Kapaklı Gazetesi - İçişleri Bakanlığının yayınladığı servis ve minibüslerin tam kapasite ile çalışabilmesine olanak sağlandığını duyuran Çerkezköy Şoförler Odası Başkanı Mustafa As, şoförlere uyarılarda bulundu.

Minibüs, dolmuş, servis ve halk otobüsü gibi toplu taşımacılık yapan araçların 1 Haziran itibariyle kapasitelerinin tamamını kullanabileceklerini belirten As, ‘’01. 06.2020. Tarihinde İçişleri Bakanlığımız tarafından alınan karar kapsamında minibüs, dolmuş, halk otobüsleri gibi şehir içi yolcu taşımacılığı yapan araçlarda ve personel servis taşımacılığı yapan araçların ruhsatında belirtilen kapasitenin yüzde 50’si oranında yolcu taşıma kararı yürürlükten kaldırılmış olup söz konusu araçların tam kapasite ile çalışmasına karar verilmiştir.’’ dedi.

‘’TOPLU TAŞIMA YAPAN ESNAFIMIZ BİRAZ OLSUN NEFES ALACAK’’

Toplu taşıma yapan şoförlerin pandemi sürecinde ekonomik olarak zarara uğradığını kaydeden Mustafa As, ‘’Alınan bu karar sayesinde yaklaşık üç aydır doğru düzgün çalışmayan müşteri bulamayan toplu taşıma esnafımız biraz olsun rahat bir nefes alacak diye düşünüyorum. 1 Haziran 2020 tarihinde başlayan normalleşme süreci içerisinde şoför esnafımızın araçlarında dezenfektan bulundurması, maskesiz yolcu taşımaması gibi hijyenik kurallar içerisinde hareket edip zorunlu olan tedbirleri mutlaka uygulamaları gerekmektedir. Alınan bu önemli kararın esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum.’’ İfadelerini kullandı.