Kapaklı Gazetesi - Bağımlılıkla mücadele sebebiyle kurulan Alo 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı’nın, yoğun çaba gösterdiğini söyleyen Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, “2021 yılında danışanlarımızdan geriye dönük yapılan çalışmada arayanlarımızın yüzde 40'ının sigarayı bıraktığını öğrenmiş bulunmaktayız.” dedi.

Aynı yerden alınan ekmeğin içinden yine ip çıktı Aynı yerden alınan ekmeğin içinden yine ip çıktı

175 personelle hizmet verdiklerini söyleyen Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Sigarayı bırakmak isteyenlere gerekli bilgileri sunan personelimiz, profesyonel danışmanlara yönlendirip, randevu alıyor ve sigarayı bırakmaları konusunda kesintisiz hizmet sunuyor. Yapılan çalışmaların olumlu dönüşleri bizi çok mutlu ediyor. 2021 yılında danışanlarımızdan geriye dönük yapılan çalışmada arayanlarımızın yüzde 40'ının sigarayı bıraktığını öğrenmiş bulunmaktayız. Bu bizim için çok inanılmaz sevindirici, gurur verici bir karşılıktır. Dolayısıyla arkadaşlarımızın bu emeklerinin Sağlık Bakanlığı'mızın bu hizmetlerinin karşılıksız kalmadığını görmek, halkımızın bize katılmadaki gösterdiği dikkat, bizi sevindirmekte. ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı dünyada örnek bir çalışmadır.

“BÜYÜK BİR İNSANLIK HİZMETİ”

Tüm dünyada 1,5 milyar insan tütün ve ürünlerini kullanmakta. Çok acı bir gerçek ki, her yıl dünyada 7 milyon insan direkt tütün kullanımına bağlı hastalıklardan, 8 milyon insan tütün ürünlerinin yol açtığı dolaylı hastalıklardan, 1 milyon 200 bin civarında da sadece pasif maruziyetten kaynaklı sebeplerle ölmekte. Bunu koronavirüste yaklaşık 2,5 yılda kaybettiğimiz insan sayısıyla kıyasladığımızda, ödediğimiz maddi ve manevi bedellerle karşılaştırdığımızda aslında ne kadar büyük bir bedel ödediğimizi bize göstermesi açısından çok anlamlı. 'ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı', bakanlığımızın dünyaya örnek, başka ülkelerde bu kapsamda yapıldığını görmediğimiz büyük bir insanlık hizmeti. Buranın başındaki bütün yönetici arkadaşlarımız, ekip başlarımız, kendilerini motive edecek, hizmet içi çalışmaları çok düzenli olarak sürdürmektedirler.”