Objektif Masa canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Yusuf Çetin, “Oyumuz Tekirdağ genelinde yaklaşık yüzde 23 civarında. Yani üç tane milletvekili çıkarabilecek potansiyeldeyiz.” dedi.

iyi-parti-yusuf-cetin-objektif-masa-1

“HALKIMIZIN BÖLGEDEN MİLETVEKİLİ ÇIKMASI BEKLENTİSİ VAR”

Programda kendisini tanıtarak konuşmasına başlayan Çetin, sonrasında neden milletvekili olmak istediniz? sorusuna cevap verdi. Çetin, “Ben burada kendim için yola çıkmadım. Ben buradaki bölge halkımızın ve Tekirdağ’ı temsil amaçlı bir yola çıktım. Burada uzun zamanlardan beri en azından bu bölgede meclis çatısı altında bir temsilci olmadığını biliyorum. Dolasıyla kendime böyle bir misyon yükledim. Bu bölgedeki halkımıza daha faydalı olacak duruma gelelim diye, millet meclisi çatısı altında milletvekili olarak görev yapmak için çıktık. Tabi ki burada halkımızın teveccühü kesinlikle bu bölgeden bir milletvekili çıkması. Böyle bir beklentisi var. Açıkçası şimdi Tekirdağ bir bütün. Tekirdağ; Kapaklı, Çerkezköy ve Saray biraz kenarda kalıyormuş gibi gözüküyor. Bu anlamda da bu hizmete talip oldum. Milletvekilliği de bir hizmet noktasıdır. İnşallah onu millet meclisi çatısı altına girerek gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

“VATANDAŞIMIZ DEĞİŞİM İSTİYOR”

İYİ Parti’nin Tekirdağ’da oy oranını arttırdığını belirten Çetin, “Şu anda İYİ Parti, 2018’de aldığı oyların bayağı üzerinde. Yaklaşık üç katı bir oranda oy potansiyeline sahip olduğunu görebiliyoruz. Yani en azından ben Kapaklı özelinde söyledim ama Tekirdağ genelinde de yaklaşık yüzde 23 civarında. Yani üç tane milletvekili çıkarabilecek potansiyeldeyiz. Gerçekten şu andaki saha da gördüğümüz çalışmalara, geri dönüşlere göre 3 milletvekili çıkartmak durumunda. İnşallah bizim bu süreci iyi değerlendirip o sayıyı artırma gibi bir hedefimiz var. Çünkü gerçekten insanımız, vatandaşımız bir değişim istiyor. O değişimi de İYİ Parti’yle yakalayacaklarına, yakalayacağımıza inanıyorum. Bu konuda biz elimizden geldiğini anlatacağız. Vatandaşın teveccühüyle de bu sayıyı inşallah daha yukarılara çıkaracağız.” dedi.

“ÇÖZÜM ODAKLI ELEŞTİRİLERDE BULUNDUK”

İlçe başkanlığı sürecinde yapmış oldukları muhalefet ile ilgili konuşan Çetin; “Bizim icraat anlamında, yapılan icraatlar anlamında veya eksik olan icraatlar da eleştirilerimizi yaptık. Zaman zaman yani özellikle eski pazar yolundaki alanın toz duman içerisinde olduğu zamanlarda halkımızdan doğan tepkiyi dile getirmeye çalıştık. Ve bunun neticesini aldık. Belediye başkanı anında müdahale etti. Dolasıyla oradaki vatandaşı, en azından o toz ve çamur ortamından kurtarmış olduk. Yani biz yerinde eleştirilerle, çözüm odaklı bu işi yapmaya çalışıyoruz. Tabi ki eksik taraflarımız vardı. Yeni kurulmuş olan bir partinin ilçe başkanıydım. Yeri geldiğinde eleştirme hakkımızı da kullandık. Yani bunu mecliste de kullandırdık, meclise yansıttık. En azından dileklerimizi, isteklerimizi dile getirdik.” ifadelerine yer verdi.

“HERKES SEÇİLECEK NOKTADA OLMAK İSTER”

Seçimlerde sıralamalarda yer alabilme ihtimaliyle ilgili de konuşan Yusuf Çetin, “Ya tabi ki herkesin gönlünde aday adayı olmak, bölgesini temsil etmek, yani Türkiye Büyük Millet Meclisi halkını temsil etmek vardır mutlaka. Bu tabi ki herkesin doğal isteğidir, doğal beklentisidir. Bu aday konusu, herkesin bir şekilde isteği vardır. 30-35 civarında aday adayı başvurusu olduğu bilgisini aldım ben. Herkes seçilecek noktada olmak ister. 8 tane aday olarak açıklanacak. 8 tane milletvekili meclis çatısı altına gidecek. Ya şimdi gerçekçi olmak lazım. Her siyasi partide siyasetçi ve aday adayları var. O adayların da mutlaka kendi olan iddiaları vardır. Bizim temennimiz, amacımız vatandaşa ulaşıp o söylediğimiz sayıyı yakalayabilmektir. 3 milletvekili yakalayacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

Özgür Özel'den Başkan Yüceer'e ziyaret Özgür Özel'den Başkan Yüceer'e ziyaret

“SU EN BÜYÜK SORUNUMUZ”

Tekirdağ’ın sorunları olduğunu ve çözümlenmesi için gerekli çalışmaların ivedilikle yapılması gerektiğini ifade eden Çetin, su sorununa değinerek,  “Ben her zaman söylüyorum, her defasında da söylüyorum, su sorunu sıkıntımız var. Su sorunu gerçekten bölgemiz için, Tekirdağ’ımız için, çok büyük bir sıkıntı. Yani bu su olayının çözülmesi lazım. Suyun bir an önce Tekirdağ bölgesine ulaştırılması lazım.” dedi.