CHP Kapaklı (Hukuk İşlerinden Sorumlu) İlçe Başkan Yardımcısı Av. Can AKAY, Türk Ceza Kanunu'nda, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeye sert tepki gösterdi.

“ANLATIRKEN HİCAP DUYUYORUM”

Yasa önerisini anlatırken dahi hicap duyduğunu belirten Akay, “Geçen hafta Türkiye Büyük Millet Meclisine, AKP tarafından sunulan yasa teklifi, toplumumuzun her kesiminden, duyarlı vatandaşlarımızın ve kitle örgütlerimizin büyük tepkisiyle karşılanmıştır. Ben bu yasa önerisini anlatırken dahi hicap duyuyorum. Öneriyi verenler hangi vicdan ve hangi akılla verdiler, bilemiyorum.

Öneri, çocuğun rızasıyla gerçekleşen cinsel istismar suçundan bahsediyor. Oysa 18 yaşından küçük bir insan, cinsel dokunulmazlığı konusunda sağlıklı karar veremez. 18 yaşından küçük bir kimse, istismar edilebilir, rızası hileyle alınabilir. Bir çocuk, cinsel dokunulmazlığı konusunda rıza da verse (!) onunla cinsel birliktelik kurulamaz, kurulması suçtur, ahlak dışıdır ve böyle kalmalıdır!

“ÇOCUK GELİNLER ARTACAK”

Eğer bu yasa teklifi geçerse, küçük yaşta evlilikler yasa tarafından TEŞVİK EDİLMİŞ OLACAK. Eğer bu teklif yasalaşırsa, tecavüz mağduru çocuklar üzerindeki “EVLEN!” baskısı artacak. Eğer bu teklif yasalaşırsa, ÇOCUK GELİNLER (!) artacak. Eğer bu teklif yasalaşırsa, evlendikten sonra boşanmak isteyen çocuklar ve yetişkinler üzerinde “BOŞANMA!” baskısı artacaktır.

Bu utanç kaynağı yasa önerisini Gazi Meclisimize sunan zihniyeti ve çocuk istismarcılarını affeden yasa önerisini kınıyorum. Çocuktan gelin olmaz. Çocukları rahat bırakın.” İfadelerini kullandı.