CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Pazartesi günü İstanbul’da gerçekleşen Filistin destek mitinginde Hilafet çağrısı yapılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“EGE AKERSOY YALNIZ DEĞİLDİR”

Hilafet bayrağı açmasını anayasal bir suç olduğunu bunu kabul edilemeyecek bir durum olduğunu vurgulayan Vekil Yontar, “Hilafet yanlılarını görmezden gelip sessiz kalanların, Ege Akersoy'u tutuklatması asla kabul edilemez. Tutuklanması gereken hilafet bayrağı açandır. Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkan Ege Akersoy yalnız değildir. Derhal serbest bırakılmalıdır.

“TUTUKLANMASI DOĞRU DEĞİLDİR”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı

Filistin’de yaşananlar hepimizi derinden üzüyor elbette Filistin’e sonuna kadar sahip çıkacağız. Ancak Filistin’i kullanarak hilafet çağrısı yapmak ülkemizin anayasal düzenini yok saymaktır. Hep birlikte bununda karşısında duracağız. Bir üniversite öğrencisinin Hilafet çağrısı yapan kişiyle yaşadıkları nedeniyle tutuklanması doğru değildir.” dedi.