CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, Canbazlar Caddesi’nde ilçe yöneticileri ile birlikte açıklama yaparak Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e ‘Canbazlar Caddesi esnafının sesini duyun artık.” diye seslenmişti.

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’den Yılmaz’ın bu açıklamasına cevap gecikmedi. Canbazlar Caddesi’nde açıklama yapan Başkan Çetin, “CHP ilçe başkanı ve CHP meclis üyelerin bir çoğu Kapaklı’da ikamet etmiyor ama yönetimde birçok kardeşimiz şurada bu çalışmanın başlamış olduğunu bildiği halde toplumu gerecek açıklamalar yapmasını ben doğrusu yersiz buluyorum." dedi.

YAŞANAN SÜRECİ ANLATTI

“Düş Albay” tiyatroseverlerle buluştu “Düş Albay” tiyatroseverlerle buluştu

Açıklamasında Canbazlar Caddesi’ndeki çalışmalar hakkında gelen bilgiler veren Başkan Çetin,  “Canbazlar Caddesi’yle ilgili küçük bir bilgilendirme yapma gereği duydum. Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. İlçemizin su baskınlarının en çok olduğu, eski dönemlerde buralarda yaşayan vatandaşlarımızın bildiği altında da eski dere yatağı olduğu bilinen Canbazlar Caddesi’nin yaklaşık 25 yıllık bir problemini çözmek için Kapaklı Belediyesinin Fen İşleri Müdürlüğüyle beraber altyapısını yenileme çalışmaları başlattık. Bu çalışmaların yapılmasının bir diğer sebebi ise eski belediye meydanını altında geçen bu dere yatağı deplase edilerek meydanın içerisine büyükşehir belediyesi tarafınca yapılması planlanan otoparkın yapılabilmesini sağlamak idi. Büyükşehir belediyesi bu çalışmayı yapacağına ve ihalesinin olmadığını ifade ederek biz ilçe belediyesi olarak bu sorumluluğu üzerimize aldık. Maksadımız Canbazlar Caddesi’nin kronikleşmiş olan sorununu Erbay Caddesi ve Vatan Caddesi’nden yağmur suyunu buradan alarak Ravza Camii’nin yanındaki dere yatağına kadar taşımayı ve mağduriyeti gidermekti. Diğer bir konuda büyükşehir’in meydan projesi olarak düşündüğü hem altına otopark yapmak istediği çalışmanın önünü açmaktı. Bu sebeple biz kendi imkanlarımızla yağmur suyu çalışmalarını başlattık. O esnada TESKİ’nin müteahhitti ile beraber iş birliği yaparak hazır kazılmış olan kanalların içerisine TESKİ’nin kanalizasyon künklerini yerleştirerek buradaki altyapıyı yeniledik. Bu işlem bittikten sonra uzun zamandır Canbazlar Caddesi’nin içme suyu hattının yenilemesi için bekledik. Bu süreç yaklaşık 1 yıl sürdü. 1 yıl boyunca kaldırımların sağındaki ve solundaki içme suyunun hattının yenilenmesini bekledik. Bu yıl 29 Ağustos tarihinde TESKİ içme suyu hattını yenileyerek Canbazlar Caddesi’ni bize teslim etti.” diye konuştu.

ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

CHP ve İYİ Parti’nin eleştirilerine de yanıt veren Çetin, “Çok kısa bir zaman sonra önce İYİ Parti TESKİ’nin buradan çıktıktan 3 gün sonra buraya gelerek gene aynı şekilde bir canlı yayınla Kapaklı Belediyesi ve şahsımı eleştirdi. Halbuki 3 gün önce TESKİ burada çalışmalarını yeni bitirmişti. 28 Ağustos’ta da fen işleri müdürlüğüyle beraber beton yol çalışmalarına başladık ve yağmur suyu rögarların montajlarını tamamladık. Tahminen 10 Eylül gibiydi bu işlerimiz bitti.  Akabinde ekim ayında Canbazlar Caddemizde yapmayı düşündüğümüz çalışmaların ihalesine çıktık ancak gerçekleşmedi. Bunun üzerine kış ayına girerken ‘kaldırımları düzenleyip kullanışlı hale getirelim en azından geçici olarak ta olsa vatandaşın ayağını çamurdan tozdan kurtaralım’ diye geçen hafta 20 Kasım’da fen işlerimizle bir toplantı tertipledik ve ayın 22’sinde fen işleri çalışmaya başladı. 23-24 ve 25 Kasım’da fen işlerimizle birlikte belirli bir yere kadar çalışmalarımızı yaptık. Zengin Caddesi’nin geldiği noktaya kadar sağlı sollu beton atarak çalışmalarımızı yapmıştık. Tesadüf o ki ertesi gün Cumartesi günü bu sefer Cumhuriyet Halk Partisi teşkilatı buraya gelerek eleştiri gerçekleştirmişlerdir. Eleştiri yaptıkları alan tam da buraydı. Halbuki 50 metre ileriye gitseler fen işleri müdürlüğümüzün çalışmalarının yolunun yarısına kadar olduğunu göreceklerdi.” dedi.

“DEĞİŞİMİ VE GELİŞİMİ HEP BERABER YAŞAYACAĞIZ”

Eleştirileri yersiz bulduğunu ifade eden Başkan Çetin, “Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı Kapaklı’da ikamet etmiyor, CHP meclis üyelerin birçoğu Kapaklı’da ikamet etmiyor ama yönetimde birçok kardeşimiz şurada bu çalışmanın başlamış olduğunu bildiği halde toplumu gerecek açıklamalar yapmasını ben doğrusu yersiz buluyorum. Kapaklı’daki maalesef siyasi kültür bu ama biz bütün bunlara rağmen çalışmalarımızı yapmaya ve Kapaklı ’ya hizmet etmeye devam edeceğiz. Bugün pazartesi itibari ile fen işlerimiz çalışmalarını yapmaya devam ediyor. İnşallah bugün gün sonuna kadar Canbazlar Caddesi’nin kaldırımının sağını solunu yaparak teslim edeceğiz. İhalesi yapıldıktan sonra caddemizin temiz bir hale gelmesini sağlayacağız. Kapaklı’da değişimi ve gelişimi hep beraber yaşayacağız.” ifadelerini kullandı.