Yazılı soru önergesine verilen cevaba ilişkin konuşan CHP’li Vekil “63 okul için yıkım kararının verildiği, yıkılan binaların yerine sadece 8 okul yapıldığı, inşaatı devam eden okul sayısının 6, ihalesi fesih olan okul sayısının 4, ihale tarihi alınan okul sayısının 2, yatırım programına alınan okul sayısının 19 ve yatırım programına alınmaya çalışılan okul sayısının sadece 15 olduğu görülmektedir. Bütün okulların bugün bittiğini varsaysak ve hepsini alt alta toplasak bile toplam okul sayısı 54 olmaktadır. Yani bu bile yıkılan okul sayısından 9 eksiktir.” dedi.  

"BİR AN ÖNCE TAMAMLANMALIDIR"

Yontar, “Bu durumun sonucu olarak öğrencilerimiz hınca hınç dolu sınıflarda ders yapmaya zorlanmaktadırlar. Aşırı kalabalık sınıflar hem öğrencilerimiz hem de öğretmen arkadaşlarımız açısından sağlıklı bir eğitim öğretimin yürütülmesi için uygun değildir. Yıkılan okulların yerine yapılan 8 okul yaraya merhem olmaktan hayli uzaktır. Bu anlamda ihale aşamasında olan okulların ihaleleri bir an önce tamamlanmalıdır. Yatırım programına alınan söz konusu okullarda da bir an önce inşaat çalışmaları başlatılmalıdır.  

CHP’li Yontar: Barış içindeki Türkiye’yi kuracağız CHP’li Yontar: Barış içindeki Türkiye’yi kuracağız

"OKUL BİNALARI İLE SINIRLI DEĞİLDİR"

Tekirdağ’da eğitim konusunda yaşanan sorunlar sadece okul binaları ile de sınırlı değildir. Şehrimizde önceki yıllara nazaran,  girilen sınavlarda başarı sıralamalarında yaşanan gerilemeler, öğretmenlerimizin çalışma koşullarının her geçen gün daha da zorlaşması buna karşın hayatlarının devam ettirme noktasında alım güçlerinin azalması ve buna bağlı yaşamış oldukları motivasyon eksikliğinin eğitim kalitesini ister istemez düşürmesi, imkanlarını zorlayarak öğrencilerini özel okullara kaydettirmeye çalışan velilerin yaşamış oldukları ekonomik ve sosyal zorluklar, okullarda verilemeyen öğünler, öğrencilerin ve velilerin bu konuda artan şikayetleri, velilerin servis giderlerini dahi karşılamakta zorlanması, okul çevrelerinin güvenliğinin etkin bir şekilde sağlanması yönündeki talepler ve daha niceleri… 

"HİÇ YAKIŞMIYOR"

Netice itibariyle geleceğimizi, ülkemizi emanet edeceğimiz yavrularımıza siyasal iktidarın biçmiş olduğu değeri gözler önüne seren bu tablodan; önce bir anne sonra vatandaşımızın ve yavrularımızın hakkını savunan bir milletvekili olarak üzüntü duyuyorum. Siyasal iktidarın kaynakları eğitime ayırmak yerine malum kurum ve kuruluşlara transfer etmesi Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılını kutladığımız 2023 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’sine hiç yakışmıyor.” dedi.