücel, “Ben bu görevi liyakatiyle, layıkıyla, sorumluluğuyla yapacağıma inanıyorum ve herkesten destek bekliyorum. Ben bu dönem Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında seçimleri kazanacağıma inanıyorum” diye konuştu.