Ak Parti Kapaklı İlçe Kadın Kolları Başkanlığı görevinden istifa eden Nezahat Erdoğan’ın istifa nedeni sırrını koruyor. Nezahat Erdoğan tarafından istifası ile ilgili kesin bir açıklama gelmezken, istifasından hemen önce Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olmak suçundan soruşturma açılarak iddianame hazırlandığı ortaya çıktı..

YEREL SEÇİMLERDE ADAY OLACAĞI SÖYLENİYORDU

Nezahat Erdoğan’ın istifasının ardından teşkilat tarafından kamuoyuna 31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerde belediye meclis üyeliğine aday olacağı için istifa ettiği bilgisi sızdırıldı. Konuyla ilgili Nezahat Erdoğan ve Ak Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı’ndan hiçbir bilgi verilmezken, Erdoğan’ın 16 Ekim’de Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’na FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’ne üye olmak suçlamasından dolayı ifade verdiği öğrenildi.  

İDDİALAR DOĞRU MU?

Edinilen bilgilere göre Nezahat Erdoğan’ın çocuğunun, 17-25 Aralık’tan sonra FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile iltisakı nedeniyle kapatılan Özel Çorlu Fatih (Safir) Kolejinde kaydının bulunduğu da soruşturma dosyasında yer aldı. Soruşturmanın ardından Savcılık, Nezahat Erdoğan’ın ifadesine başvurdu. Savcılıkta verdiği ifadesinde de olayı teyit eden Erdoğan, suçlamaları inkar ederek konunun FETÖ ile alakalı olmadığını ve çocuğunun bu okulda kalmak istediği için kaydını sürdürdüğünü belirtti. Ayrıca ifadesinde Nezahat Erdoğan’ın çocuğunun 2015 – 2016 Eğitim Öğretim Yılı’nda, yani 15 Temmuz 2016 yılına kadar bu okulda eğitim gördüğü bilgisinin teyit edilmesi de dikkatlerden kaçmadı. 

BANK ASYA HESABINI 2014’TE AKTİF ETMİŞ!

Soruşturma dosyasında şok edici bilgiler de yer aldı. FETÖ Terör Örgütü Lideri Fetullah Gülen’in ‘’Bankasya’ya para yatırın’’ talimatının üzerine çağrıya uyarak 2014 yılında Bankasya hesabını aktif hale getirdiği iddia edilen Nezahat Erdoğan, yine suçlamaları inkar etti fakat hesap açtığını onayladı. Hesaba 15 Ocak 2014 tarihinde 2 bin 110 TL yatırdığı öğrenilen Nezahat Erdoğan, çocuğunun sünnetinde toplanan altınları değerlendirmek maksadıyla ve faizsiz gelir olduğu için Bank Asya’yı tercih ettiğini iddia etti.

SOHBETLERE KATILDIĞINI İTİRAF ETTİ

Hazırlanan iddianamenin en can alıcı kısmı ise Nezahat Erdoğan’ın Fetullahçı Terör Örgütü grubunun sohbet toplantılarında yer aldığı ve hatta ‘Ablalık’ yaptığı iddiası oldu. İfadesinde, oturduğu binada ‘Dini sohbet’ adı atlında gerçekleşen toplantılara katıldığını fakat ‘Ablalık’ yapmadığını ve toplantıda vaaz veren kişilerin ismini bilmediğini iddia eden Erdoğan, "Katılanları Nermin hoca, Tuba hoca, Sümeyye hoca gibi isimlerle" tanırım diyerek sohbetleri dinleyip çıktığını iddia etti.

TEŞKİLAT ‘BİLGİMİZ YOK’ DEDİ

Konunun üzerine Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, haber merkezimize yaptığı açıklamasında; ‘’İstifasından önce kendisi ile iki görevi yürütmesinin sağlıklı olmadığı konusunu istişare ettik. Bu durumun üzerine düşüneceğini söyleyen Nezahat Hanım, geçtiğimiz günlerde İlçe Kadın Kolları’ndaki görevinden istifa edeceğini söyledi. FETÖ Soruşturması geçirdiği ile ilgili herhangi bir malumatımız yoktur. Ak Parti olarak belli çizgilerimiz var ve eğer böyle bir iddia doğru ise derhal kendisini görevden alacak ve Genel Merkezimize durumu rapor edeceğim. Yine de soruşturma ile ilgili kesin kararı Türk Adaleti verecektir.’’ İfadelerini kullandı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsacvılığı tarafından hakkında " Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" iddiasıyla iddianame hazırlanan ve iddianamesi kabul edilen Nezahat Erdoğan,Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.