Yol ve kaldırım yapım çalışmaları devam ediyor Yol ve kaldırım yapım çalışmaları devam ediyor

Kapaklı Medyanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasının açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Kapaklı İlçe Başkanı Emir Tarcan, “Öncelikle şunları söylemek istiyorum; acılıyız, öfkeliyiz, yastayız, yasta olduğumuz kadar da öfkemize tutunmuş durumdayız. Gençler bas bas bağırıyor “biz ölmeye değil okumaya geldik” diye. Bugün burada Gençlik Kolları Başkanımız Ahmet Samet Işık ile basın açıklaması gerçekleştiriyoruz” dedi.

Öğrencilerin tarikat ve cemaat yurtlarına mecbur bırakıldığını söyleyen CHP Kapaklı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Samet Işık, “Alınmayan önlemler, yapılmayan bakımlar, ölüme yol açan ihmaller, hayatımız boyunca karşılaşmadığımız ya da karşılaşmayacağımız insanların evlerine ateş düşürmeye yetiyor. Belki biz o karşılaşmayacağımız insanlardan birileri, kardeşi, evladı, bugün onlar yarın biz ne fark eder hepimiz biriz.

“ÖĞRENCİLERİNİ DİPLOMASIYLA BEKLEYEN AİLELER TABUTLARINI SIRTLIYOR”

2023 Türkiye’sinde öğrenciler barınamıyor, beslenemiyor, geçinemiyor. Eskişehir’de, Bartın’da, Çanakkale’de, Ankara’da, Aydın’da ve ülkedeki tüm KYK yurtlarına mahkum olan öğrenciler buralarda ölüyor. İktidarın çocukları yurtdışında eğitim alırken bu ülkenin çocukları kurtlu yemeklere, soğuklara mahkum oluyor. İsyan ederlerse yurttan atılmakla tehdit ediliyor. Verilen yorganlar kefen oluyor. Öğrencilerini diplomasıyla bekleyen aileler tabutlarını sırtlıyor.

“VALLAHİ REZALET, BİLLAHİ REZALET”

Atamız 100 sene önce “Türkiye şeyhler, dervişler ve müritler yurdu olamaz” ilkesi ışığında öğrencilerin en güvenli yeri olması gereken KYK yurtlarında öğrenciler ihmallerle öldürülüyor. 100. Yılına girdiğimiz Cumhuriyetimizde öğrenciler cemaat ve tarikat yurtlarına mecbur ediliyor. Bize uyku yoksa katillere de huzur yok. Bugün yaklaşık 700 bin öğrencimiz için Kapaklı Meydanı’nda haykırıyoruz. Geleceğimizi ve hayatlarımızı içe sayan imar politikalarını bitireceğiz. Biz beraberiz, biz siz hesap soracağız. Üniversiteler bizimle özgürleşecek. Öğrenci kardeşlerimizin de dediği gibi vallahi rezalet, billahi rezalet yeter artık KYK adalet istiyoruz” ifadelerini kullandı.