Okul sezonu öncesi 10 ilde eş zamanlı olarak saat 11.00’de başlatılan denetimlerde, özellikle kırtasiyeler başta olmak üzere ürün güvenliği ve fahiş fiyat denetimleri gerçekleştirildi. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Kocaeli, Mersin, Samsun, Tekirdağ ve Van’da Ticaret İl Müdürlükleri ve ilgili kurumlar tarafından yapılan denetimlerde, kırtasiye ürünlerinin güvenliği ve fiyatlarının mevzuata uygun olup olmadığı titizlikle incelendi. 

FAHİŞ FİYAT DENETİMİ YAPILDI 

Tekirdağ’da Ticaret İl Müdürlüğü ve Tekirdağ Gümrük Müdürlüğü ekipleri, şehirdeki kırtasiye ve marketlerde kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerde, ürünlerin sağlık ve güvenlik standartlarına uygunluğu kontrol edildi ve fahiş fiyat uygulamaları denetlendi. 

YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK 

Tekirdağ ve Kırklareli’nde denize girmek yasaklandı
Tekirdağ ve Kırklareli’nde denize girmek yasaklandı
İçeriği Görüntüle

Türkiye genelindeki bu denetimler, öğrenci ve velilerin okul sezonu öncesinde güvenli ve uygun fiyatlı kırtasiye ürünlerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirildi. Denetim sonuçlarına göre, mevzuata aykırı bulunan ürünler hakkında yasal işlem başlatılacağı bildirildi.