Çerkezköy TSO Haziran ayı olağan meclis toplantısında konuşan Çerkezköy TSO Başkanı Ahmet Çetin, “İl olduğu takdirde genişleyecek bir alana ihtiyacı olacak. Çünkü bununla ilgili olarak yaptığımız çalışmalar ve arzuladığımız sınırlar var. Bu sınırlara ulaşması Çerkezköy için çok çok önemli. Çerkezköy bunu hak ediyor. Çünkü 4 tane OSB ile Türkiye’nin en büyük üretim üslerinden birine sahip.” dedi.

Hacı Mehmet Erdoğan başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda söz alan Meclis Üyesi Şaban Kardeş, “Seçimlerden çıktık. Seçimlerden yaklaşık 8-9 ay önce bir basın toplantısında bir söz söylendi. Seçimlerden sonra yüksek sesle seslendirildi. Artık herkes tarafından konuşuluyor. Heyecanlanan ilçelerden bir tanesi de Çerkezköy oldu. Bizimle birlikte kardeş ilçemiz Çorlu ve yanı başımızdaki Lüleburgaz var ama birçok avantajımız var. Ben tüm bu avantajların birleştirilerek tek vücut olunması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

“SİYASİ PARTİLERİN KAMUOYU ÇALIŞMASI YOK”

Fikirlerini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a da ilettiğini de dile getiren Kardeş, “Ben oda başkanımız Sayın Ahmet Çetin beyden, hem de seçimde onun karşısına aday olan Sayın Rahmi Yılmaz beyden, ekibinden, Sayın Ömer Karadeniz beyden seçim süresince kazanmak için gösterdikleri çabayı, aynı samimiyetle Çerkezköy’ün il olması için de göstermelerini bekliyorum. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ile Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası’ndan bir eksiği yok. Bilakis artılarımız çok. Ama ben şunu gördüm, Lüleburgaz’dan Çorlu’da yapılan kamuoyu çalışmaları, siyasi partilerin çalışmaları Çerkezköy’de maalesef yok. Sanki birileri ‘bu nerden çıktı’ der gibi. Sayın başkan, öncelikle sizden bunu talep ediyorum. Çerkezköy il olursa buradaki herkesi gelecek nesiller saygıyla, sevgiyle, hürmetle ve minnetle anacaktır.” ifadelerini kullandı.

“ATEŞİ YAKTIK DEVAM EDECEĞİZ”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Ateşi yaktık, devam edeceğiz. Bu konuyu dilek ve temennilerde daha geniş konuşacağız.” diye konuştu.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından toplantının ikinci gündem maddesinde Mayıs ayı gelir gider, bütçe izleme raporları ve mizan görüşüldü. Mayıs ayı gelirinin 1 milyon 64 bin 903,02 TL, Mayıs ayı giderinin de 1 milyon 858 bin 970,55 TL olduğu ifade edildi. Mayıs ayı gelir gideri ve mizanın ibra edilmesine oy birliğiyle karar verildi.  Ardından toplantının bir sonraki gündem maddesinde odanın tadilatı kapsamında ihtiyatlardan harcama yapılması konusu görüşüldü. Bilişim altyapısının iyileştirilmesi amacıyla yeni ofisler, bekleme salonu ve eğitim salonu tadilatları için yapılan 649 bin TL’lik harcamanın ihtiyatlardan karşılanması oy birliğiyle kabul edildi.

“İL OLMAYI SADECE İL OLMAK İÇİN İSTEMEMELİYİZ”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Odanın kapıları herkese açık. Çerkezköy’ün altını da doldurarak il olması konusunu başkanlığa geldiğim ilk günden beri her platformda dile getirdim. Buranın il olması için, buranın değişmesi için, gelişen bir ilçenin hak ettiği il olması için, altını da doldurarak yukarıya da gerekli yazışmaları yapıyorum. Çerkezköy üretim üssü olduğu kadar ticaretin de burada gelişmesi gerekiyor. İl olmayı sadece il olmak için istememeliyiz, her yönüyle istemeliyiz. Bu olursa, Çerkezköy gayri safi milli hasılası en büyük olan illerden biri olur. Bunun için de canla başla tüm meclisin, basının ve değerli üyelerimizin çalışmasını istiyorum.” dedi. Daha sonra Genel Sekreter Seçkin Bayraktar, odada Kasım 2022-Haziran 2023 tarihleri arasında yapılan yeniliklerle ilgili bilgiler verdi.

"HIZLI BİR ŞEKİLDE HAYATA GEÇECEK"

Daha sonra konuşan Oda Başkanı Ahmet Çetin, “İl Teknoloji Müdürü ve Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ile yaptığımız görüşmeler sonucunda üretim üssü olan Çerkezköy’de Savunma Sanayi Ofisi’nin kurulması çalışmalarının altyapısını oluşturduk. Ofisimizin burada açılmasıyla, savunma sanayiinde iş yapan üretim tesislerinin çok daha yakın bir şekilde odamızda hizmet alması sağlanacak. Tabi bölgemizde ara eleman ihtiyacı da artmaya devam ediyor. Yüksekokul ve meslek liseleri ile işbirliği içerisinde ara eleman ihtiyacını karşılamak için işbirliği protokolleri hazırlandı, hızlı bir şekilde hayata geçecek. Ayrıca Yunanistan Konsolosluğu ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir vize ofisi açılması ile ilgili görüşmeler yapıyoruz. Şu anda gerçekten vize konusu kriz oldu. Odamızdan da bu hizmetin verilebilmesi için başta Yunanistan Konsolosluğu ile görüşmeler yaptık. İtalya ile ilgili de çalışmalarımız, görüşmelerimiz devam ediyor. Vize İtalya’dan alındığında üyelerimiz önce İtalya’ya giriş çıkış yapmak zorunda kalacak. Ama Yunanistan Edirne’den Avrupa’ya açılan ilk kapı olduğu için Yunanistan vizesinin daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Bununla ilgili Eylül-Ekim gibi inşallah buradaki ofisin kurulması ile beraber üyelerimize bu hizmetin verilmesinin sağlanması için girişimlerde bulunduk.” ifadelerini kullandı.

“YEŞİL PASAPORTUN VERİLMESİ ELZEMDİR”

Daha önce mecliste yaptıkları görüşmelerde de silah ruhsatı istemediklerini yeşil pasaport istediklerini anımsatan Çetin, “Bizim silahlanmaya ihtiyacımız yok. Daha fazla ticaret yapmak için, üyelerimizi de yurt dışında daha fazla temsil etmek için yeşil pasaporta ihtiyacımız olduğunu TOBB’da da dile getirdik, TOBB’a yazılı olarak diğer taleplerle birlikte bunu da götürdük. Son genel kurulda da TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu bu talebi Cumhurbaşkanımıza iletti. İnşallah bununla ilgili çözüm bulunur. Bence özellikle Sanayi ve Ticaret Odası meclisinin üyelerine daha iyi destek olabilmesi, hizmet sunabilmesi için yeşil pasaportun verilmesi elzemdir.” diye konuştu.

“SORUNLAR DAHA YAKİNEN İLETİLECEK”

TOBB’un 79. Olağan Genel Kurulu’nda TOBB’un Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi’ne seçilen Çetin, “Hem sanayinin hem ticaretin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde temsil edilmesini istiyoruz. Daha fazlasını istedik. Ama alabildiğimiz konsey oldu. İnşallah ilerleyen yıllarda Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yönetiminde de görev alır. Ama konseyde de en azından bölgemizdeki sanayi ve ticaretin sorunlarını daha yakinen iletilmesi söz konusu olacak.” dedi. 

“BÜTÜN KALBİMLE İNANIYORUM”

Seçimlerin ardından yeni meclisin oluştuğunu Tekirdağ’da yeniden seçilen milletvekilleri ve yeni seçilen milletvekilleri olduğunu söyleyen Çetin Bayram sonrasında milletvekillerine ziyaret programı düzenleyeceklerini belirtti. Ankara’da meclisi ziyaret edeceklerini de söyleyen Çetin, “Buna da katılım fazla olursa hem odamız için hem de Çerkezköy’ün il olması için daha fazla birlik ve beraberlik içerisinde bunu zorlayacağız. Ben buna bütün kalbimle inanıyorum” dedi.

Kent ormanı çalışmaları sürüyor Kent ormanı çalışmaları sürüyor

“ÇERKEZKÖY İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Çerkezköy’ün, 3 ilçe arasında en küçük yüzölçümüne sahip olan ilçe olduğunu söyleyen Çetin, “İl olduğu takdirde genişleyecek bir alana ihtiyacı olacak. Çünkü bununla ilgili olarak yaptığımız çalışmalar ve arzuladığımız sınırlar var. Bu sınırlara ulaşması Çerkezköy için çok çok önemli. Çerkezköy bunu hak ediyor. Çünkü 4 tane OSB ile Türkiye’nin en büyük üretim üslerinden birine sahip. Ağırlıklı olarak teknoloji ağırlıklı Özel Endüstriyel Alanları da bölgemize katılacak. Bu sınırlar artık yüzölçümü olarak buraya yetmiyor, genişlemesi lazım. İl olduğu takdirde belki de en yüksek gayri safi milli hasılaya sahip illerden biri olacak. Yalnız bunun hazırlanması için bazı çalışmaların halen daha devam etmesi lazım. Öncelikle buradaki vergi dairesinin büyük mükelleflere hizmet verebilir bir hale gelmesi lazım. Altyapının hazırlanması lazım. Bir şeyi isterken de altyapısının teknik detaylarının da gözden kaçırılmaması gerekir. Bunu altını doldurarak her platformda dillendirmeye ve güçlendirmeye ihtiyacımız var. Hem basınımızın, hem meclisimizin, hem üyelerimizin desteği bizim için önemlidir. Ankara’da sesimizin daha gür çıkması için. Bu ilçe il olmayı hak ediyor. Bu oda da ilin odası olmayı hak ediyor.” ifadelerini kullandı.