31 Mart Mahalli İdare Seçimleri’nde sandıktan çıkmak için kıyasıya mücadele eden muhtar adayları, sahaya inmeye başladı. 22 Ocak Salı günü saat 20:00’da Kapaklı Samsun Havzalılar Derneği’nde bir toplantı düzenleyen Atatürk Mahallesi Muhtar Adayı Muharrem Altınkaynak, seçim çalışmaları kapsamında ilk programını yaptı. Hemşehrileri ile bir araya gelen Altınkaynak, ‘’Mahallemizdeki eksikleri tespit edip, vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel aktivitelerini daha verimli ve güvenli hale getirmek için Muhtarlık görevine talibim.’’ dedi.

BAŞARILAR DİLEDİ

Düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını Kapaklı Samsun Havzalılar Derneği Başkanı Zalif Çavdar gerçekleştirdi. Muhtar Adayı Altınkaynak’a başarılar dileyen Çavdar, demokrasinin her şeyden üstün olduğuna vurgu yaparak dostluk çerçevesinde bir seçim geçmesini diledi. Hemşehrileri olan Muhtar Adayı Altınkaynak’a destek sözü veren Çavdar, dernek üyelerinden de bu anlamda destek beklediğini dile getirdi. 

KENDİSİNİ TANITTI

Başkan Çavdar’ın ardından Atatürk Mahallesi Muhtar Adayı Muharrem Altınkaynak söz aldı. Kendisini tanıtarak sözlerine başlayan Altınkaynak, ‘’Atatürk Mahallesi Muhtar Adayı olan bu kardeşiniz 1981 yılında Samsun Havza Çamyatağı köyünde doğdu. İlk ve Orta öğrenimimi Samsun Havza’da tamamladım. Sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik, ayrıca mahallemde Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlköğretim Okulu’nda okul aile birliği başkanlık görevini sürdürmekteyim. Mahallemizde 10 yıldır ikamet etmekteyim ve Haktan Reklam adı altında bir firma işletmekteyim.’’ Dedi.

‘’AMACIMIZ MAHALLEMİZİ GÜVENLİ HALE GETİRMEKTİR’’

Ardından yapmayı düşündüğü projelerinden bahseden Altınkaynak, ‘’Mahallemdeki sorunları yakından takip etmekteyim. Amacımız mahallemizde eksikleri tespit edip vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel faaliyetlerini daha verimli ve güvenli hale getirmektir. Bu yüzden muhtarlık görevine talibim. Mahallemizde gerekli gördüğüm, halkımızın kullanabileceği bir halk kütüphanesi olması için çalışacağız. Mahallemizin park-bahçe ve sosyal alanlarını daha verimli hale getirmek için çalışacağız. Gençlerimizin her türlü kötü alışkanlıklardan koruyabilmek için gerekli önlemleri alacağız. Mahallemizde aslında var olan ama bizim göremediğimiz, hep arka planda kalan ihtiyaç sahiplerini titizlikle tespit edip ilgili kurum-kuruluşlara kaymakamlık ve belediye gibi yerlere bildirerek ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında destekçi olacağız. ‘’ dedi.

‘’DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM’’

Son olarak vatandaşlardan destek beklediğini dile getiren Altınkaynak, şunları söyledi; ‘’Mahallemizin okullarında okul aile birlikleri ile beraber hareket ederek öğrencilerimizin gelişim ve sosyal faaliyetlerini arttırmak için çalışacağız.  Mahalle sakinlerinin sağlık ocaklarında, aile hekimlerinden daha iyi bir hizmet almaları için gayret edeceğiz. Okul önlerinde öğrencilerin giriş-çıkışlarında güvenlik görevlilerin denetimi hakkında İlçe Emniyet Müdürlüğü ile irtibatlı olarak okullarımızın daha güvenli bir hale gelmesi için gayret göstereceğiz.  Mahallemizin temizliğini yakından takip ederek, çöp konteynırı eksiklerinin tamamlanması ve uygunsuz yerlerin değiştirilmesi gibi faaliyetleri belediyemiz ile birlikte daha verimli hale getireceğiz. Bu yüzden muhtarlık adaylığımda bütün halkımızın destek ve gayretlerini bekliyorum.’’

Konuşmaların ardından vatandaşlara mikrofon uzatan Altınkaynak, halkın sorunlarını ve taleplerini dinledi. Öneri ve şikayetleri dikkate alacaklarını dile getiren Altınkaynak, düzenlenen programı hatıra fotoğrafı çektirerek noktaladı.