Kapaklı Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapılan ikinci oturumla tamamlandı.

Temmuz ayı meclis toplantısının ikinci oturumu açılış ve yoklama ile başladı. Ardından komisyon raporlarının görüşülmesine geçildi. İlk olarak Cumhuriyet Mahallesi 501 ada 4 parsele ilişkin kat artış talebini içeren İmar Komisyonu raporu görüşüldü. Komisyonun konunun daha ayrıntılı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine yönelik oy birliğiyle aldığı karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Atatürk Mahallesi 2192 ada 1 parsel olan alana ilişkin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planının iptali ile ilgili komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Karaağaç Mevkii 1.Etap yaklaşık 262 hektar Alanda 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı İle 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı Hazırlanması İşi' kapsamında hazırlanan 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı Revizyonu hakkındaki komisyon raporu görüşüldü. Komisyonun konunun daha ayrıntılı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine yönelik oy birliğiyle aldığı karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

İmar Komisyonu raporlarının oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından Plan ve Bütçe Komisyon raporları görüşüldü. Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet traktör satın alınması ve satın alma ile ilgili tüm iş ve işlemler için Belediye Başkanına yetki verilmesinin uygun olduğuna yönelik komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Fen İşleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğünün bütçe tertiplerine belirtilen tutarda ek bütçe yapılması ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Komisyonda oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Başkan Erkan Zümbül: Kimse esnafımızın alın terine boykot yapmaz Başkan Erkan Zümbül: Kimse esnafımızın alın terine boykot yapmaz

Mülkiyeti Kapaklı Belediyesine ait bazı taşınmazların belediyenin vergi borcuna mahsuben maliye hazinesine bedelli olarak devren satışının yapılmasını içeren komisyon raporunun görüşülmesiyle ikinci oturum devam etti. Komisyonun oy çokluğuyla aldığı karar meclisten oy çokluğuyla geçti.

Kapaklı Belediyesi Personel A.Ş.’nin sermaye artırımı ile ilgili komisyonda oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Mülkiyeti Belediyeye ait Karlı Mahallesi’ndeki taşınmazın 10 yıl süre ile İlçe Müftülüğüne tahsisi konusu ile ilgili komisyonda oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Sermayesinin tamamı Kapaklı Belediyesi’ne ait olan Kapaklı Kent Tarımsal Ürünler Üretim Anonim Şirketi’nin şirket faaliyet alanlarını genişleterek en başta kentsel dönüşüm, Mantar Üretim Projesi, Tarımsal Üretim çeşitleri, pasif durumda bulunan Sosyal Tesis Projelerinin hayata geçirilebilmesi ve halihazırda aktif durumda bulunan projelerde iyileştirme yapabilmek için şirketin sermayesinin artırılması hakkındaki komisyon raporunun görüşülmesiyle ikinci oturum tamamlandı. Konuyla ilgili komisyonun oy çokluğuyla aldığı karar meclisten oy çokluğuyla geçti.

ALINAN KARARLARIN HAYIRLI OLMASI DİLENDİ

Komisyon kararlarının görüşülerek karara bağlanmasının ardından oturumun tamamlanmasıyla Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, alınan kararların hayırlı olmasını diledi.