TCDD 10 Aralık tarihinden itibaren bilet satışları ile ilgili uygulamalarda değişikliğe gidildiğini duyurdu. TCDD tarafından yapılan açıklamada, "Sayın yolcularımızın dikkatine. 10 Aralık 2023 tarihi itibariyle bölgesel trenlerimizde numarasız bilet satışı uygulaması sona erecek olup trenlerimize sadece kapasitesi kadar numaralı yer satışı yapılacak ve biletsiz yolcu kabul edilmeyecektir. 10 Aralık tarihinden itibaren herhangi bir olumsuzlukla ya da cezai işlemle karşı karşıya kalmamanız için biletlerinizi seyahat tarihiniz öncesinde mobil uygulamamız, internet sitemiz, çağrı merkezimiz ya da gişelerimizden almanız önemle rica olunur" ifadelerine yer verildi.

BİLETSİZ BİNENLERE %300 CEZA

Yüceer: Tekirdağ’ı dünya şehri yapma zamanı Yüceer: Tekirdağ’ı dünya şehri yapma zamanı

Tren biletlerinin 15 gün öncesinden internet  veya gişelerden satın alınabileceğini belirtilirken, gişesi açık istasyonlardan biletsiz trene binecek yolculara tam bilet tutarı üzerinden %300 cezalı bilet kesileceği vurgulandı.

KİMLİK BİLGİLERİ OLMADAN BİLET VERİLMEYECEK

 05 Aralık itibariyle ise tren üstü personelden numarasız veya numaralı, aynı şekilde gişeden de bilet taleplerinde kimlik bilgileri olmadan seyahat edilmeyeceği ve bilet düzenlenmeyeceği de belirtildi.