Kapaklı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi 2023 yılı olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Genel Kurula tek aday olarak giren mevcut başkan Hasan Dükanlı, oy birliğiyle yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi. 

hasan-dukanli-kapakli-1

Kapaklı Ali İhsan Mandalı Düğün Salonu’nda Cumartesi günü saat 12.00’de gerçekleştirilen genel kurula CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Gürkan Mandalı, AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Akın Yılmaz, Tekirdağ Odalar Birliği Başkanı Sami Kayın, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, oda başkanları, birlik yöneticileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı. 

“ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN”

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından divan kurulu seçimi gerçekleştirildi. Divan Başkanlığına Saray Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatif Başkanı Ali Özen, başkan yardımcılığına Kapaklı Pazarcılar Derneği Başkanı Çetin Tutar, katip üyeliğe ise Tuncer Teşvik seçildi. 2021-2022 yıllarına ait yönetim kurulu yıllık çalışma raporları ile denetim kurulu raporları oy birliği ile kabul edilirken, yönetim ve denetim kurulları tek tek oylanarak oy birliği ile ibra edildi. Yönetim ve denetim kurulunun ibrası sonrası konuşan Kapaklı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, “Denetim ve yönetimde bizleri ibra ettiğiniz için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun. Tüm esnafımıza sağlıklı ve bol kazançlı bir yıl diliyorum.” dedi. 

BAŞKAN HASAN DÜKANLI GÜVEN TAZELEDİ 

Daha sonra gündem maddeleri arasında yer alan 2023-2024 yılları olağan genel kurullarının birleştirilerek 2025 yılında yapılması konusu da oy birliği ile kabul edildi. Gündemin dokuzuncu maddesinde bakanlıkça hazırlanan örnek ana sözleşmeye intibak görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 10-11-12’inci maddelerinde ise yönetim, denetim ve bölge birlikte temsilcilerinin belirlenmesi seçimlerine gidildi. Mevcut başkan Hasan Dükanlı’nı tek listesi ile gidilen seçimlerde yönetim kurulu asil üyeliğine Hasan Dükanlı, Adem Verici, Yılmaz Arat, Gökhan Cantürk, Nuri Akyay, denetim kurulu üyeliğine Şenol Aşık, Serkan Ürkmez, bölge birliği delegeliğine Hasan Dükanlı, Adem Verici, Yılmaz Arat ve Gökhan Cantürk oy birliği ile seçildi. 

TEŞEKKÜR ETTİ 

Seçimlerin ardından konuşan Kapaklı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, katılım sağlayan ve kendisi ile yönetiminin tekrar bu göreve gelmesini sağlayan herkese teşekkür etti. Dükanlı’nın konuşmasının ardından 2023-2024 yılları tahmini bütçe ayrı ayrı görüşülüp oy birliği ile kabul edildi. Yönetim Kurulu üyeleri ve denetim kurulu üyeleri ile dış denetçiye 2023-2024 yıllarında ödenecek aylık ücret veya huzur hakları ile yolluklarının belirlenmesinin ardından dilek ve temenniler kısmına geçildi. 

DÜKANLI VE EKİBİNE BAŞARILAR DİLEDİ 

Dilek ve temenniler kısmında konuşan divan başkanı Saray Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatif Başkanı Ali Özen, “Yeni bir kooperatifçilik kurup bu kooperatifi on yılda buraya getirmek gerçekten yürek ister. Hasan Dükanlı’ya birliğim adına teşekkür ediyorum. Başarılarının da devamını diliyorum” dedi. 

MANDALI’YA TEŞEKKÜR ETTİ

Özen’in ardından kısa bir konuşma yapan Başkan Hasan Dükanlı, “Kapaklı ilçe olmasaydı bu kooperatifimizi kuramazdık. Bu dönemde Kapaklı’nın ilçe olması için STK’larla birlikte büyük mücadele ortaya koyan dönemin belediye başkanı İrfan Mandalı’ya teşekkür ediyorum. Bu kooperatifin kurulmasında büyük emeği vardır.” dedi. 

“KAPAKLI’NIN İLÇE OLMASI İÇİN BİR ARAYA GELDİK”

Kadın muhtarlardan Başkan Çetin’e ziyaret Kadın muhtarlardan Başkan Çetin’e ziyaret

Genel kurulda söz alan 2004-2019 dönemi Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Kapaklı halkının 06.12.2012 tarihini unutmaması gerekiyor. Çünkü o tarihte Kapaklı, ya mahalle olacaktı ya da ilçe olacaktı. O tarihlerde AK Parti, CHP, MHP ve diğer parti mensupları el birliği içinde benim önderliğimde bizlerle birlikte oldular. Kapaklı’yı ilçe yapmak için var güçleriyle mücadele ettiler. Hepsine buradan şükranlarımı sunuyorum. O gün arkamızda dik durmasalardı bugün Kapaklı’nın ilçe olmasından bahsedemezdik.” diye konuştu.

“ODALARIN KAPAKLI’YA GELMESİ LAZIM”

Mandalı, “Dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin o gün Kapaklı’da Ordulular Derneğinin etkinliği geldiğinde kendisini bir başbakan gibi karşıladık. O gün etkinlikte beş saat kaldı. Etkinliğin sonunda ise kendisine Kapaklı’nın namusu olan anahtarı temsili olarak teslim ettik. Bu konuyu da ilk bakanlar kurulu toplantısında iletmesi için kendisinden söz aldık. Sağ olsun bakanımız ilk bakanlar kurulu toplantısında bu konuyu dile getirmiştir. Kapaklı’da 06.12.2012 tarihinde Büyükşehir kanunu çıktıktan sonra ilçe olmuştur. İlçe olduktan sonra kurumlarımız yavaş yavaş ilçemize geldi. Bir an önce Kapaklı’ya Şoförler Odası’nın, Esnaf Sanatkârlar Odasının ve bunun gibi odaların gelmesi gerekiyor. Esnaf kardeşlerimiz işlemlerini halletmek için komşu ilçemiz Çerkezköy’e ve Tekirdağ’a gidiyor. 150 bin nüfuslu ilçeden bahsediyor. Bu gibi odaların bir an evvel ilçemize gelmesi için devlet büyüklerimizin bu konuya el atması gerekiyor.” dedi. 

HASAN DÜKANLI VE YÖNETİMİNİ TEBRİK ETTİ 

Mandalının sözlerine cevap veren Tekirdağ Odalar Birliği Başkanı Sami Kayın, “Hasan Dükanlı başkanımız Tekirdağ’da bulunan odalar için yer açtılar. Dokuz odanın Kapaklı’da tek şubesi var. Bunda başarı da Hasan Dükanlı’nın payı çoktur. Çoğu esnafımız birçok işlemleri için Tekirdağ’a gelmiyor. Hizmet bürolarında işlemlerini hallediyorlar. Tabi ki odalar kurulmalıdır. İnşallah Kapaklı’ya ilerleyen yıllarda daha büyük odalar kurulur. Kooperatif Başkanı Hasan Dükanlı’yı tebrik ediyorum. 10 yıldır hizmet için ellerinden geleni yapıyorlar. Yönetimini ve ortaklarını kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi. 

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, yönetim kurulu üyeleri ve protokol üyeleri birlik ve beraberlik fotoğrafı çektirdi.

hasan-dukanli
hasan-dukanli-1