23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, AK Parti İlçe Başkanı Mecit Çoğal, MHP İlçe Başkanı Çağlar Bütün, Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu, AK Parti Tekirdağ İl Gençlik Kolları Başkanı Adem Çifci, Ülkü Ocakları Kapaklı İlçe Başkanı Şener Sümbül, siyasiler, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Ardından Ülkü Ocakları Kapaklı İlçe Başkanı Şener Sümbül, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu konuşma yaptı. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de programda bir konuşma gerçekleştirdi.

“TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Başkan Çetin, “Milletimizin ve İslam aleminin mübarek Miraç Kandilini tebrik ediyor, asrın felaketin yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkü Ocakları Kapaklı İlçe Başkanlığına da bu anlamlı program için teşekkür ediyorum” dedi.

“MİLLETİMİZLE GURUR DUYDUK”

6 Şubat 2023’te asrın felaketinin yaşandığına ve zor günlerde necip milletimizin birlik ve beraberlik örneği sergilediğine dikkat çeken Başkan Çetin, “Atatürk Kültür Merkezimizin dili olsa da konuşsa. O günlerde her yaştan vatandaşımızın inanılmaz gayreti hafızalarımızda hep yer edinecek. Bir kez daha milletimizle gurur duyduk.” diye konuştu.

“YARDIMCI OLMAYA GAYRET ETTİK”

AK Parti Genel Merkezinin talimatıyla Kapaklı Belediyesi olarak Hatay’da görev aldıklarını belirten Başkan Çetin, “Tüm imkanlarımızı seferber ettik. Vatandaşlarımızı kurtarmaya, arama kurtarma ekiplerine hizmet etmeye, yardımcı olmaya gayret ettik. Altınözü Belediyesi ile kardeş şehir olduk, orada temizlik işleri çalışmalarına destek olduk” diye konuştu.

“AFETLERE KARŞI HAZIR HALE GELMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Kapaklı Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü ve arama kurtarma ekiplerinin kurulduğuna ve faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çeken Çetin, “Toplumumuzu afet konusunda bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye yönelik eğitimler gerçekleştiriyor, olası afetlere hazır hale gelmeye çalışıyoruz. Asrın felaketinde kaybettiğimiz vatandaşlara Allah’tan rahmet diliyorum. Devletimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Hamdolsun devletimiz 1 yıl içerisinde büyük bir seferberlik ilan ederek yeni konutları hayata geçirdi, peyderpey vatandaşlara teslim etmeye başladı. İnşallah kısa zamanda tüm vatandaşların mağduriyeti giderilecek” ifadelerini kullandı.

SUNUM YAPILDI

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in konuşmasının ardından Kapaklı Belediyesi Afet İşleri Müdürü Ferhat Kaanoğlu, eğitmen Hakkı Ankul, Uzman Klinik Psikolog Ceren Sayın Eski ve Sosyolog Serap Demir Deke bir sunum yaptı.