Temmuz ayında yapılan yüzde 40’lık zammın ardından önceki günde toplu taşımaya yüzde 25 zam geldi. Yeni zam fiyatlarıyla birlikte Çerkezköy’de indi-bindi 12 TL’den 15 TL’ye çıkarıldı. Yüzde 20 zamlanan taksimetre açılış ücreti ise 18 TL’den 22 TL’ye çıkarıldı.

Akaryakıta gelen son zamların ardından birçok alanda vatandaşın cebini zorlayacak zamlar da beraberinde gelmişti. Tekirdağ’da bu zamlara bir yenisi daha eklendi. Tekirdağ’da artan akaryakıt fiyatları nedeniyle ulaşıma zam yapma kararı alındı.

1 KASIM’DA UYGULANMAYA BAŞLAYACAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) 13/10/2023 tarihli kararına göre Çerkezköy’de, TEKULAŞ işletmesinde faaliyet gösteren şehir içi toplu taşımaya, taksimetreye zam yaptı. Tekirdağ’ın tüm ilçelerinde uygulanmaya başlayan zamlı tarife, Çerkezköy’de de 1 Kasım itibariyle uygulamaya konulacak.

İNDİ BİNDİ 15 TL OLDU

Temmuz ayında 12 TL’ye çıkartılan şehir içi yolcu taşıma ücreti indi bindi yeni zamla birlikte 15 TL’ye çıkarıldı. Yeni tarifeye göre indirimli öğrenci ücreti 10 TL olurken, Çerkezköy-Kızılpınar 15 TL, Çerkezköy-Veliköy 18 TL, Çerkezköy-Veliköy Fabrikalar 21 TL oldu. Öte yandan Çerkezköy-Kızılpınar indirimli fiyat 10 TL, Çerkezköy-Veliköy, Kızılpınar-Veliköy fabrikalar 12 TL olarak belirlendi.

İŞTE YENİ FİYATLAR

Saray,Kapaklı-Çerkezköy-Çorlu güzergahında toplu taşıma hizmeti veren araçlarda ise Kapaklı-Saray 24 TL olurken, indirimli fiyat ise 16 TL oldu. 26 TL olan Çerkezköy-Saray fiyatı 33 TL’ye çıkarılırken, indirimli fiyat ise 22 TL oldu. 29.50 TL olan Kızılpınar-Saray, Veliköy-Saray fiyatları ise 37 TL’ye çıkarılırken, yeni zamla birlikte indirimli fiyat ise 25 TL oldu.

Çerkezköy-Pınarça ve Çerkezköy-Yanıkağıl 14 TL’den 18 TL’ye, Çerkezköy-Kapaklı ve Çerkezköy-Karaağaç 12 TL’den 15 TL’ye, 24 TL olan Çerkezköy Bahçeağıl fiyatı ise 30 TL’ye çıkarıldı.  Öte yandan Temmuz ayında yapılan zamla birlikte 29.5 TL olan Çerkezköy-Çorlu 37 TL olurken, indirimli fiyat ise 25 TL olarak güncellendi. 56 TL olan Çerkezköy-Süleymanpaşa fiyatı 70 TL’ye çıkartılırken, indirimli fiyatı ise 47 TL oldu.

TAKSİMETRE 22 TL’DEN AÇILACAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi UKOME tarafından taksi ücretlerine düzenleme yapıldı. Yeni uygulanacak tarifeye göre taksimetre açılış ücreti 22 TL’ye yükseltildi.1 kilometreye kadar mesafe ücreti 35 TL, 1 kilometreden sonra mesafe tarifesi kilometre başına 18 TL oldu. Öte yandan bir kilometreye kadar olan yolculukta açılış ücreti ve bir kilometrelik mesafe ücreti ile birlikte vatandaşlar 57 TL ödemek zorunda kalacak.

"HEPİMİZE HAYIRLI OLSUN"

Büyükşehir belediye meclisi Yüceer başkanlığında ilk kez toplandı Büyükşehir belediye meclisi Yüceer başkanlığında ilk kez toplandı

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, yaptığı yazılı açıklamada, “Akaryakıt ve diğer giderlere araç bakım ve onarım gelen zamlardan sonra 13 Ekim 2023 tarihinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi (UKOME) toplantısında taksilere yüzde 20, toplu taşımaya da yüzde 25 oranında zam belirlenmiştir.

Buna göre taksimetre açılışı 22 TL olup en kısa mesafe (1 km) ye kadar 57 TL olmuştur. Toplu taşıma araçlarında ise şehir içi kısa mesafe, tam bilet 15 TL (indi-bindi), indirimli bilet 10 TL (indi-bindi) olarak belirlenmiştir. Yeni ücret tarifeleri 1 Kasım 2023 tarihi itibari ile uygulanacaktır. Hepimize hayırlı olsun inşallah” dedi.