Çerkezköy Belediyesi, Hatay’ın Samandağ ilçesinde yaşayan depremzedeler için 6 konteyner evi tırlarla deprem bölgesine gönderdi.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde zarar gören vatandaşlar için başlatılan yardım kampanyası kapsamında 6 konteyner ev tırlarla Hatay’ın Samandağ ilçesine gönderildiğini ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “7 adet konteyner ev ile 2 adet çiftli seyyar prefabrik tuvalet Hatay’ın Defne ilçesine gönderilmişti. Dün de 6 konteyner evimiz Hatay’ın Samandağ ilçesine gönderildi.” dedi.

Yardım kampanyası kapsamında bugüne kadar 12 tır dolusu acil ihtiyaç malzemesinin deprem bölgesine gönderildiğini kaydeden Vahap Akay, “Bunun yanı sıra daha önce 7 adet konteyner ev ile 2 adet çiftli seyyar prefabrik tuvalet Hatay’ın Defne ilçesine gönderilmişti. Dün de 6 konteyner evimiz Hatay’ın Samandağ ilçesine gönderildi. Ayrıca Çerkezköy Belediyesi öz kaynakları ile konteyner evlerde kullanılmak üzere imal edilen sobalar da acil yardım malzemeleri ile birlikte afet bölgesine gönderildi.” diye konuştu.

“İHTİYAÇ MALZEMELERİNİ KENTİMİZE GELEN DEPREMZEDELERE ULAŞTIRIYORUZ”

Çerkezköy’e Ağır Ceza Mahkemesi kurulmasına karar verildi Çerkezköy’e Ağır Ceza Mahkemesi kurulmasına karar verildi

Depremzede vatandaşlarımız için başlatılan yardım kampanyasının devam ettiğini sözlerine ekleyen Akay, “Vatandaşlarımızdan gelen yardım malzemelerini tırlarla afet bölgesine göndermeye devam ediyoruz. Bir yandan da kentimize gelen depremzede vatandaşlarımız için Atatürk Kültür Merkezi’nde giyim mağazası, 29 Ekim Spor Salonumuzda da mobilya ve beyaz eşya mağazası oluşturduk. Çerkezköylü hemşerilerimizin bizlere ulaştırdığı mobilya, beyaz eşya, kıyafet, battaniye vb. ihtiyaç malzemelerini kentimize gelen depremzede vatandaşlarımızın kaldığı evlere ulaştırıyoruz.” dedi. 

“BU FELAKETİN YOL AÇTIĞI YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ”

Meydana gelen deprem felaketinin çok büyük olduğuna dikkat çeken Akay, “Bu felakete Çerkezköy’den destek olan tüm hemşerilerime, bu dayanışma ruhunu gösteren tüm vatandaşlarımıza minnet ve şükran duygularımı iletiyorum. Göçük altında kalarak hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yaralılarımıza da bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Milletimizin ve ülkemizin başı sağ olsun. İnşallah, bu felaketin yol açtığı tüm yaraları hep birlikte saracağız.” ifadelerini kullandı. 

“VATANDAŞLARIMIZ YARDIMLARINI 7 TOPLAMA NOKTASINA GETİREBİLİR”

Deprem bölgesi için başlatılan yardım kampanyasının devam ettiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy Belediyesi olarak AFAD koordinatörlüğünde başlattığımız yardım kampanyası kapsamında vatandaşlarımız yardımları 7 farklı toplama noktasına getirebilirler. Yardım toplama noktalarımızdan Çerkezköy Belediyesi Ana Hizmet Binası haftanın 24 saat açık olacaktır. Vatandaşlarımız ayrıca Çerkezköy Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür, Sanat ve Eğitim Merkezi, Kızılpınar Kültür, Sanat ve Eğitim Merkezi, Bağlık Mahalle Evi ve Veliköy Mahalle Evi noktalarına da saat 22.00’a kadar yardımlarını ulaştırabilirler.” dedi.