İYİ Parti Kapaklı İlçe Teşkilatında basın mensupları ile bir araya gelen Milletvekili Kaplan, yerel seçim ittifak çalışmaları konusunda değerlendirmelerde bulundu. CHP ile 21 ilde anlaştıklarını belirten Kaplan, ‘’Partimiz 21 ilde CHP ile anlaştı. İlçeler konusunda ise çalışmalar devam ediyor. Biz her ilçede kendi adaylarımızla yola çıkalım görüşündeyiz. Tekirdağ ilinde kayıtsız şartsız CHP’yi destekleyeceğiz diye bir kural yok. Biz Tekirdağ’da yaklaşık 80 bin oy aldık. Sahaya çıktığımızda ‘Size oy verdik, neden bizim oyumuzu CHP’ye ipotek ettiniz’ derse zor durumda kalırız. ‘’ diye konuştu.

‘’TEKİRDAĞ TARIM VE HAYVANCILIKTA ÖNEMLİ İLLERDEN BİRİSİ’’

Tekirdağ’ın, 352 mahallesi, 11 ilçesi, 1 milyonu aşan nüfusuyla, 6 bin 313 kilometrekare alana sahip bir büyükşehir olduğunu hatırlatan Kaplan, ‘’Yarınlarımızı sağlıklı şekillendirebilmek için dünden bugüne şehrimizin; eğitim, sağlık, tarım ve sanayi hareketlerini mercek altına almamız gerekmektedir. Tekirdağ, tarım ve hayvancılık alanında Türkiye’nin en önemli illerden birisidir. Buğday üretiminin yüzde yirmisi, ayçiçeği üretiminin yüzde 33’ünü ilimiz sağlamaktadır. Trakya’da en büyük problemimiz değerli olan tarım alanlarının yok edilmesidir.” İfadelerini kullandı.

‘’ÇİFTÇİMİZ KADERİNE KÜSTÜRÜLMÜŞTÜR’’

Tekirdağ’daki ekili dikili alanların gerek yanlış yatırımlar gerekse çiftçilerin ekonomik yükü yüzünden düştüğünü dile getiren Kaplan, ‘’Sanayi kuruluşları ve devletin yanlış politikaları nedeniyle tarım alanlarımıza sekte vuruluyor. F Tipi cezaevleri en verimli tarım alanlarına yapıldı. Bu nedenle tarım sektöründe toplam işlenen alan 2002 yılında 23,9 milyon hektardan 2017 yılında 20 milyon hektara düştü. Yani toplam 3,9 milyon hektar küçüldü. Çiftçi 3,2 buğday satacak, 1 kilogram DAP gübresi alacaktır. Çiftçi 2,1 kilogram buğday satacak, ama 1 kilogram 20 x20 gübre alacaktır. Çiftçi 6,27 kilogram buğday satacak ama 1 litre mazot alacaktır. Çiftçimiz kaderine küstürülmüştür.” dedi.

‘’HİZMET ALIMINDA 41. SIRADAYIZ’’

Tekirdağ’ın bir başka önemli sorunun ödediği vergi oranında hizmet alamaması olduğunu söyleyen Kaplan, ‘’İlimiz, vergi ödemede 8. sırada, yatırım almada ise 40.sırada bulunuyor. Tekirdağ´da yaklaşık olarak bin 540 sanayi kuruluşu var. 13 organize sanayi bölgesi, bir de Avrupa Serbest Bölgesine sahibiz. Sanayi alanında gelişme bakımından Marmara Bölgesinde 4, Türkiye genelinde ise 10´uncu sıradayız. Buna rağmen;2014 yılında bizim merkezi hükümetten aldığımız yatırım 154 milyon TL olup Türkiye’de 32. sıradaymışız. 2017 yılına geldiğimiz zaman 182 milyonla 41. sıradayız.2018 yılında da durum farklı değil. Buna rağmen vergi ödemede hiçbir zaman ilk 10’un altına düşmemişiz. Ya 9. sıradayız ya 8. sıradayız. Vergi vermede 8. sırada olup yatırımda 40’lı sıralarda olunca; eğitimde, sağlıkta daha birçok alanda yatırım açığı ortaya çıkmaktadır.’’ İfadelerini kullandı.

‘’KAPAKLI’DA İKİLİ EĞİTİM DEVAM EDİYOR’’

Tekirdağ’ın bazı ilçelerinde hala ikili eğitimin devam ettiğine vurgu yapan Kaplan, şu şekilde konuştu ‘’Çorlu, Çerkezköy, Saray, Kapaklı ilçelerinde 39 okulda ikili eğitim devam etmektedir. İlimiz her yıl 30 bin göç alıyor. Ancak bu göçe göre eğitim ve sağlık konularına göre yatırım yapılmıyor. Bu da eğitim seviyesinin düşmesine neden olmaktadır. 2018 de yapılan merkez sınav sonuçları incelendiğinde; Tekirdağ 81 il arasında 45. sırada yer almıştır. Türkçede 43. sırada, Matematik 46.,Fen Bilgisi 44.,T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 59.,Din Kültürü 58. ve yabancı dilde 37. sırada yer almıştır. Bu sonuçlar hiçte içaçıcı değildir.”

‘’21 ÖNERGENİN 5 TANESİNE CEVAP VERİLDİ’’

Bölgenin sorunlarını meclise taşıdıklarını ifade eden Kaplan, konuşmasını şöyle noktaladı: ‘’Bu güne kadar meclise 21 soru önergesi verdim. Ancak bunların 5’ine yanıt geldi. Verilen yanıtlar da meseleyi geçiştirici nitelikteydi. Hükümet meselelere gerektiği gibi eğilmiyor. Sorunların çözümü noktasında beklediğimiz derecede samimi değil. Ancak önerge vermekle işimiz bitmediğini çok iyi biliyoruz. Meselelerin üzerine daha çok gideceğiz.’