CHP'li başkan ifşa etti: AK Partili başkan 483 milyon borç bıraktı CHP'li başkan ifşa etti: AK Partili başkan 483 milyon borç bıraktı

Tunç Steak Restaurant'ta basın toplantısı düzenleyen ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde yaşanan olay ve görüntüleri izlerken önce kendi torunlarımı düşünerek göz yaşlarıma hâkim olamadım ve gerçekten çok sinirlendim. Şunu belirtmek isterimi ki kreşimize çocuklarını emanet eden aileler kadar ben de çok üzgünüm.” dedi.

“GÖZ YAŞLARIMA HAKİM OLAMADIM”

Yönetim kurulu üyeleri Fatih Elay, Natan Yakuppur ve Ahmet Temiroğlu ile birlikte Tunç Steak Restaurant’ta basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sözdinler, “Öncelikle sizlerin karşısına böyle üzücü bir olayla çıktığımız için 4 torun sahibi bir dede olarak çok üzüldüğümü belirtmek isterim. Bin bir özen ve emekle kurduğumuz Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde yaşanan olay ve görüntüleri izlerken önce kendi torunlarımı düşünerek göz yaşlarıma hâkim olamadım ve gerçekten çok sinirlendim. Şunu belirtmek isterimi ki kreşimize çocuklarını emanet eden aileler kadar ben de çok üzgünüm. Hem bir baba hem bir dede olarak lütfen bu konuşmalarımızı kendini aklamak isteyen bir sanayicinin sözleri gibi dinlemeyin. Kreşimizde idareci olarak atadığımız kişilerin sözüne güvenerek maalesef bu süreçlere geldik. Diyebilirsiniz ki niye denetlemediniz? malumunuz biz her işe yetişemiyoruz maalesef ve bazı işlerimizde profesyoneller aracılığıyla hallediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ÇOK EMEK VERDİM”

Sözdinler konuşmasını şöyle sürdürdü: “ÇOSB olarak bölgemizde bulunan katılımcılarımıza ve vatandaşlarımıza 40 yıllı aşkın bir süredir gerek altyapı gerek sosyal sorumluluk anlayışıyla hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Bu sosyal hizmet anlayışı içeresinde biliyorsunuz birçok ilki gerçekleştirdik ama burada en çok önem verdiğim 8 yıl önce göreve geldiğimde bir kreş kurmak aklımın bir ucundaydı. Çünkü kendi torunlarımdan biliyorum. Doğru dürüst bir kreş yeri bulunması çocuğunun orda güvenle emanet edilmesi çok önemliydi. Bu amaçla bu kreşi 4 yıl önce kurmaya karar verdik. Gerçekten çok emek verdim. İstanbul'daki tüm iyi kreşleri gezdik. Çok güzel bir proje yaptık masasından sandalyesine, eğitim araçlarına kadar tek tek seçimleri kendim yaptım. Bunun amacı neydi buradaki çalışanlarımızın çocuklarını burada konforlu rahat güvenilir bir eğitim almasıydı. Hiçbir ticari amacı olmayan bir kuruluş burası çünkü zaten giderlerin büyük bir bölümü de bölgemiz yönetimi tarafından sübvanse ediliyor. 240 öğrenci kapasiteli kreş ve gündüz bakım evimiz, 0-66 ay aralığında bulunan çocuklara aile ve sosyal hizmetler bakanlığına bağlı olarak tüm gün faaliyetlerini sürdürdü. Kreşimizin çocuklara yönelik bu faaliyetlerin yanında yabancı dil, güzel sanatlar, okul oyunları, drama gibi özel eğitimlerle geliştirmekte olup ödülleri bile var.”

“MAHKEME GÖREVİNE İADE ETTİ”

Konuşmasının devamında yaşanan süreci anlatan Sözdinler,”Hali hazırda 236 yavrumuzun eğitim aldığı kreş gündüz bakım evimizin 2021 aralık ayında yaşanan olumsuz bir olayla velinin şikâyeti üzerine kamera görüntülerini inceledik. Velimizin bulunduğu şikayet hususunda ne kadar bu olay küçümsense de çocuğun bir kurdeleyle oynadığı söylense de görüntüleri kendimde izledikten sonra derhal öğretmenin görevine son verilmesini talep ettim ve öğretmeni işten çıkardım. Savcılığa ailesi şikâyette bulundu biz de zaten savcılığa görüntüleri gönderdik. Maalesef bu öğretmenimiz mahkemeye başvurarak bizim hakkımızda ve aile hakkında şikayette bulunmuş. Mahkeme görüntüleri inceledikten sonra suç teşkil eden bir görüntü olmadığına ve işe iade kararı verdi. Biz buna rağmen işi istinaf mahkemesine taşıyarak ve bu öğretmeni tekrar ne pahasına olursa olsun görevlendirmeme karara aldık

“İDARECİLERE GÜVENİLDİ, YANLIŞ YAPILDI”

2022 Ağustos’ta çocuklara sert davranıldığı belirtilen bir sınıftan yedi tane velimiz şikâyete gelmiş. Bu velilerimiz savcılığa suç duyurusunda bulunmuş ama şimdi burada bir yönetim zafiyeti var mı? Açıkçası tüm kalbimle söylüyorum burada bir yönetim zafiyeti var çünkü ‘kamera görüntüleri incelendi mi?’ diye sorulduğunda yönetim tarafından ‘Efendim biz yönetim tarafından bütün şeyleri idareciler olarak inceledik herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı’ denmesi üzerine bu idarecilere güvenilmiş, yanlış yapılmış. Kreş ve gündüz bakım evinde yaşananların hiç aması, öyle oldu böyle oldu su yok.  Şaban Bey’e de görüntüleri yayınladığı için teşekkür ederim. Yoksa bizimde bu konudan haberimiz olmayacaktı.” dedi.

“YANILTICI BİLGİLERİ BİZİ BU NOKTAYA GETİRDİ”

Görüntülerin basında yer almasının ardından hemen harekete geçtiğini ifade eden Sözdinler, “Tabi olayda savcılıkla soruşturmasının incelemelerini bekliyorduk yaklaşık aradan 4 ay gibi bir zaman geçti ve buda tabi uzun bir zaman. Ben bunu duyar duymaz küçükte bir operasyon geçirmiştim o gün gerçekten sinirlerime hakim olamadım ve hemen telefonu açıp derhal bu iki öğretmenini görevden alınmasını gerekirse idarenin, müdürün, müdür yardımcısının hepsinin görevden alınmasını istedim. Bu yayından yaklaşık 40 dakika sonra da bu arkadaşların görevine son verildi. Tüm görüntüler de zaten savcılığın elinde ifade ettiğim üzere hepimizi derinden üzen bu olayda gerek kurumsal olarak ve gerekse bireysel olarak üzgünlüğümüzü belirtmek isteriz. ÇOSB yönetimi olarak kreşteki idarenin bizlere ilettiğine göre görüntülerde rahatsız edici bir husus olmadığına yönelik yanıltıcı bilgiler, maalesef bizleri bu noktaya getirdi. Kurumumuzda normal şartlarda zorunlu olmadığı halde konunun hassasiyet ve kreşe verdiğimiz öneme binaen 100 günlük kamera kayıtlarımızı devamlı muhafaza edilmektedir. Gelişmeler kapsamında kreşimizdeki sınıflara ilişkin kamera kayıtlarının velilerimizce mevzuatın el verdiği ölçüde kendi çocuklarını canlı olarak izleyebilmeleri ve yine bu kapsamda bazı engeller var ama sizler söz veriyorum bu konuda bakanlıklarda girişimlerde bulunarak bu altyapıyı oluşturacağım. Gerekirse de geriye dönük kayıtları yine velilere talep ettikleri taktirde kendilerine sunmak bizim görevimiz olacak.” diye konuştu.

“TÜM ÖNLEMLERİ ALACAĞIZ”

Bundan sonrası için gerekli tüm önlemleri alacaklarını belirten Sözdinler, “Bu olay acaba 2 tane öğretmenle mi sınırlı, başka olumsuzluklar var mı, araştırıyoruz. Gerekli tüm önlemleri alacağız. Yönetim olarak düşündük, bu vahim olaylardan sonra kreşi kapatmak gerekir mi diye. Bence kreşi kapatmak en kolay yoldu fakat burada mağdur olacak 236 tane velimiz var. Bunları düşünerek, bu işi düzelterek ne pahasına olursa olsun devam etmeye karar verdik.” diye konuştu.