Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu’nun 2019-2020 eğitim-öğretim yılında başlattığı ‘Burası Hepimizin Yuvası Gelecek için Bir Can Bir Fidan Projesi’nin amacı ve yaptıkları çalışmalar tanıtıldı.

Proje kapsamında ilkokul öğrencileri, hobi bahçesinde marul ve lahana fidesi dikip, ıspanak, maydanoz, tere, roka, dereotu tohumu ektiler. Öğrenciler, bahçede bulunan elma, armut, ceviz, kiraz, vişne şeftali gibi ağaçların altlarını da çapalayarak budanması gereken dalları da budadılar. Okul bahçesinde bulunan; 10 hindi, 10 ördek ve 40 tavuğu besleyip su verdiler. Okul bahçesinde bulunan diğer hayvanları da ihmal etmeyip, su ve mama kaplarını koyarak ihtiyaçlarını her gün karşılıyorlar.   

Okul Müdürü Murat Bektaş, çocuklara doğa bilincini kazandırmak, hayvan sevgisini aşılamak, sofralarına gelen sebze ve meyvelerin nasıl yetiştiğinin farkındalığını oluşturmak, okul çevresinde bulunan canlıların su ve mama kaplarının düzenini kontrolünü yapma sorumluluğu ve bilincini kazandırmak amacıyla bu projeyi başlattıklarını söyledi.

SOSYAL BECERİLERİ GELİŞİYOR

Kadın muhtarlardan Başkan Çetin’e ziyaret Kadın muhtarlardan Başkan Çetin’e ziyaret

 Projede öğrencilerin kendilerine verilen görevleri yerine getirerek hem sosyal becerilerin geliştiğini, hem de eğlenceli vakit geçirdiklerini belirten Bektaş, ‘‘Büyükşehir Belediye İsmet İnönü İlkokulu ailesi olarak en büyük hedefimiz doğa ve hayvan sevgisi olan canlılara nasıl davranması gerektiğini bilen merhamet ve vicdan sahibi öğrencileri yetiştirmektir” dedi.