23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de türlü etkinliklerle kutlandı. Bir geleneği sürdüren Çerkezköy Belediyesi, bu yıl da 4. Çocuk Şenliği’ni düzenleyerek binlerce çocuğun keyifli vakit geçirmesini sağladı.

''BÜYÜK ÖNDER BU BAYRAMI ÇOCUKLARA ARMAĞAN ETTİ’’

Şenliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, şunları söyledi: “Bugün 23 Nisan 2019. Bundan tam 99 yıl evvel bugün bir büyük önder milli mücadeleyle başlayan, savaş meydanlarında adım adım kazıyarak, bu toprakların geleceği için mücadele eden atalarımızla beraber savaş meydanlarında zaferleri kazandıktan sonra bu ulusun birliğini, beraberliğini sağlamak, bu ulusun bağımsızlığını bundan 99 yıl evvel bugün, 23 Nisan 1920’de yeniden milletine armağan eden, 99 yıl evvel bugün 23 Nisan 1920’de ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyen bir büyük önderin izinde, 99 yıldır bu topraklarda barışı, kardeşliği, birliği, beraberliği sağlamış, bu milletin çocukları ile beraber olmuş, bu milletin, bu ulusun bağımsızlığı, birliği, beraberliği için mücadele etmiş bir büyük önder 99 yıl evvel Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurduğunda bu milletin geleceğini çocuklara armağan etti.’’

‘’EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR’’

Belediye olarak gelecek nesle değer veren bir anlayışta olduklarını kaydeden Başkan Akay, ‘’Yani dedi ki ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bu egemenliğin, geleceğin güvencesi de çocuklarımızdır.’ O yüzden bizler büyük önderimizin izinde, 99 yıldır bu topraklarda bağımsızlığımızı kazandığımız ve 99 yıldır tescillenen, TBMM’nin açıldığı günden bugüne bağımsızlığımızın sembolü, geleceğimizin teminatı çocuklarımızla el ele, kol kola, yan yana bu toprakların geleceğine, birliğine, beraberliğine, ay yıldızlı Türk Bayrağı altında çocuklarımızla, gençlerimizle sonsuza kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin birliği için mücadele edeceğiz. Bu yüzden bugün çocuklarımız ile buluşuyoruz. Bugün dördüncüsünü düzenlediğimiz Çerkezköy Belediyesi Çocuk Şenliğindeyiz. Bugün geçmiş yılların aksine güzel bir meydanda beraberiz. Kentpark’ta bu güzellik içerisinde, Çerkezköy’ümüzün çocukları ile buluşuyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hepiniz bir kere daha hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.’’ dedi.

ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile düzenlenen Çerkezköy Belediyesi 4. Çocuk Şenliği’nde folklor gösterileri, Ege&Gaga Çocuk Tiyatrosu, sihirbaz gösterisi, animasyon gösterileri, çocuk oyun platformları, çocuk yarışmaları gibi birçok etkinlik yapıldı. Çocuklara bedava kitap dağıtım standının kurulduğu şölende, atölye çalışmaları yapıldı ve çocuklar için çeşitli ikramlar sunuldu. Yaklaşık 4 saat süren Çerkezköy Belediyesi 4. Çocuk Şenliği’nde Çerkezköy’ün çocukları doyasıya 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tadını çıkararak, eğlendiler.