Çerkezköy’de görev yapan 12 mahalle muhtarı ile akşam yemeğinde bir araya gelen Belediye Başkanı Vahap Akay, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeni ile her yıl geleneksel bir araya gelişlerden bir tanesini daha gerçekleştirdiklerini belirterek, “Öncelikle birçok görevi birlikte yerine getirdiğimiz muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum. İkinci dönem çalıştığımız muhtar abilerim var. Bu dönem birlikte çalıştığım büyüklerim var. 4,5 yıllık ikinci görev süremizde Çerkezköy için yan yana olduğumuz, birçok sıkıntıyı, sorunu birbirimizle anlaşarak, konuşarak çözüme kavuşturduğumuz bir zaman dilimini geride bıraktık diye düşünüyorum. Mutlaka eksiklikler, hatalar vardır. Bunlar olmuştur ancak mümkün olduğu kadar birbiri ile paylaşan, birbiri ile dertleşen, sorunları çözmeye çalışan bir süreci beraber yaşadık. Bugüne kadar ki emekleri için tüm mahalle muhtarlarımıza teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Tüm mahalle muhtarlarımız elinden geldiğince kendi mahallesinde yaşayan vatandaşlarımızın dertlerine derman olmaya çalıştı” diyerek sözlerine başladı.

''OCAK SONUNA KADAR SORUNLARI BİTİRECEĞİZ''

Yaklaşık 5 ay sonra yerel seçimlere gidileceğini hatırlatan Akay, “Artık görev süremizin son 5 ayının içine giriyoruz. İşleri hızlandırdığımız, sona erdirmeye çalıştığımız bir süreci yaşıyoruz. Bugün Ekim ayının 19’u. Umut ediyorum Ocak sonunda sizlerin mahallelerinizde var olan sorunları, bize aktardığınız sorunların birçoğunu tamamlayacağız. Ondan sonra da hep beraber vatandaşımızın huzuruna çıkacağız” dedi.

''100 YILLIK CUMHURİYETİN BUGÜN NASIL AYAKTA DURDUĞUNU GÖRÜYORUZ''

Ekim ayının ikinci yarısının öneminden bahseden  Akay, “Bugün 19 Ekim. Önümüzdeki Pazar akşamı 29 Ekim. Cumhuriyetimizin 100. Yılı. 100 yıllık Cumhuriyetin kıymetinin ne olduğunu, 100 yıllık Cumhuriyetimizi kuranların, o temelleri atanların, ‘Yurtta barış, dünyada barış’ diyen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ne kadar önemli, ne kadar kıymetli temel attığını, 100 yıllık Cumhuriyetin bugünlere ne badireler ile geldiğini, 100 yıllık Cumhuriyetin bugün nasıl ayakta durduğunu görüyoruz, yaşıyoruz.

''CUMHURİYET’İN ÖNEMİNİ DAHA İYİ ANLIYORUZ''

Ortadoğu coğrafyasını kan gölüne çevirenleri, bu coğrafyada insanlık suçu işleyenleri gördükten sonra güçlü, kuvvetli, ayakları yere basan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin ne kadar kıymetli olduğunu anlamış oluyoruz. Dolayısı ile tabi ki Cumhuriyet’te buluşacağız. Cumhuriyet Bayramımızın coşkusunu meydanlarda, sokaklarda doyasıya tabi ki yaşayacağız. 29 Ekim akşamı el ele tabi ki meydanlarda olacağız. Ama ben şimdi yeri gelmişken Cumhuriyet Bayramımızı da, 100. Yılımızı da kutluyorum” ifadelerini kullandı.

''ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR''

Çerkezköy için uyarı: 12 saat kesilecek Çerkezköy için uyarı: 12 saat kesilecek

Çerkezköy’de artık yatırımları tamamlamak üzere olduklarını belirten Akay, “Veliköy Mahallemizde asfalt çalışmamız devam ediyor. Asfalt çalışmalarımızı 1 ay daha devam ettireceğiz ve mevsim şartlarından dolayı kapatacağız. Kızılpınar ve Yıldırım Beyazıt Mahallelerimizde düğün salonu inşaatlarımız devam ediyor. Veliköy’deki eski Belediye Binası’nda çalışmalarımız devam ediyor. Cumhuriyet Mahallemizde 580 dönüm Kent Ormanı ve Biyolojik Gölet çalışmamız devam ediyor. Kızılpınar’da futbol sahamızı hizmete açtık” açıklamasını yaptıktan sonra sözlerini şöyle tamamladı.

''HEP BERABER OLDUK''

“Bu 5 yıllık dönemde bir çok hizmeti yapamaya çalıştık. Tabi ki eksiklikler var. Hepimiz için zor ve sıkıntılı bir dönemdi geride kalan 5 yıl.  Bu dönem geçirmediğimiz badire kalmadı. Pandemiler yaşadık, evlere kapandık. Burada bulunan tüm muhtarlarımızla o hastalık döneminde vatandaşı ile bağını koparmayan bir mücadelenin içerisinde hep beraber olduk.

''ALLAH HEPİMİZİN YOLUNU AÇIK ETSİN''

Bugüne kadar ki emekleriniz için, hizmetleriniz için hepinize teşekkür ediyorum. 19 Ekim Muhtarlar Gününüzü kutluyorum. Allah hepimizin yolunu açık etsin. Hepimize seçim süreci hayırlı ve uğurlu olsun. Sevgi ve saygı ile hepinizi selamlıyorum.” sözleriyle konuşmasını tamamladı