Kapaklı Kaymakamlığı tarafından her ay farklı bir mahallede düzenlenen halk toplantısı, bu ay İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Zühre Dökmeoğlu`nun ev sahipliğinde Atıcı Spor Kompleksi’nde düzenlendi.

Toplantıya Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Toplantıda Kaymakam Bayram Sağır ve Belediye Başkanı Mustafa Çetin, mahalle sakinlerinin talep ve önerilerini dinledi.

Kadın muhtarlardan Başkan Çetin’e ziyaret Kadın muhtarlardan Başkan Çetin’e ziyaret

"KAPAKLI'YA 100 BİN GÖÇ DAHA GELMESİ BEKLENİYOR"

Mahallelinin sorularını cevaplayan Başkan Çetin, ilçe genelinde yapılan hizmetlerle ilgili bilgiler verdi. Kapaklı’nın hızla göç almaya devam ettiğini belirten Başkan Çetin, “Kapaklı, büyüyor. 2022 yılında 10 bine yakın göç geldi. Tabi bu gelen göç hizmet bekliyor. Haliyle bizim de yükümüz artıyor. Biz de elimizden geldiğince vatandaşımıza hizmet etmeye, Kapaklı’yı geliştirmeye gayret ediyoruz. İkitelli OSB’nin ilgilendiği Kapaklı OSB’nin yanındaki 8 buçuk milyon metrekarelik alana yoğun bir ilgi var. Gelecek 10 yıl içerisinde bu alana kurulacak fabrikalarla birlikte Kapaklı’ya 100 bin göç daha gelmesi bekleniyor. Biz de bu plana karşılık şehre değer katacak yeni yerleşim alanlarını oluşturmaya çalışıyoruz. Karaağaç bölgesinde emlak konutlarına benzeyen toplu konutların olduğu bir planı hayata geçirmek için çaba gösteriyoruz.” dedi.

"ÇOSB ENGEL OLUYOR"

Kapaklı’da trafik sorununu çözmek, özellikle servis araçlarının şehir içine girmeden direk Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesine (ÇOSB) geçmeleri için çalışma yürüttüklerini belirten Başkan Çetin, “Özellikle servis saatlerinde Saray’dan gelen servis araçları nedeniyle trafikte problem yaşıyoruz. Defacto’nun olduğu bölgeden ÇOSB’ye geçiş için başvuruda bulunduk fakat ÇOSB yönetimi buna engel oldu. Yine Bahçelievler Mahallesi’nde ÇOSB’ye geçiş için proje hazırladık. ÇOSB yönetimi buna da itiraz ederek bu girişimimizi engelledi. Çerkezköy’den ÇOSB’ye her yerden giriş var fakat Kapaklı’dan yok.” diye konuştu

"DEVLET HASTANESİ 2023'TE BİTECEK"

Kapaklı’da devam eden devlet yatırımları ile ilgili bilgiler veren Çetin, “Kapaklı Devlet Hastanesi kaba inşaat çalışmaları bitti. Hedefimiz 2023 Haziran ayında bütün işlerin tamamlanıp vatandaşın hizmetine hazır olmasını sağlamak olacak. İlçe emniyet binamız fiyat artırımı nedeniyle müteahhit işi bıraktı. Yılbaşından sonra yeni ihale yapılarak inşallah 2023 yılında tamamlanacak. İlçemize adliye binası kazandırmak içinde çalışmalarımız devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

kapakli-halk-toplantisi