Kapaklı Gazetesi - ÇOSB Bölge Müdürlüğü, Türk Standartları Enstitüsü yetkilileri tarafından yapılan denetimlerden başarıyla geçerek ‘TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi’ni yenilemeye hak kazandı.

Geçtiğimiz yıl pandemi sürecinin başından itibaren, hem çalışanları, hem de hizmet verdiği sanayicileri için her türlü tedbiri alan ÇOSB Bölge Müdürlüğü, alınmış olan tedbirlerin tescillenmesi için Türk Standartları Enstitüsü’ne (TSE) başvuru yapmış ve TSE uzmanları tarafından yapılan denetim sonrası, Haziran ayında ‘TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi’ni alan ilk OSB olmuştu. Belge alma sürecinde ÇOSB Bölge Müdürlüğünün hizmet verdiği tüm lokasyonlar değerlendirilerek belge verilmişti. Çalışmalarını aynı titizlikle sürdüren ÇOSB Bölge Müdürlüğü, bir yılın ardından TSE yetkilileri tarafından yapılan denetimlerden de başarıyla geçti ve ‘TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi’ni yenilemeye hak kazandı.

ÇOSB İDARESİNDEKİ KURUMLAR DA DENETLENDİ

TSE uzmanları tarafından ÇOSB Müdürlüğü bünyesinde İdari Bina, ÇOSB İtfaiyesi, Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakım Evi ile ÇOSB Arıtma Tesisi birimlerinde yapılan denetimlerde; kurumun giriş-çıkış noktaları, mutfak, yemekhane, ofisler, toplantı salonları, asansörler, seyahat kuralları, personel servisleri, tuvaletler ve lavabolar vb. açısından gerekli risk değerlendirmelerinin yapılıp yapılmadığı, enfeksiyon önleme açısından gerekli önlemlerin ve kontrol eylem planlarının hazırlanıp hazırlanmadığı ve alınan tedbirlere uyulup uyulmadığı tetkik edildi.