CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Türk Milleti, Balkan Savaşlarından bu yana bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi vermiş, kanının son damlasına kadar savaşarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşlarını döşemiştir.

Büyükşehir belediye meclisi Yüceer başkanlığında ilk kez toplandı Büyükşehir belediye meclisi Yüceer başkanlığında ilk kez toplandı

Trakya'nın bağımsızlık savaşını yöneten Trakya ve Paşaeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetinin kurduğu çeteler; önce ayrı ayrı, sonra Milli Ordu ile Kurtuluş Savaşı boyunca bağımsızlık meşalesinde öncü rol oynamıştır. 20 Temmuz 1920’de Tekirdağ’ı işgal eden Yunan Kuvvetleri, 13 Kasım 1922’de yenilgiye uğratılmıştır. Bu tarihten sonra Tekirdağ toprakları yeniden Türk yurdu olmuştur.

“TEKİRDAĞ HALKI, DÜŞMANA KARŞI OMUZ OMUZA VE TOPYEKÛN BİR MÜCADELE YÜRÜTMÜŞTÜR”

“Ya İstiklal, Ya Ölüm” parolası ile hareket eden Tekirdağ Halkı, düşmana karşı omuz omuza ve topyekûn bir mücadele yürütmüştür. 29 Ekim’de Çerkezköy, Marmaraereğlisi ve Kapaklı, 1 Kasım’da Çorlu, Ergene ve Saray, 2 Kasım’da Muratlı, 13 Kasım’da Süleymanpaşa, 14 Kasım’da Hayrabolu ve Malkara, 17 Kasım’da Şarköy düşman çizmelerinden kurtarılarak, özgürlüğünü kazanmıştır.

Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı kutlu olsun.

Vatan şairimiz Namık Kemal’in yurdu olan Tekirdağ, Cumhuriyet’in aydınlanma sürecinde de önemli roller üstlenmiş, Atatürk’ün Harf İnkılabında, “Başöğretmen” sıfatı ile ders verdiği ilk il olmuştur.

Tekirdağ’ın ve ülkemizin işgalden kurtuluş sürecinde şehit olan tüm kahraman askerlerimizi, Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve şükranla anıyorum, ruhları şad olsun.”