Kapaklı Belediyesi Ortaokulu önünde basın açıklaması gerçekleştiren Türk Eğitim Sendikası İlçe Başkanı İsmail Taşdelen, “Geçtiğimiz hafta Perşembe günü Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’nda öğretmen kardeşimiz, müdür yardımcımız gözü dönmüş bir velinin küfürlerine ve darp teşebbüsüne maruz kalmıştır. Öğrenciye babası müdür yardımcımızın odasında şiddet uygulamış, müdür yardımcısı ve öğretmenimiz öğrenciyi şiddet ve darptan korumaya çalışmıştır. Veli çocuğuna vurduktan sonra, çocuğu velisinin elinden almaya çalışan müdür yardımcısı öğretmenimize yumruk atmaya kalkmış, küfür etmiştir.

Yol ve kaldırım yapım çalışmaları devam ediyor Yol ve kaldırım yapım çalışmaları devam ediyor

“CANI SIKILAN VELİ CİMERE ŞİKAYET EDİYOR”

Okullarımızda öğretmen ve eğitim çalışanlarımıza yapılan fiziki psikolojik şiddet sayılarında artış görülmektedir. Canı isteyen, canı sıkılan veli can sıkıntısını gidermek için CİMER’e sürekli şikayet ediyor. Bu şikayetler velinin can sıkıntısını gideriyor ancak eğitimci ve eğitim çalışanının hem vaktini çalıyor hem de psikolojisini bozuyor.

“STRES ATMAK İÇİN ÖĞRETMENİN ÜSTÜNE YÜRÜYOR”

Çocuklarına laf geçiremeyen evde eşiyle kavga eden, bakkalı, berberi pazarcısıyla tartışan veli okullarda stres ve sinirini atmak için öğretmenin ve eğitim çalışanlarının üzerine yürüyor veya tartaklıyor. Fiziki zarar veriyor.   

“PSİKOLOJİK BASKIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Bu yapılanlar: Hz. Ali’nin ‘’Bana bir harf öğretenin, 40 yıl hizmetkarı olurum.’’ Atatürk’ün ‘’Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.’’ ‘’Öğretmenler; yeni nesli Cumhuriyet’in fedakar öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz.’’ ‘’Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.’’ ‘’Milletleri kurtaran yalnız ve ancak öğretmenlerdir.’’ Sözleriyle ne kadar çok çelişmektedir. Bu bağlamda öğretmen ve eğitim çalışanlarına yapılan her türlü psikolojik ve fiziki baskıyı şiddetle kınıyoruz.

“ARTIK SON VERİLMELİDİR”   

Neredeyse sıradan bir adli vaka haline gelmiş, ‘öğretmene şiddet’ hadiselerini önlemenin yollarından birisi; etkili müeyyideleri ve caydırıcı tedbirleri ihtiva eden bir kanun çıkartmaktır. MEB şiddete maruz kalan personeline adli ve hukuki destek sağlamalıdır. Öğretmen ve eğitim çalışanına sahip çıkmalı vandallık boyutuna gelmiş olan cüretkarlıklara artık bir son vermelidir. Bu Vandallar eğitim çalışanlarına yaptıkları şiddetten dolayı ibretlik ve caydırıcı ceza ve yaptırımlara muhatap olmalıdır ki geleceğimiz olan çocuklarımızı yetiştiren öğretmene el kaldırılmayacağını o ilkel beyinlerine yerleştirebilsin. Öğrenciyi hayata hazırlayan öğretmenlerdir. Öğretmen çocuğunuzla sizden daha çok zaman geçirmektedir. Öğretmen öğrencinin akademik, psikolojik gelişiminde kişilik, karakter oluşumunda, hayata hazırlamada sizden daha etkilidir. Bu bağlamda öğretmene sahip çıkın ki çocuğunuza sahip çıkmış olasınız.

“TOPLUM DUYARLI OLMALIDIR”

Öğretmene şiddet konusunda toplum daha duyarlı olmalıdır. Ailelerimiz ve velilerimiz daha duyarlı olmalı ve sorumluluk almalıdır. Okullarda bir şiddet olayı olduğunda eğitimci ve eğitim çalışanına şiddet görüldüğünde ‘’Siz ne yapıyorsunuz? Siz kimsiniz? Siz benim çocuğumun geleceğini karartamazsınız. Hayatıyla oynayamazsınız.’’ Demelidir.

“OKULA KOLLUK GÜCÜ GÖREVLENDİRİLSİN”    

Sayın Milli Eğitim Bakanımıza çağrımız vardır. Sayın Bakan her okula bir güvenlik kadrosu alınmasının yolunu açmalıdır. Ülke ekonomisi buna yeterli gelmiyorsa çağrımız Sayın İç İşleri Bakanımızadır. Sayın İç İşleri Bakanımızdan isteğimiz; MEB her okula bir güvenlik kadrosu tahsis edene kadar her okula bir kolluk gücü görevlendirilsin.  

“ÇOCUKLARIMIZI OKULA HAZIRLAYAN ÖĞRETMENDİR”

Türkiye’mizin geleceğini Ulu Önderimiz Atatürk, gençlere emanet etmiştir. Ülkemizin geleceği çocuklarımızdır. Bu çocuklarımızı hayata hazırlayan öğretmendir. Unutmayalım öğretmeni korumak, ülkemizin geleceğine sahip çıkmak demektir. Öğretmene verdiğimiz değer aslında çocuklarımıza verdiğimiz değerdir.   

“EN SERT TEPKİYİ GÖSTERMELİYİZ”

Bu yüzden öğretmen ve eğitim çalışanına sahip çıkmalı, öğretmen ve eğitim çalışanına yapılan saldırı ve şiddet olaylarında gerekli olan en sert tepkiyi göstermeliyiz. Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi olarak Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’nda yapılan bu vandallığı tekrar kınıyor, bu olayın her alanda takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.