Çerkezköy Kaymakamlığı Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 2023 yılı Haziran ayında yaptıkları çalışmalarla ilgili istatistiki bilgileri paylaştı. İlçe merkezinde, okul önlerinde şüpheli şahıslar ve araçlar üzerinde uygulama yaparak güven veren kolluk kuvvetleri, 34 bin 87 kişinin GBT sorgusu yapılırken, 167 aranan şahsı ise yakalayarak Adli mercilere teslim etti.

Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Haziran ayında 53 asayiş uygulaması ve denetimi gerçekleştirdi. Huzurlu sokaklar ve terör uygulaması kapsamında bir aylık sürede ekipler 21 bin 5 kişinin GBT sorgulamasını yaparken, 5 bin 713 araç ekipler tarafından kontrol edildi.

Gerçekleştirilen denetimlerde 2 bin 183 araca işlem yapılırken, 70 aranan şahıs ise yakalanarak adli mercilere teslim edildi. Yapılan uygulamalarda ise jandarma ekipleri 6 adet tabanca, 4 adet tüfek, 4 adet kurusıkı tabanca, 76 gram uyuşturucu madde ele geçirdi.

gbt-kontrol-1

11 SERVİS ARACI DENETLENDİ

Polis ekipleri uyuşturucudan 4 kişiyi gözaltına aldı Polis ekipleri uyuşturucudan 4 kişiyi gözaltına aldı

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise Haziran ayında gençlerin korunması ve okul güvenliğine yönelik uygulama ve denetim faaliyetleri kapsamında 536 GBT sorgulaması yaparken, 11 servis aracını denetledi.

91 ARACA İŞLEM YAPILDI

Denetlemeler kapsamında 22 işyeri de denetlendi. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Haziran ayında 16 asayiş uygulaması yaparken, 12 bin 546 kişinin GBT kontrolü yapıldı. Yapılan denetimlerde 5 bin 547 araç kontrol edilirken, 91 araca ise işlem yapıldı.

gbt-kontrol-2

“GÖREV ALAN MESAİ ARKADAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Uygulamalarda 97 aranan şahıs yakalanırken, şüphelilerinin üst aramalarında 2 tabanca, 2 tabanca şarjörü, 113 adet narkotik hap ele geçirildi. Çerkezköy Kaymakamlığı yaptığı yazılı açıklamada, “Huzurlu sokaklar ve terör suçları uygulamalarında görev alan mesai arkadaşlarımıza ve yardımcı olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.