CHP Genel Başkan Adaylığına Başkanlığını açıklayan Özgür Özel’e desteğini açıklayan Candan Yüceer, “Bugün partimiz, güzel Türkiye'miz ve geleceğimiz için çok değerli bir gün. Umutsuzluk ve karamsarlık kuşatmasını aşacak ilk adımı attık. Genel Başkan Adayımız Sayın Özgür Özel'in partimize ve ülkemize yaptığı çağrıyı büyük bir heyecan ve umutla destekliyorum” diye konuştu.                     

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel’e desteklediğini yazılı bir açıklama yaparak kamuoyu ile paylaşan Yüceer, “Vatandaşlarımız derin sorunlarla baş başa. Sınırlarımız delik deşik, sokaklarımız mafyaya teslim, eğitimden sağlığa yaşamın her alanında büyük bir tıkanma yaşıyoruz. Gençlerimiz umutsuz, geleceğini yurt dışında arar hale geldi. Kadınlar hakları ve hayatları için tedirginlik içinde. Adaletin zerresine susadığımız, hukukun siyasal sopaya dönüştüğü, üniversitenin içinin boşaltılıp, aydınların baskı altına alındığı bir zamanın içindeyiz. Bu şartlar tarihin en büyük ekonomik yıkımı ile iç içe geçti. 20 yılı aşan yıkım yönetimiyle sanayide, tarımda ve bilişimde büyük bir geriye gidişin içindeyiz. Tarihimiz, ortak değerlerimiz, cumhuriyetimiz ve onun devrimci birikimleri gerici bir dalganın tehdidi altında. Bu büyük tıkanmadan dolayı ülkemizin nefesi kesilmiş halde.

CHP’li Başkan, makam aracını halkın hizmetine sundu CHP’li Başkan, makam aracını halkın hizmetine sundu

“BİZ SIRADAN BİR PARTİNİN ÜYELERİ DEĞİLİZ”

Biz bu karanlık tabloya bakıp, hiçbir şey olmamış gibi yapamayız. Biz önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde en zor şartlar altında dünyaya ilham veren bir cumhuriyeti kurmuş, genç cumhuriyeti onurlu bir biçimde ayağa kaldırmış ve coğrafyasında insan haklarının, hukukunun timsali olmuş bir geleneğin öncüleriyiz. Biz sıradan bir partinin üyeleri değiliz. Bir davanın neferleriz. 14 ve 28 Mayıs'ta milyonlarca insan bizim öykümüze omuz ve gönül verdi. Onların sessiz çığlığını duymak zorundayız. Aldığımız yenilgiyi pratikte bir özeleştiriye dönüştürüp gerçek bir değişimi müjdelemeliyiz. Umutsuza umut, darda olana nefes, zorda olana çözüm ile gitmeliyiz. İnsanlarımızın, seçmenimizin kırgınlıklarına sırtımızı dönemeyiz. Küçük konfor alanlarımıza kapanıp, yangın yerine dönmüş vatanımızı terk edemeyiz.

“KARAMSARLIK KUŞATMASINI AŞACAK İLK ADIMI ATTIK”

Bu nedenle değişim partimizin mayasında vardır. Köklerinden aldığımız bilgide vardır. Partimizin cüretkâr tarihinde vardır. Değişim vardır. Değişim biziz! Asla yorgun, yılgın ve bitkin değiliz. Enerjimiz, heyecanımız ve gücümüz var... Bizlere kanıksatılmak istenen bu devranı değiştirmek, hakkı ve halkı galip kılmak istiyoruz. Bunu başaracak kadrolarımız, projelerimiz ve inancımız var. Değişimi kendimizden başlatıp, önce topluma ve sonrasında tüm Türkiye'ye yayacak bir yolculuk başladı. Ötekimiz, berikimiz yok. Şucu, bucu değiliz. Cumhuriyet Halk Partiliyiz, devrimciyiz, halkçıyız, mücadeleciyiz. Bugün partimiz, güzel Türkiye'miz ve geleceğimiz için çok değerli bir gün... Umutsuzluk ve karamsarlık kuşatmasını aşacak ilk adımı attık. Genel Başkan Adayımız Sayın Özgür Özel'in partimize ve ülkemize yaptığı çağrıyı büyük bir heyecan ve umutla destekliyorum. Siyasi, mesleki ve sosyal yaşamımda değişime yakışır bir nefer olacağımı ve tüm gücümle bu ülke için çalışacağımı ilan ederim” ifadelerini kullandı.