Samsun'un Vezirköprü ilçesinde ‘Kültür, Sanat, Doğa ve Turizm Festivali’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen 14. Kunduz Yağlı Güreşleri, bu yıl da Kırkpınar’ı aratmadı.

BİN 40 PEHLİVAN KOL BAĞLADI

Samsun Vezirköprü ilçesinin doğa güzellikleri ile tanınan Kunduz Yaylası’nda düzenlenen şenliklere Kapaklı, Çerkezköy ve Saray başta olmak üzere Trakya bölgesinde yaşayan vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.  Güreş şölenine yoğun bir protokol katılımı olurken, 64’ü başpehlivan olmak üzere 1040 pehlivanın katıldığı güreşleri yaklaşık 60 bin kişi takip etti.

BİLAL ACAR AĞALIĞA VEDA ETTİ

Kıran kırana geçen güreşlerde finalde Şaban Yılmaz’ı mağlup eden Fatih Atlı başpehlivan oldu. Geçen yılda başpehlivan olan Atlı, altın kemerin sahibi olurken, 4 yıldır güreş ağalığını yapan ve Kunduz Güreşleri’nin ivme kazanmasında büyük payı olan Kapaklılı iş adamı Bilal Acar, 250 bin TL ile ağalığı Halil İbrahim Çiçek’e devretti.

TRİBÜNLER DOLDU TAŞTI

Güreş şöleni, saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşımızın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından güreşlere geçildi. Cazgırlar dolup taşan tribünleri söyledikleri manilerle adeta coştururken, Mehmetçiğin bayrak yürüyüşü ile coşku tavan yaptı. Bayrak yürüyüşü sırasında Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın sesinden dinlenen İstiklal Marşı'na vatandaşlar da coşkuyla eşlik etti.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Yağlı güreşlerde konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Organizasyonun bir festival havasında geçtiğini kaydeden Vali Kaymak, bu tür organizasyon ve etkinliklerin Samsun’un ve Vezirköprü’nün tanıtımı için çok önemli olduğunu belirtti.

“MÜKEMMEL BİR FESTİVAL”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, konuşmasına vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutlayarak başladı. Vezirköprü’nün muhteşem bir bayram geçirdiğini kaydeden Şahin, “ Bu festivallerin birlik ve beraberliğe, dayanışmaya, dostluğa büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Böylesi mükemmel bir festivali düzenleyenlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“KUNDUZ KENDİSİYLE YARIŞIYOR”

Şölende konuşan Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ise Kunduz Güreşleri’nin her geçen gün daha çok ilgi gördüğünü belirtti.  Kunduz Güreşleri’nin artık bir marka olduğunu kaydeden Başkan Edis, “ Kırkpınar Güreşleri rakibimiz demiştik. Artık Kunduz kendisiyle yarışıyor” diye konuştu.

“4 YILDA GÜZEL ORGANİZASYONLARA İMZA ATTI”

Kapaklı Belediye başkanı İrfan Mandalı ise Kunduz Yaylası’nı muhteşem bulduğunu belirterek, “Kapaklı’da yaşayan iş adamımız Bilal Acar burada 4 yıldır güzel organizasyonlara imza atıyor. Bu gün burada yine oldukça coşkunun yüksek olduğu bir güreş şöleni izledik. Kapaklı’da yaşayan Samsunlu hemşehrilerimizin sayısı oldukça fazla bizlerde bugün buraya gelerek onların heyecanına ortak olmaya çalıştık. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” Dedi.

“ATA SPORUNA DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

4 yıldır Kunduz Yaylası Güreş Ağalığı yapan ve kısa sürede Kunduz Güreşleri’ni tüm ülkeye tanınan Bilal Acar ise çok ciddi bir emeğin ardından Kunduz Güreşleri’nin hak ettiği yere geldiğini söyledi. Vezirköprü ve bölge halkının ata sporumuz yağlı güreşlere ayrı bir ilgi duyduğunu belirten Acar, “Her organizasyonumuzda Kunduz Yaylası’nı tıka basa dolduran güreşseverlere sonsuz teşekkür ediyorum. Bu gün burada bayrağı Halil İbrahim Çiçek kardeşime devrediyorum. Ata sporumuza olan desteğimiz bundan sonraki süreçte de devam edecek” dedi.

“KUNDUZ YAYLASI İLGİ GÖRMEYE DEVAM EDECEK”

Ağalığı devralan iş adamı Halil İbrahim Çiçek ise geçmişten bugüne Kunduz Yaylası Yağlı Güreşleri’ne emek veren herkese teşekkür etti. Önümüzdeki yıl için şimdiden çalışmalara başlayacaklarını kaydeden Çiçek, “Kunduz Yaylası Güreşleri her geçen gün büyümeye ve ilgi görmeye devam edecek” diye konuştu.

60 BİN VATANDAŞ KUNDUZ YAYLASI’NDA

Kırkpınar Er Meydanı’nda Kırkpınar’ı kıskandıracak anlara sahne olan yağlı güreşlere; Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Samsun İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altınel, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim, Kapaklı Güreş Ağası Erol Buz, Ladik Güreş Ağası İbrahim Ünsal, Havza Güreş Ağası Bayram Dağlı ve 60 bin civarında vatandaş katıldı.