Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, çevre kirliliğini önlemek amacıyla denetimlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda her türlü çevre kirliliğini önlemek amacıyla mesai içi ve mesai dışı saatlerde denetim ve kontrollerini sürdüren ekipler, 64 firmaya 17 milyon lira ceza kesti.

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından bölgede, her türlü çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik olarak 1 Ocak 2023 ile 31 Mart 2023 tarihleri arasındaki ilk 3 aylık dönemde mesai içi ve dışı saatlerde ani, şikâyete esas ya da planlı olmak üzere toplam 378 adet denetim gerçekleştirildi. Söz konusu denetimlerde Çevre Kanunu'na aykırı faaliyette bulunduğu tespit edilen 64 adet tesis hakkında idari yaptırım kararı uygulandı.

13 TESİSİN FAALİYETLERİ DURDURULDU

Tekirdağ, Libya’dan gelen çöl tozu etkisinde kaldı Tekirdağ, Libya’dan gelen çöl tozu etkisinde kaldı

Bu firmalardan 15 adet su kirliliği, 16 adet hava kirliliği, 21 adet atık, 5 adet ÇED, 1 adet egzoz, 5 adet toprak kirliliği ve 1 adet de sıfır atık konularında olmak üzere toplam 17 milyon 77 bin 222 lira 24 kuruş para cezası uygulandı. Ayrıca 13 adet tesis için de faaliyet durdurma kararı verildi. Tekirdağ İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada denetimlerin devam edeceği ve çevreyi kirleten firmalara 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında gerekli yaptırımlar uygulanacağı belirtildi.