Tekirdağ Valisi Recep Soytürk 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Vatanseverlikleriyle övündüğümüz, unutulmaz fedakarlıklarıyla örnek aldığımız Gazilerimize, saygın kişiliklerine yaraşır hayat şartları sunmak görevimizdir” ifadelerini kullandı.

Vali Soytürk’ün 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, “Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın Milletimiz için bir vatan haline dönüşmesi, Şehit ve Gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele sayesindedir. Ülkemizin her karış toprağında vatanını, bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen bu uğurda vücut bütünlüğünü ve sağlığını kaybeden Gazilerimiz, Milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.

“SAYGIN KİŞİLİKLERİNE YARAŞIR HAYAT ŞARTLARI SUNMAK GÖREVİMİZDİR”

Milletimiz; Şehitlerimizi ve Gazilerimizi her zaman hayırla yad etmektedir. Vatanseverlikleriyle övündüğümüz, unutulmaz fedakarlıklarıyla örnek aldığımız Gazilerimize, saygın kişiliklerine yaraşır hayat şartları sunmak görevimizdir. Devletimizin tüm kurum-kuruluşları ve imkânları ile Şehit ailelerimizin ve Gazilerimizin yanlarında olduğunu bir kez daha ifade ediyorum.

Jandarmadan bayram tatili denetimi: 4 sürücüye ceza kesildi Jandarmadan bayram tatili denetimi: 4 sürücüye ceza kesildi

“TÜM GAZİLERİMİZİN GAZİLER GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUM”

Şehitlik mertebesine ve Gazilik unvanına ulaşmış olan tüm vatan evlatlarına karşı yapılacak en anlamlı teşekkür, onların bizlere emanet ettiği ülkemize, milletimize, bayrağımıza, demokrasimize sahip çıkmak ve ülkemizi her anlamda daha iyi seviyelere taşımaktır. Bu vesileyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal Rütbesi” ile “Gazilik” unvanının verilişinin 102. yıl dönümünde tüm Gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyorum. Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Gazilerimizi rahmetle anarken, hayatta olan Gazilerimize minnet duygularımı ifade ediyor, değerli aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzur dolu bir ömür temenni ediyorum.