5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Nurten Yontar, mesajda şu ifadelere yer verdi:

“5 Aralık 1934 tarihinde Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı veren yasanın kabulü, ülkemizde her yıl “Kadın Hakları Günü” olarak kutlanmakta olup, bu hakkın verilişinin 89. yıldönümünü hep birlikte gururla kutluyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı

ATATÜRK'ÜN BİZE BIRAKTIĞI EN BÜYÜK MİRASLARDAN BİR TANESİDİR”
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkân, ilmi bakımdan da ihtimal yoktur" diyerek Türk kadınının sosyal ve kültürel alanda, eğitimde, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, toplumsal yaşamda ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmasının önünü açmıştır. Bugün bütün engellemelere rağmen birçok alanda büyük başarılara imza atan kadınlarımızın sayısının hızla artıyor olması Atatürk'ün bize bıraktığı en büyük miraslardan bir tanesidir.
“5 ARALIK DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜNÜ YÜREKTEN KUTLUYORUM”
Her zorluğa rağmen laik, demokratik, kalkınmış, Atatürk ilke ve inkılaplarına sıkı sıkıya bağlı, eşitlik ilkesini kendisine düstur edinmiş hızla ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinde ve geleceğinde kadınlarımızın yerinin büyük olduğu bilinciyle, fedakârlığın ve sevginin ana kaynağı olan kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü yürekten kutluyorum. Biz kadınlara en büyük armağanı veren Mustafa Kemal Atatürk'e ve silah arkadaşlarına rahmet diliyorum “dedi.