Kanola ekimi yapılan arazilerde fenolojik gözlem gerçekleştirildi Kanola ekimi yapılan arazilerde fenolojik gözlem gerçekleştirildi

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ali Çolakoğlu yaptığı açıklamada, “Bordo bulamacı; yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarında, karaleke ve ateş yanıklığı hastalığına, sert çekirdekli meyve ağaçlarında bakteriyel kanser ile yaprak delen ve dal yanıklığı hastalığına, eriklerde cep hastalığı, şeftalide yaprak kıvırcıklığı, cevizde antraknoz-yosunlaşmalar gibi birçok hastalığa karşı kullanılabilen bir tarım ilacı olarak biliniyor. Bazı meyvecilerimiz bordo bulamacına meyve ağaçlarının aspirini diye adlandırmaktadırlar. Kısmen doğru kabul edebileceğimiz bir tabirdir.

“KULLANMA DOZUNUN İYİ BİLİNMESİ GEREKİYOR”

Sonbahar ve ilkbaharda bordo bulamacı kullanılmadan bazı bakteriyel hastalıklarla mücadelede tam başarıya ulaşmak mümkün değildir. Bordo bulamacı kullanıma hazır halde ilaç ziraat odamızda bulunabileceği gibi, bakır sülfat (göztaşı) ve kireç ile hazırlanıp kullanılması da mümkündür. Ancak hazır bordo bulamacı kullanılması halinde, kullanma dozunun önceden iyi bilinmesi gerekmektedir. İlkbahar uygulanması için uygun olan bu dönemi kaçırmamalarını üreticilerimize hatırlatır, bol bereketli bir üretim sezonu dileriz” dedi.