Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Pınar Bulvarı’ndan sökülen ağaçlarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamasında ağaçların çalışmalara engel olmaması için kaldırdıklarını dile getiren Başkan Çetin, CHP Kapaklı İlçe Yönetiminin konuyla ilgili açıklamalarına da cevap verdi.

Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ardından bir açıklama yapan Başkan Çetin, ‘’Polemik yaratmak istemiyorum fakat bilgi olarak paylaşmak istediğim bir bilgi var. Bildiğiniz gibi Pınar Bulvarı’nda bir altyapı çalışması gerçekleştirdik ve TESKİ’nin kazıdan sonra hafriyatını dökeceği yeri bulmak için 3 ay uğraştık. Velhasıl yazın en rahat çalışabileceğimiz bir dönemde TESKİ çalışmasını yapamadı ve kış sezonuna girdik. Kaldırımlarla ilgili projemizi tamamladık fakat hava muhalefeti olduğu için asfalt atamıyoruz. Bu prestij caddesi projesini hayata geçirdiğimizde Kapaklı için çok önemli bir caddeyi ilçemize kazandıracağımızı düşünüyorum.’’ İfadelerini kullandı.

‘’AĞAÇLARIN TUTMASI ÇOK ZORDU’’

Ağaçların birçoğunun ölmüş olduğunu söyleyen Başkan Çetin, ‘’Ben meclis üyeliği yaptığım sırada Enver Özel’in döneminde Pınar Bulvarı’nın sağına ve soluna ağaçlar dikmiştik. O dönemde başkanımız ağaçların hiçbirini budamadı fakat sonraki dönemlerde o ağaçlar ağaç olmaktan çıktı. Dalları, yaprağı olmayan ve birçoğunun da ömrünü tamamladığı ağaçlar oldular. Bu ağaçların taşınmasını düşündük fakat yaptığımız araştırmada sökülmelerinin doğru olacağını ve kaldırımı genişletme çalışmalarında bize engel olacaklarını gördük. Park Bahçeler Müdürlüğümüz ile birlikte bunların sökümünü gerçekleştirdik. Kocaeli Belediyesi’nden sökme aparatını getirdik fakat bu ağaçların sökülme işlemleri farklı. Çünkü ağaçların köklerinin bulunduğu bölgelerde doğalgaz, su hattı ve elektrik kabloları gibi hatlar geçtiği için makine kullanışlı olmadı. 2-3 ağacı bu şekilde çıkartabildik fakat bu ağaçların buradan çıktıktan sonra tutmasının çok zor olduğunu bize söylediler.’’ Şeklinde konuştu.

‘’BİZİ PROTESTO EDEN ARKADAŞLAR YANIMIZDA OLMALI’’

Yapılan eleştirilere cevap veren Başkan Mustafa Çetin, ‘’Biz bunları söktükten sonra konu sosyal medya üzerinden yayıldı ve basına malzeme oldu. Cumhuriyet Halk Partisi de konuyla ilgili protesto yaptı. Takdir ediyor ve saygı duyuyorum, ben her zaman eleştirilere açık bir insanım. Bunlara kızan ya da küsen bir insan değilim. Fakat biz Kasım ayında bir etkinlik yaptık, yaklaşık 1300 adet fidan diktik. O gün bizi protesto edenler o etkinlikte yoklardı. Bu olaydan sonra göreve geldiğimiz günden itibaren kaç adet ağaç diktiğimizi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden istedim. Liste burada ve basınla paylaşacağım. Toplam 5 bin 569 adet ağaç dikmişiz. Aynı zamanda bir iştirak şirketi olan KENTAŞ, Cemevi’nin altındaki 80 dönümlük bir alana meyve ağacı dikti. O alanı koruma altına aldık. Toplam 2 bin 420 adet ağacı ilçemize kazandırmışız. Toplam 7 bin 989 ağacı ilçemize kattık. 5 yıl içerisinde inşallah bunu beşe katlayacağız. Bunları yaparken de bizi protesto eden arkadaşların yanımızda olmasını canı gönülden diliyorum.’’ dedi.