Cumhuriyet Halk Partisi’nin 102’nci yılı dolayısıyla Kapaklı’da 9 Eylül Salı günü saat 12.30’da Atatürk Kültür Merkezi’nde Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirildi. Yapılan tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardınan CHP Kapaklı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Burak Kurtuldu, İlçe Kadın Kolları Başkanı Seray Şuraz ve İlçe Başkanı Emir Tarcan sırasıyla günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını gerçekleştirdi.

Toren Chp 2

CHP Kapaklı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Burak Kurtuldu, “Bugün tarih 9 Eylül! Bugün, sadece bir partinin kuruluş günü değildir. Bugün, bağımsızlığın, özgürlüğün, halkın iradesinin ete kemiğe büründüğü gündür! 9 Eylül 1923'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşları Cumhuriyet Halk Partisi'ni kurarak, bu ülkenin kaderine yön verdiler. O gün atılan adım, sadece bir siyasi hareket değil; milletin bağımsızlık iradesinin ta kendisiydi.

Ve biz bugün, 102 yıl sonra aynı ruhla, aynı kararlılıkla buradayız! Buradayız çünkü bu ülkenin umudu biziz! Buradayız çünkü halkın iradesini savunan tek gerçek Cumhuriyet Halk Partisi'dir! Bu memlekette hâlâ haksızlık var. Bu memlekette hâlâ adaletsizlik var. Ama unutmasınlar: Cumhuriyet Halk Partisi yılmaz! Cumhuriyet Halk Partisi susmaz! Cumhuriyet Halk Partisi diz çökmez! Halkın iradesiyle seçilmiş belediye başkanlarımız, milletin sofrasına bereket, çocuklara umut olan kahramanlarımızdır.

Onların emeğini gasp eden, halkın oyunu yok sayan kayyum anlayışına karşı buradan hep birlikte haykıralım: Kayyum darbedir! Kayyum halkın iradesine ihanettir! Kayyum düzenine boyun eğmeyeceğiz! Bizim bir sözümüz var: Ne olursa olsun, hangi baskıyla karşılaşırsak karşılaşalım, bu ülkeyi demokrasiyle taçlandıracağız. Halkın iktidarını bu topraklara getireceğiz! Genel Başkanımız Özgür Özel, milletin sesi olma sorumluluğunu omuzlarında taşıyor. O kürsülerden yükselen ses, sadece bizlerin değil, tüm mazlumların, tüm emekçilerin, tüm halkın sesidir.

Ve İstanbul'da değişimin öncüsü olan, halkın gönlünde yer eden cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu, "Her şey çok güzel olacak" diyerek milyonların umudunu büyütüyor! O umut bugün Edirne'de, Hakkari'de, Rize'de, Mersin'de yankılanıyor. İşte biz bu birlikteliği büyüteceğiz! İşte biz bu umudu iktidara taşıyacağız! Bize miras bırakılan Cumhuriyet, kolay kurulmadı. Bizim yolumuz, Mustafa Kemal'in yoludur. Bizim görevimiz, Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak, halkın iradesini kayıtsız şartsız hâkim kılmaktır.

Ve buradan bir kez daha söz veriyoruz: Ne kayyumlar bizi durdurabilir, Ne haksızlıklar bizi yıldırabilir, Ne baskılar bizi yolumuzdan çevirebilir! Yaşasın 9 Eylül! Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi! Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk!” İfadelerini kullandı.

Toren Chp 3

CHP Kapaklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Seray Şuraz, “Bugün 102 yaşında dimdik ayakta olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin şanlı tarihini selamlıyoruz! Bu parti ofislerde değil, milli mücadelenin meydanlarında kuruldu! Kadın erkek, genç yaşlı, köylü şehirli demeden, herkesin emeğiyle kuruldu!

Ve unutmayın: Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Benim iki büyük eserim vardır; biri Cumhuriyet, biri Cumhuriyet Halk Partisi'dir" dedi! Biz o eserin emanetçileriyiz, biz o eserin neferleriyiz! Bugün ne görüyoruz? Milletin iradesi gasp ediliyor! Kayyum atamalarıyla seçilmişler görevden alınıyor! İstanbul İl Örgütümüze kayyım atandı, buradan ilan ediyoruz: Tanımıyoruz! Çünkü biz biliyoruz ki; AYM kararlarının, AİHM kararlarının tanınmadığı bir yerde demokrasi yoktur!

Ama korkmasın kimse, umut buradadır, umut bu meydanlardadır! Çünkü biz varız! Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz! Çünkü biz, Ekrem İmamoğlu'nu bu ülkenin Cumhurbaşkanı yapacağız! Ve unutmasınlar, biz öyle bir halkız ki; "Ekilir ekin geliriz, Ezilir un geliriz, Bir gider bin geliriz..." Biz haklıyız! Biz kazanacağız! Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi! Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın demokrasi ve özgürlük mücadelesi!” dedi.

Toren Chp 4

CHP Kapaklı İlçe Başkanı Emir Tarcan, “Pazar gecesinden bu yana İstanbul İl Başkanlığındayım. Binlerce polis, TOMA ve her yanı saran barikatlar arasında yalnızca bir kayyuma ve haksızlığa karşı değil; ülkemizin demokrasiden ve özgürlüklerden uzaklaşmaması, geleceğimizin karartılmaması için mücadele vermek amacıyla oradaydım.

“Mustafa Çetin’in mitomani hastası olduğu tespit edilmiştir”
“Mustafa Çetin’in mitomani hastası olduğu tespit edilmiştir”
İçeriği Görüntüle

Mücadeleye katkı sunmak, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “en büyük eserim” diyerek işaret ettiği Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi bizlere emanettir. Bu partinin tohumunda yoğrulmuş, mutfağında yetişmiş, başkan yardımcılığı ve gençlik kolları başkanlığı yapmış, bugün de ilçe başkanlığı görevini sürdüren bir nefer olarak, savunduğumuz demokrasi anlayışını, sosyal adaleti, eşitliği ve özgürlüğü korumak için koşmaya devam ediyorum.

Bugün ülkemiz tarihinin en baskıcı ve en karanlık dönemlerine tanıklık ediyoruz. Gelecek umutlarımız yok edilmeye çalışılıyor. Bir kişinin iki dudağı arasından çıkan sözle hareket eden, devletin memurlarını utandıran, sahte kabadayılıklarla ayakta kalmaya çalışan bu düzenin sonu yaklaşıyor. Güç kaybettikçe hırçınlaşan, adaleti ve hukuku yok sayan bu zihniyet, tarih kitaplarında utanarak anılacak ve rezillikleriyle derslerde okutulacaktır.

Ama biz biliyoruz ki, gerçek adalet, eşitlik ve demokrasi ile güçlü bir Türkiye inşa edilecektir. Altan Öymen’lerin, Bülent Ecevit’lerin ve nice değerli isimlerin genel başkanlığını üstlendiği, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıldönümünü kutluyor; partimizi Türkiye’nin birinci partisi yapan Genel Başkanımız Özgür Özel’in liderliğinde, ilk genel seçimlerde iktidara yürüyüşümüzü umutla ve kararlılıkla selamlıyorum” diye konuştu.