Yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “2023 yılının ilçemize, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, huzur, mutluluk ve başarı getirmesini temenni ediyor, başta kıymetli hemşehrilerim olmak üzere herkesin yeni yılını kutluyorum.” dedi.

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin yeni yıl mesajında şu ifadelere yer verdi:

İcraat dolu 2021 yılının ardından geride bıraktığımız 2022 yılı da üstyapı ve altyapı, park ve sosyal tesisler, çevre ve sıfır atık, sosyal hizmetler, proje ve yatırımlar, kültür, sanat ve spor etkinlikleri başta olmak üzere birçok önemli çalışma, faaliyet ve projeyi gerçekleştirdiğimiz bir sene oldu. Kentimizin vizyonunun gelişmesi, daha modern ve yaşanılabilir bir kent olması yolunda hizmet yolculuğumuza hız kesmeden devam ettik.

“KIYMETLİ MİSAFİRLERİMİZİ AĞIRLADIK”

2022 yılında TBMM Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, AK Parti Genel Başkanvekilimiz Prof. Dr. Numan Kurtulmuş başta olmak üzere çok kıymetli misafirlerimizi ilçemizde ağırladık ve projelerimizi paylaştık.

“ÜSTYAPI VE ALTYAPI ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRDÜK”

“Yol medeniyettir” anlayışıyla hareket ederek; vatandaşlarımıza daha kaliteli ulaşım hizmeti sunmak, yollarımızı konforlu, modern ve güvenli hale getirmek için üstyapı ve altyapı çalışmalarımızı sürdürdük.

Kentimizi çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli alanlarda spor aktiviteleri yaparak oyunlar oynayacağı, aile ve gençlerimizin huzurla vakit geçirebileceği park, yeşil ve sosyal alanlarla donatmaya devam ettik.

“SIFIR ATIK BELGESİNE LAYIK GÖRÜLDÜK”

Sıfır atık ve çevre konusunda farkındalığın oluşturulması, atıkların yerinde ayrıştırılması amacıyla uyguladığımız projelerimizi sürdürerek geri dönüşüme büyük katkı sunmaya devam ettik. Çalışmalarımız kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünce "İlçe Geneli Sıfır Atık Belgesi" almaya layık görüldük.

“ISO 9001:2015 BELGESİ ALDIK”

Vatandaş memnuniyetini en üst seviyede hedefleyerek kurum içerisinde verimliliğimizi ve hizmet kalitemizi artırmayı amaçladığımız bir süreçler yönetimi olan Kalite Yönetimi yolculuğumuz kapsamında Türk Standartları Enstitüsü tarafından ISO 9001:2015 Belgesi almaya layık görüldük. TS ISO 10002 - Vatandaş Memnuniyeti Yönetim Sistemi kurulması ile ilgili çalışmalarımızı da sürdürüyoruz.

“VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLDUK”

“Şeyh Edebali’nin “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözünü şiar edinerek uyguladığımız Evde Bakım ve Destek Hizmeti, Aşevi, Sevgi Eli Yardım Mağazaları, Hoş Geldin Bebek, Mobil İkram Aracı, sosyal yardımlar gibi sosyal hizmetlerimize durmaksızın devam ederek vatandaşlarımızın yanında olduk. Kariyer ve İstihdam Masamız aracılığıyla 2 bini aşkın vatandaşımızın iş bulmasına vesile olduk.

“TALEPLERİN YÜZDE 98.96’SINI ÇÖZÜME KAVUŞTURDUK”

Ulaşılabilen ve çözüm üreten bir belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiğimiz Kapaklı İletişim Merkezimiz üç yaşına girdi. Çağrı Merkezi, başvuru masaları, web sitesi, sosyal medya, Whatsapp başta olmak üzere 14 farklı kanaldan vatandaşlarımızın talep, şikayet ve önerilerini kayıt altına alıyoruz. 3 yıl içerisinde gelen toplam 192 bin 340 talebin 190 bin 344’ünü yani yüzde 98.96’sını çözüme kavuştururken, kalan yüzde 1.04’lük talepleri de çözmek için gayret ve özveriyle çalışıyoruz.

Ayrıca Kapaklı İletişim Merkezi tarafından belediyemizin hizmet, çalışma ve faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve ölçülebilmesi amacıyla 15 farklı konuda 16 bin 702 katılımcıyla “Memnuniyet Anketi” uygulanmış ve yüzde 88.77 oranında memnuniyet oranı yakalanmıştır.

“KURSLARIMIZIN SAYISINI ARTIRDIK”

Çocuk, genç ve kadınlarımız başta olmak üzere her yaştan vatandaşımızın kendini geliştirmesi ve sosyalleşmesi için düzenlediğimiz kültür, sanat, spor ve mesleki kurslarımızın sayısını artırdık. Spor kursiyerlerimize katılım ve başarı belgelerini takdim ederken, kültür sanat kursiyerlerimizin kazanımlarını sergilerde beğeniye sunmalarını sağladık.

ŞENLİK VE FESTİVALLER

Kapaklı Sesini Arıyor yarışmamızın ikincisini muhteşem bir final ile gerçekleştirdik. Sünnet işlemini ücretsiz yaptığımız 700 çocuğumuzun ve ailelerinin mutluluklarını paylaştığımız Sünnet Şöleni heyecanı hep birlikte yaşadık. İkincisini düzenlediğimiz Pınar Bulvarı Şenliğimizde farklı etkinlikler ve konserler ile dolu dolu 4 gün geçirdik. Gençlerimize özel ilçemizde ilk kez Gençlik Festivali düzenledik.

Okul Müdürleri ile değerlendirme toplantısı yapıldı Okul Müdürleri ile değerlendirme toplantısı yapıldı

KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

El sanatları stantlarından çocuk etkinliklerine, spor müsabakalarından ünlü şarkıcıların konserlerine kadar içerisinde farklı etkinlikleri barındıran 3. Kazak Gölü Festivalimizi on binlerce vatandaşımızın katılımıyla coşku içerisinde gerçekleştirdik. Hem çocuklarımızı hem de yetiştin vatandaşlarımızı birbirinden güzel tiyatro oyunları, müzikaller, sergiler ve sinema filmleri ile buluşturduk.

Milli bayramlarımızı Türk bayrakları ve fenerler eşliğinde kortej ve konserler ile coşku içerisinde hep birlikte kutlarken, Ramazan ayının bereketini her mahallemizde kurduğumuz gönül sofralarında binlerce hemşehrimizle paylaştık.

YENİ EĞİTİM YUVALARI

2018’den günümüze devlet-hayırsever iş birliğiyle ilçemize kazandırılan ve yapımı devam eden toplam 301 derslik olmak üzere 14 okul ve 2 kapalı spor salonunun toplu açılışını TBMM Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop’un teşrifleriyle gerçekleştirirken, yeni eğitim yuvalarının protokolünü imzaladık.

ÖNEMLİ PROJELERDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Tüm bu hizmet ve faaliyetlerimizin yanı sıra kentimize değer katacak bazı projelerimizde önemli mesafe kat ederken, bazılarının da başlangıcını gerçekleştirdik. Trakya’nın en büyük mantar üretim tesisi olacak “Mantar Üreten ve İşleyen Eller” projemiz ve can dostlarımız sokak hayvanlarının barınması, bakımı ve tedavisi ile ilgili birçok hizmeti tek merkezden karşılayabilecek Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi projemizde de çalışmalar sürüyor.

ÇOSB Kapaklı Devlet Hastanesi ve Çocuk Akademisi Gündüz Bakımevinde kaba inşaat büyük oranda tamamlanma aşamasına gelirken, Temmuz ayında başlayan Yıldızkent Köprülü Kavşak Projemizde de çalışmalar süratle devam ediyor. Yeni İlçe Emniyet Müdürlüğü binası inşaatı da inşallah 2023 yılı içerisinde yeniden başlayarak kısa sürede tamamlanacak.

“HEP DAHA İYİYE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ”

Değişen ve Gelişen Kapaklı’ya değer katacak tüm bu projelerimizi en kısa sürede tamamlayıp hizmete açmayı, üstyapıdan park ve yeşil alanlara, sosyal hizmetlerden kültür, sanat ve spor etkinliklerine kadar faaliyet ve hizmet ağımızı geliştirerek hep daha iyiye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda gayret ve aşkla çalışıyoruz. Emek veren tüm mesai arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum.

Bu düşüncelerle 2023 yılının ilçemize, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, huzur, mutluluk ve başarı getirmesini temenni ediyor, başta kıymetli hemşehrilerim olmak üzere herkesin yeni yılını kutluyorum.