Devasal boyutlarda da tasarlanabilen led ekran teknolojileri, aynı anda yüzlerce kişinin görüş alanında olmayı başarır. Etkin reklamcılığın gözde seçenekleri arasında yer alan led ekranlar, kullanım alanına göre iç mekan led ekran ve dış mekan led ekran olmak üzere iki kategoride incelenir. İç mekan led ekranlar daha çok mağazacılık sektöründe yaygın olarak tercih edilir. Dış mekan led ekranlar da şehir merkezlerinde, alışveriş merkezlerinin dış cephelerinde sıklıkla karşımıza çıkar.

Dış Mekan Led Ekranların Reklamcılıktaki Rolü

Dış mekan led ekranlar, büyük ebatlarda üretilen ve görüntü kalitesi oldukça yüksek led teknolojileridir. Birçok avantaja sahip olması yönüyle de günümüzde birçok sektör tarafından tercih edilmektedir. Dış mekan led ekranların reklamcılık alanındaki başlıca avantajlarını şu şekilde sıralamak mümkündür:
1. Günün her anında fark edilmeyi başarır: Dış mekan led ekranlar gün ışığından etkilenmemesi yönüyle oldukça avantajlı ürünlerdir. Yüksek görünürlüğe sahip olan bu led ekranlar, gerek gece gerekse gündüz kolaylıkla fark edilmeyi başarır.

2. Farklı boyutlarda tasarlanabilir:
Dış mekan led ekranlar, açık havada tercih edilen ürünler olduğu için geniş bir hedef kitleye hitap ederler. Dolayısıyla da led ekranların daha fazla kişi tarafından fark edilebilmesi için büyük ebatlarda üretilmesi önemli bir detaydır. Dış mekan led ekranlar işletmelerin tercih durumuna göre konumlanacağı yerin genişliğine uygun olarak tasarlanabilmektedir.

3. Düşük güç tüketimine sahiptir: Diğer reklam seçeneklerine kıyasla oldukça ekonomik olan dış mekan led ekranlar, düşük güç tüketimine sahiptir. Bu da işletmelerin yüksek reklam bütçesi ayırmalarına sebebiyet vermez.

 

4. Uzun ömürlü kullanıma sahiptir: Dış mekan led ekranların en önemli avantajlarından birisi de dayanıklı olmasıdır. Olumsuz hava koşullarına ve dışarıdan gelebilecek olası darbelere karşı dayanıklı olan dış mekan led ekranlar uzun ömürlü kullanabileceğiniz ürünlerdir.

5. Kesintisiz reklam yapma imkanı sağlar: Dış mekan led ekranlar, düşük güç tüketimine sahip olması yönüyle de 7/24 reklam yapma avantajı sunar. Dış mekan led ekranlar ne kadar uzun süreli çalışsa da ısınma gibi bir problem yaşamazlar.

Kapaklı’da TOGG izdihamı Kapaklı’da TOGG izdihamı

Dış Mekan Led Ekran Fiyatları

Dış mekan led ekran fiyatları, tercih edilecek ürünün ebatlarına ve görüntü kalitesine göre farklılık gösterir. Led ekranların görüntü kalitesini pikseller belirler. Ledler arasındaki piksellerin mesafesi ne kadar az olursa, netlik de o kadar fazla olur. Dış mekan led ekranlar kişiye özel olarak tasarlanabilen ürünler olması yönüyle oldukça avantajlıdır. İşletmeler ihtiyaç duydukları boyutlarda led ekran sipariş edebilirler. Güncel led ekran fiyatlarına dair Fenova ile iletişime geçerek led ekran teklifi hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Dış Mekan Led Ekranların Kullanım Alanları

Dış mekan led ekranlar günümüzde en çok reklamcılık alanında tercih edilir. Ürün ve kampanyaların duyurulması için işletmeler bu led ekranlara başvurur. Alışveriş merkezlerinde, şehir merkezlerinde, otoban kenarlarında ve insan kalabalığının olduğu yerlerde dış mekan led ekranlara sıkça rastlamak mümkün. Dış mekan led ekranlar aynı zamanda spor müsabakalarında, konser alanlarında, stadyumlarda ve arenalarda geniş kitlelere hitap edebilmek için de tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra; havalimanlarında, metrolarda ve diğer kamusal alanlarda da bilgilendirme panosu olarak led ekranlarla karşılaşmak mümkün. Aynı zamanda festival ve sergi gibi kültürel etkinliklerde de led ekranlar sıklıkla tercih edilmektedir.